![]() |
|
Ses Sistemi - Zırıldama Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2011 Saat 11:12 |
||
Öncelikle cümleten Selamun Aleyküm,
Abiler,kardeşler, Arabamı yaklaşık 2,5 ay önce aldıktan sonra modifiye adına çalışmalara başladım.İlk olarak uzun süredir evde yatan müzik sistemimi taktırdım,sonra alarm,cam filmi,rüzgarlık vs yapıldı,kısmetse daha da güzel şeyler yapacağım. Benim sormak istediğim,bagaja 2 tane 30'luk pioneer bassı koyduk tamam ama dışarıdan duyulması için sesi yükselttiğimde zırıltılar başlıyor doğal olarak, teypteki ses ayarı 65'e kadar rahat yükseliyor ancak ben araç içinde 30-35 i pek geçmiyorum,dışardan dinlemek istediğimde daha da yükseltiyorum durumar göre. Yükselttikçe de zırıltılar artıyor. Bunun önüne geçmek için izolasyon önerdiler ancak bu işlem yapılınca da dışarıya giden sesde azalacak ve bu sefer ben sesi daha çok açmak isteyeceğim,bu da içerde ciddi anlamda yüksek bir ses oluşturacak,ondan sonra da kafa şişecek tabi ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
cızırtı dedıdıgn sey nerden gelıo ona dıkkat attın mı ? bagajdan mı ? arka plakalıkdan mı ? teypden mı _ ? v.s v.s v.s
|
|||
![]() |
|||
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
||
Camlar inikken sesi acmak en basit çözüm :)
|
|||
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|||
![]() |
|||
||
Daha çok silecek ve plakanın oradan geliyor. Camların inmesi basın dışarı çıkmasında ne kadar etkili,tartışılır ;)
|
|||
![]() |
|||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|||
![]() |
|||
||
o seslerı engellemen cok zor bırak cızıtdasın
|
|||
![]() |
|||
||
Bunları deneyeceğim,umarım faydası olur,teşekkür ederim ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Malesef çok rahatsız oluyorum bunları duyunca,bir şekilde azaltabildiğim kadar azaltmak istiyorum ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Genelde en cok zırıltıyı plakalık yapar onu kesmesı cok basıt yanı :))) Bırde bagaj kapagı ıcındekı kaplama ve yan plastıklerde ses yapabılıyor. Oraları kontrol et
|
|||
![]() |
|||
||
Sağol Cem abi,mutlaka geniş kapsamlı bir kontrol yapacağım. Plakalıktaki o basitlik nedir abi ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Sılıkonlanmıssa o ıs degısır. Genelde plakalık oldugundan plakalık zıplıyor ses yapıyor. Ama senınkıde ses yapıyorsa sokup sılıkonunu artırmak gerekır herhalde
|
|||
![]() |
|||
||
Anladım abi,detaylı bir şekilde girişmek lazım anlaşılan. İç taraftaki plastik aksamları,menteşeleri,sileceği ve plakalığı kontrol edip ondan sonra tekrar denemek gerek. Peki izolasyon yöntemi bu zırıltıda etkili midir ? |
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
izolasyonuna göre değişir bence. ses izolasyonu yaparsan sesi keser tabiki ama sen ses izolasyonu değil araçdaki parçaların titremesini kesecek izolasyon yapacaksın.
arkadaşımda tofaş şahin vardı bagajın içi taklaşık 3-4 cm kalınlığında sünger ile kaplıydı. yaklaşık 50-60 metreden bizim evin camlarını titretiyordu ve araçda hiç tıkırdı yokdu.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
ahh ahh şahin benim ilk göz ağrım
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
||
bende ufak ufak araştırmaya başladım.
kapı içini ve kapı döşemesinin altını akustik sünger ile döşemeyi düşünüyorum. bakalım araştırmalarım farklı sonuçlara yönelticekmi.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
![]() |
|||
||
Çok ciddi bir konu aslında,maliyet ve emek olarak sağlam bir araştırma yapılması gerekiyor,her tarafta farklı bilgiler var,en doğrusunu bulmak gerçekten önemli. |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |