![]() |
|
2001 306 XR 1.6 100 hp yakıt tüketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2011 Saat 17:49 |
|
arkadaşlar aracımı ilk aldığımda nekadar yaktığını mereak etmiştim depoyu fulleyip 100 km sonra tekrar fullemiştim ve 7.5 lt benzin almıştı ozman ki benzin fiyatı 4.05 tl idi buna göre, 7.5 lt x 4.05 tl 30 tl benzin yapar sonuç itibarı ile 30 tl /100km = 30 krş . bu tüketimi 90-110 km/h hız ve 2 kişi ile yapmıştım. 2 ay önce aracımı full bakıma sokmuştum ama ölçüm yapamamıştım, hafta sonu şehir dışına gittim ve aynı yöntemle ölçüm yaptım. araçta 5 kişi, bagaj full, hız 120-150 km/h yolculuk sırasında zaman zaman klima açık 110 km sonunda tekrar fulledim ve 6 lt benzin aldı şaşırdım bu sefer benzin fiyatıda 4,17 hemen hesap yaptım 6 lt X 4.17 25 tl yapıyor 25 tl/110 km km başına 22 krş yakıt tüketimi hayretler içersinde kaldım mükemmel. sizlerlerle paylaşmak istedim.
ha unutmadan önceki lastik ebatlarım 185*65*14 yeni ebatlar 195*55*15:)))))
hepinize saygılar lütfen nazar etmeyelim:P
|
||
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
||
![]() |
||
insomnia ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kocaman bir maaşallah sana ve üç100altına
|
||
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Osman senın hesapta bence kesınlıkle bır yanlıs var abıcım...
Soyledıgının mumkunu yok. Eksık benzın almıs olabılırsın... Cunku;
6lt ıle 110 km demek 100 km de 5.45 lt ye tekabul ederkı bırak o yuku, suratı, klimayı sen tek basına ruzgarsız havada 90km ye sabıtlesen o rakamı belkı gorursun kı o bıle cok zor yanı...
|
||
![]() |
||
|
cem abı . bızım hakan gökdemız dıye bır abımız var 1,6 90 hp 306 ıle aynı benzını yaktırdı gecen sene km de 22-23 kr uzun yolda
|
||
![]() |
||
|
Hakan abıyı tanımazmıyım ben yaa
![]() Hakan abının kullanım durumunu bılemem ama Osmanın soylemıs oldugu surus sartlarına dıkkat etmedın galıba??? O sartlarda 5.5 lt ye dusmek bence mumkun degıl yanı...
Fabrıkanın sehırdısı verısı belkı ancak bu rakamdır ama tek kısı ruzgarsız bır yolda ve 90km sabıt hızla yanı...
|
||
![]() |
||
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
|
![]() |
||
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
||
![]() |
||
|
O zaman nazar degmesın ne dıyelım... Boyle noktalarda ıddıa etmem. Fakat aracının fabrıka verısını merak ettım yanı :)) Bırcok tablolardada dogru yazmıyor zaten. Ama sehır dısı verısı 5.0lt/100km herhalde :))))))))))
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
|
bende anlayamadım ama anlamak istemiyorum da:) böyle iyi bakalım karma yakıt tüketimi ne olacak
|
||
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Benim 110 hp lik 307 SW aracim %60 sehir disi olmak uzere 6,2/100 litre/km yapiyorum.
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
evet öyleymiş bende dün öğrendim.
![]() ![]() ![]() nasıl olduğunu halen merak ediyorum.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
Oncelıkle aracı duz vıtes... Devamında sehır ıcı bıle dur kalk kadar kalabalık olmasa gerek dıye dusunuyorum. Ama yınede 6.2lt de cok ıyı bır rakam yanı
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
abi aracı düz vites ama SW. benim 90 la sabit hızda düz yolda gittiğimde 6,9 bilemedin 6,5 iken koliva' nın nasıl ortalaması 6,2 oluyor oda 1.6 16v benzinli benimde. |
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
%40 kismi tamamen sehir ici. Yani kirmizi isiklarda beklemeler hatta bir isigi 2 ya da 3. bekleme sonunda gecmeler felan. Belcika suruculeri cok agir, yesil yaniyor hala bekliyor agir agir kalkiyor ![]() Birde bu deger debriyajim degismeden onceki degerlerimdi. Bakalim simdi nasil olacak. Daha dun degistirdik ![]() |
||
![]() |
||
|
Ben anlamıyorum abıcım bu ısı :))
Bazı sw sahıplerı var benzın yetıstıremıyorlar araclarına bazılarıda boyle az yakıyor
![]() |
||
![]() |
||
|
cem abi yakıt kalitesinden olma şansı varmı bu farkın.
|
||
||
![]() |
||
|
Tabıkı olabılır... Her yerın yakıtı aynı ısıl verıme sahıp olmuyor
|
||
![]() |
||
|
Yok abi yakittan kesin degil. Kaldi ki en ucuz yeri bulup benzinimi aliyorum. Kullandigim normal standart 95 oktan benzin. Ben bu olayi olsa olsa suna baglarim. Burada hic dag bayir yok. Eger yokusun basinda gaza yuklenirsen tabiki 13, 14 litre gorebilirsin. Benim durumumda bu faktor olmadigi icin belki oradan kazaniyor olabilirim. Su depoyu bitireyim hele bakalim kac cikacak. Su anda 185 km gitmisim ve 6,2/100 gosteriyor. Daha 450-500 gider bu isik yakana kadar.
Düzenleyen koliva - 12 Temmuz 2011 Saat 11:44 |
||
![]() |
||
|
koliva en temiz ölçüm yeniden fullediğinde çıkacaktır belki yol bilgisayarında sıkıntı vardır dimi senin yeniden fullemeni bekleyelim ozaman (: kesin cevap belli olur.
|
||
||
![]() |
||
|
Benzın aldıgında ortalamayı sıfırlamısmıydın?
Ben yakıttan da fark ettıgıne emınım. Belkı oralarda cok dandık benzın bulunmuyordur ama ulkemızde oyle kalıtesız yerler varkı aklın durur...
Ayrıca dag bayır olayıda cok etken olacaktır tabıkı...
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |