Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >207
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - frene basmadan gelen fren sesi.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

frene basmadan gelen fren sesi.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
okan0665 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan0665 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: frene basmadan gelen fren sesi.
    Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 17:48
Arkadaşlar, benim araçtan düz yolda giderken frene bastığınızda balataların asbestsiz olmasından kaynaklanan sese benzer bir ses geliyor, iki metali birbirine sürter gibi. Ses aracı bir süre kullandıktan sonra ve özellikle saatte 70 km hızı geçtikten sonra başlıyor, frene basınca kesiliyor. Bazen de yolda giderken ses yokken direksiyonu sağa sola, özellikle de sola hafif oynatınca geliyor. Bu arada 2009 yılında sıfır km aldığım 207 1.4 70 bg dizel araç, şimdi 52.000 km'de, herhangi bir hasarı yok çok şükür. 45.000 bakımını 43.000 km'de Ankara Demirbek servisinde yaptırırken ön fren balataları da değişti, bahsettiğim ses ise 50.000 km civarında ortaya çıktı. Servisi aradım, sesi anlattım, balatalarda biriken tozdan olmuştur önemli değil dedi ama benim aklıma ön takımdan kaynaklı bir sorun olabileceği geliyor. Bu arada birkaç kez 70-80 km hızla sert diyebileceğimiz çukurlara girmiş olmama rağmen direksiyonda herhangi bir titreme, sağa sola çekme, kasislerde süspansiyonlarda hissedilen boşluk vs yok, sadece bahsettiğim ses var. Bu konuda fikri, tecrübesi olanlardan cevap bekliyorum. Saygılarımla..
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 17:50
balatalardan kaynakli bir problem gibi gözüküyor. bekliyelim görelim tecrübesi olan arkadaşlarımız bilgilendirme yapacaktır
saygılar
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 17:51
Tekerlek rulmani.
Araci krikoya alma sansiniz varsa hangisi tarafin bozuk oldugunu anlayacaginiz yontemi de aktarabilirim.

Düzenleyen koliva - 08 Temmuz 2011 Saat 17:53
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 17:58
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Tekerlek rulmani.
Araci krikoya alma sansiniz varsa hangisi tarafin bozuk oldugunu anlayacaginiz yontemi de aktarabilirim.

koliva benim bildiğim rulman belli bir hızdan sonra ses yapar hatta arıza ilerledikce ilk başlarda 80 kmde başlayan ses 50 km 40 km hızda giderken bile yapmaya başlar ozaman rulmandan olduğu doğrudur

anlamadığım sağa sola dönüşlerde de yapıyor olması bence rulman hızlanınca yapar dönüşlerde değil ozaaman da aklıma balata geliyor.

demek istediğim rulman konusunda eksikmi biliyorum yada sıkıntı hem rulman hemde balata olabilir mi. 
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 18:01
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

koliva benim bildiğim rulman belli bir hızdan sonra ses yapar hatta arıza ilerledikce ilk başlarda 80 kmde başlayan ses 50 km 40 km hızda giderken bile yapmaya başlar ozaman rulmandan olduğu doğrudur

anlamadığım sağa sola dönüşlerde de yapıyor olması bence rulman hızlanınca yapar dönüşlerde değil ozaaman da aklıma balata geliyor.

demek istediğim rulman konusunda eksikmi biliyorum yada sıkıntı hem rulman hemde balata olabilir mi. 

Zaten kendisi oyle demis:

Alıntı
...saatte 70 km hızı geçtikten sonra başlıyor,

Düzenleyen koliva - 08 Temmuz 2011 Saat 18:01
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 18:03

Zaten kendisi oyle demis:

Alıntı
...saatte 70 km hızı geçtikten sonra başlıyor,

abi tamam da aynı zamanda "Bazen de yolda giderken ses yokken direksiyonu sağa sola, özellikle de sola hafif oynatınca geliyor." demiş bunun sebebide rulmanmıdır yoksa balatamıdır ben onu düşündüm. yani sadece rulmanla iş bitmiyor sanırım.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 18:08

abi tamam da aynı zamanda "Bazen de yolda giderken ses yokken direksiyonu sağa sola, özellikle de sola hafif oynatınca geliyor." demiş bunun sebebide rulmanmıdır yoksa balatamıdır ben onu düşündüm. yani sadece rulmanla iş bitmiyor sanırım.

Bildigin gibi, tekerlek rulmani arizasinin en buyuk bulgusu belirli bir hizdan sonra baslamasi ve sesin giderek artmasidir. Ufak direksiyon hareketlerinde de tekerlek rulmanindan kaynakli sesler gelebilir. 1. cumle icin kesinlikle tekerlek rulmani diyebiliriz ama 2. cumledeki ifade icin kesinlik soz konusu degil. Ornegin tam sıkılmamış bijonlar da bu sesi yaptirabilir.
Yukarı Dön
okan0665 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan0665 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 18:29
Yarın hafta sonu nasılsa, olmadı tek tek krikoyla kaldırır kontrol ederim sağlı sollu. Yöntemi anlatabilir misiniz? Umarım dediğiniz nedenden kaynaklanmıyordur, durduk yere masraf açmasın başımıza. Gerçi durduk yere de sayılmaz, birkaç kez çukurlara girmek durumunda kaldım, Ankara yolları malum:) Başka bir sorun yaratır mı rulmandan kaynaklanıyorsa, yolda bırakmasın? ya da daha fazla masraf açmasın?

Düzenleyen Özkan Kantarcı - 08 Temmuz 2011 Saat 18:31
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 18:36
Orjinalini yazan: Özkan Kantarcı Özkan Kantarcı Yazdı:

Yarın hafta sonu nasılsa, olmadı tek tek krikoyla kaldırır kontrol ederim sağlı sollu. Yöntemi anlatabilir misiniz? Umarım dediğiniz nedenden kaynaklanmıyordur, durduk yere masraf açmasın başımıza. Gerçi durduk yere de sayılmaz, birkaç kez çukurlara girmek durumunda kaldım, Ankara yolları malum:) Başka bir sorun yaratır mı rulmandan kaynaklanıyorsa, yolda bırakmasın? ya da daha fazla masraf açmasın?

Rulmanin cok pahali bisey oldugunu sanmiyorum. Yapacaginiz sey su:

Once guvenligi on planda tutarak aracinizi tek tarafli krikoya kaldirin. Tekerlek havadayken elinizle dondurun ve gelen sesi dinleyin. Eger tekerlek tam rahat donmuyorsa yine kotu rulmana isaret eder. Daha sonra iki elinizi de tekerlegin yanagina koyun ama birisi saat 12 yonunde digeri saat 6 yonunde olsun. Sonra kollarinizi farkli zamanlarda oynatarak tekerlegi ileri geri oynatmaya calisin. Oynamamasi lazim. Oynuyorsa yine kotu rulman.

Eger ses felan duymazsaniz o zaman diger ihtimallere bakariz.
Yukarı Dön
okan0665 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan0665 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 18:40

Once guvenligi on planda tutarak aracinizi tek tarafli krikoya kaldirin. Tekerlek havadayken elinizle dondurun ve gelen sesi dinleyin. Eger tekerlek tam rahat donmuyorsa yine kotu rulmana isaret eder. Daha sonra iki elinizi de tekerlegin yanagina koyun ama birisi saat 12 yonunde digeri saat 6 yonunde olsun. Sonra kollarinizi farkli zamanlarda oynatarak tekerlegi ileri geri oynatmaya calisin. Oynamamasi lazim. Oynuyorsa yine kotu rulman.

Tekerleklerde bir boşluk olup olmadığını kontrol edeceğiz anladığım kadarıyla. tamam sonucu size bildireceğim.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 18:43

Tekerleklerde bir boşluk olup olmadığını kontrol edeceğiz anladığım kadarıyla. tamam sonucu size bildireceğim.

Sunu bir izle. Boyle bir ses ariyorsun:

Veya soyle bir sallanti:

Yukarı Dön
okan0665 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan0665 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 19:00

Sunu bir izle. Boyle bir ses ariyorsun:

Veya soyle bir sallanti:

tamam, haberdar edeceğim sizi. İnşallah önemli birşey değildir.

Düzenleyen koliva - 08 Temmuz 2011 Saat 20:04
Yukarı Dön
okan0665 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan0665 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 13:11
Az önce ön tekerleklerin her ikisini de kontrol ettim, dediğiniz gibi bir ses ya da sallantı yok, oldukça sağlam duruyor hatta tekerlekler. Ama jant kollarından tutup lastiği çevirdiğimde bir sürtünme sesi geliyor hafiften ve lastik en fazla bir iki tur atıp duruyor. Hergün ortalama 60 km yol yapıyorum ve bunun yaklaşık 5 km.si yol yapım çalışmaları nedeniyle taşlı tozlu yollarda geçiyor. Bi şekilde bir yerlere toz filan sıkışmış olabilir mi? ya da Metin'in dediği gibi balatalardan geliyor da olabilir ses? Sizin aklınıza gelen başka birşey var mı?
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 13:20

sorun disklerde bence hem balatalar değişecek hem de diskler eğer disklerin kalınlığı iyi ise tornayla  halledilebilir benzeri bende de olmuştu 52binde rulmanı dağıtmaz gibi belli olmaz ama kullanıma bağlı edit: fiyata gelince tornayla hallolur büyük ihtimal ben öyle yaptırdım 20lira torna 25 30 lira balata (illa peugeot olması lazım değil şehiriçinde kullanıldığından fiat taktırmıştım ben )10 15 de işcilik

Düzenleyen BAHTİYAR - 09 Temmuz 2011 Saat 13:24
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.
Yukarı Dön
okan0665 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan0665 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 13:30
Orjinalini yazan: BAHTİYAR BAHTİYAR Yazdı:

sorun disklerde bence hem balatalar değişecek hem de diskler eğer disklerin kalınlığı iyi ise tornayla  halledilebilir benzeri bende de olmuştu 52binde rulmanı dağıtmaz gibi belli olmaz ama kullanıma bağlı edit: fiyata gelince tornayla hallolur büyük ihtimal ben öyle yaptırdım 20lira torna 25 30 lira balata (illa peugeot olması lazım değil şehiriçinde kullanıldığından fiat taktırmıştım ben )10 15 de işcilik

Orjinal balatalarını 43.000'de serviste yine orjinal yedek parçalarla değiştirttim. o zaman daha 5000 km gider demişlerdi ama disklere zarar vermemek ve bir daha vakit harcamamak için değiştirtmeyi tercih etmiştim. Şimdi araç 52.000 km'de olduğuna göre 9000 km'de disklere zarar verecek derecede orjinal yedek balataların bitmesi mümkün mü? Aracın tek kullanıcısı benim, sürüş karakterim de değişmiş değil? Rulman açısından da, birkaç kez sert çukurlara girdim, belki zarar görmüş olabilir ama yaptığımız kontrolde de herhangi bir boşluğa ya da sese rastlamadık?
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 13:44

Orjinal balatalarını 43.000'de serviste yine orjinal yedek parçalarla değiştirttim. o zaman daha 5000 km gider demişlerdi ama disklere zarar vermemek ve bir daha vakit harcamamak için değiştirtmeyi tercih etmiştim. Şimdi araç 52.000 km'de olduğuna göre 9000 km'de disklere zarar verecek derecede orjinal yedek balataların bitmesi mümkün mü? Aracın tek kullanıcısı benim, sürüş karakterim de değişmiş değil? Rulman açısından da, birkaç kez sert çukurlara girdim, belki zarar görmüş olabilir ama yaptığımız kontrolde de herhangi bir boşluğa ya da sese rastlamadık?
  tam anlayamadım balataları değiştirdiğinizde diskleri değiştirdiniz mi? ben zaten balatalar bitmiş demedim diskin yüzeyi pütürlü olduğu için frene basmadan balataya değer ve bu ses çıkar
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.
Yukarı Dön
okan0665 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan0665 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 13:50

tam anlayamadım balataları değiştirdiğinizde diskleri değiştirdiniz mi? ben zaten balatalar bitmiş demedim diskin yüzeyi pütürlü olduğu için frene basmadan balataya değer ve bu ses çıkar

hayır değiştirmedim ama disklerde herhangi bir sorun olmadığı söylenmişti. yanlış biliyorum belki ama balatalar bitmeden diskin zarar görmesi, yüzeyinin pütürlenmesi mümkün mü?
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 13:55

hayır değiştirmedim ama disklerde herhangi bir sorun olmadığı söylenmişti. yanlış biliyorum belki ama balatalar bitmeden diskin zarar görmesi, yüzeyinin pütürlenmesi mümkün mü?
mümkün olabiliyor her balata değişiminde sanyide diskin faturasını alırlar (pütürünü)servisde yapmazlar kesin disklerde sorun benimde aynısı arka frenlerde başıma geldi tornalattım geçti sizinki ön sanırsam diskleri değiştirin bence
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.
Yukarı Dön
berk2309 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
23 - Eylül - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berk2309 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 13:59
eğer yan sanayiyse balata ses yapar bazen bizim boxerdada oluyo bi süre kullandıktan sonra geçer  direksiyonu çevirince bizdede oluyo
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 14:59
bendede var ayni ses benimki arka sag diskin yamulmasindan dolayi yapiyor ama sizin arkalar disk degil on disklerde yamukluk olsa direksiyonda titreme yapar balatalardan yapabilir disklerde asiri asinma varsa tornada temizletip yada degistirebilirsin 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 806 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 173 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3545 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49176 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 463 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 275 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 496 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 83 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4350 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1710 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 968 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 762 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1746 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28739 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3661 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26028 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2488 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 233 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 870 0 2016active1.6Hdi
konu icon 508 Start-Stop Arızası P1A9C son mesaja git 1985 2 wolkan35
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English