|
frene basmadan gelen fren sesi. |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||||
okan0665
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 17:48 |
|||
Arkadaşlar, benim araçtan düz yolda giderken frene bastığınızda balataların asbestsiz olmasından kaynaklanan sese benzer bir ses geliyor, iki metali birbirine sürter gibi. Ses aracı bir süre kullandıktan sonra ve özellikle saatte 70 km hızı geçtikten sonra başlıyor, frene basınca kesiliyor. Bazen de yolda giderken ses yokken direksiyonu sağa sola, özellikle de sola hafif oynatınca geliyor. Bu arada 2009 yılında sıfır km aldığım 207 1.4 70 bg dizel araç, şimdi 52.000 km'de, herhangi bir hasarı yok çok şükür. 45.000 bakımını 43.000 km'de Ankara Demirbek servisinde yaptırırken ön fren balataları da değişti, bahsettiğim ses ise 50.000 km civarında ortaya çıktı. Servisi aradım, sesi anlattım, balatalarda biriken tozdan olmuştur önemli değil dedi ama benim aklıma ön takımdan kaynaklı bir sorun olabileceği geliyor. Bu arada birkaç kez 70-80 km hızla sert diyebileceğimiz çukurlara girmiş olmama rağmen direksiyonda herhangi bir titreme, sağa sola çekme, kasislerde süspansiyonlarda hissedilen boşluk vs yok, sadece bahsettiğim ses var. Bu konuda fikri, tecrübesi olanlardan cevap bekliyorum. Saygılarımla..
|
||||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
balatalardan kaynakli bir problem gibi gözüküyor. bekliyelim görelim tecrübesi olan arkadaşlarımız bilgilendirme yapacaktır
saygılar |
||||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Tekerlek rulmani.
Araci krikoya alma sansiniz varsa hangisi tarafin bozuk oldugunu anlayacaginiz yontemi de aktarabilirim. Düzenleyen koliva - 08 Temmuz 2011 Saat 17:53 |
||||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
koliva benim bildiğim rulman belli bir hızdan sonra ses yapar hatta arıza ilerledikce ilk başlarda 80 kmde başlayan ses 50 km 40 km hızda giderken bile yapmaya başlar ozaman rulmandan olduğu doğrudur
anlamadığım sağa sola dönüşlerde de yapıyor olması bence rulman hızlanınca yapar dönüşlerde değil ozaaman da aklıma balata geliyor.
demek istediğim rulman konusunda eksikmi biliyorum yada sıkıntı hem rulman hemde balata olabilir mi.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Zaten kendisi oyle demis:
Düzenleyen koliva - 08 Temmuz 2011 Saat 18:01 |
||||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
abi tamam da aynı zamanda "Bazen de yolda giderken ses yokken direksiyonu sağa sola, özellikle de sola hafif oynatınca geliyor." demiş bunun sebebide rulmanmıdır yoksa balatamıdır ben onu düşündüm. yani sadece rulmanla iş bitmiyor sanırım.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Bildigin gibi, tekerlek rulmani arizasinin en buyuk bulgusu belirli bir hizdan sonra baslamasi ve sesin giderek artmasidir. Ufak direksiyon hareketlerinde de tekerlek rulmanindan kaynakli sesler gelebilir. 1. cumle icin kesinlikle tekerlek rulmani diyebiliriz ama 2. cumledeki ifade icin kesinlik soz konusu degil. Ornegin tam sıkılmamış bijonlar da bu sesi yaptirabilir. |
||||
okan0665
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Yarın hafta sonu nasılsa, olmadı tek tek krikoyla kaldırır kontrol ederim sağlı sollu. Yöntemi anlatabilir misiniz? Umarım dediğiniz nedenden kaynaklanmıyordur, durduk yere masraf açmasın başımıza. Gerçi durduk yere de sayılmaz, birkaç kez çukurlara girmek durumunda kaldım, Ankara yolları malum:) Başka bir sorun yaratır mı rulmandan kaynaklanıyorsa, yolda bırakmasın? ya da daha fazla masraf açmasın?
Düzenleyen Özkan Kantarcı - 08 Temmuz 2011 Saat 18:31 |
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Rulmanin cok pahali bisey oldugunu sanmiyorum. Yapacaginiz sey su: Once guvenligi on planda tutarak aracinizi tek tarafli krikoya kaldirin. Tekerlek havadayken elinizle dondurun ve gelen sesi dinleyin. Eger tekerlek tam rahat donmuyorsa yine kotu rulmana isaret eder. Daha sonra iki elinizi de tekerlegin yanagina koyun ama birisi saat 12 yonunde digeri saat 6 yonunde olsun. Sonra kollarinizi farkli zamanlarda oynatarak tekerlegi ileri geri oynatmaya calisin. Oynamamasi lazim. Oynuyorsa yine kotu rulman. Eger ses felan duymazsaniz o zaman diger ihtimallere bakariz. |
||||
okan0665
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Tekerleklerde bir boşluk olup olmadığını kontrol edeceğiz anladığım kadarıyla. tamam sonucu size bildireceğim.
|
||||
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Sunu bir izle. Boyle bir ses ariyorsun: Veya soyle bir sallanti: |
||||
okan0665
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Düzenleyen koliva - 08 Temmuz 2011 Saat 20:04 |
||||
okan0665
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Az önce ön tekerleklerin her ikisini de kontrol ettim, dediğiniz gibi bir ses ya da sallantı yok, oldukça sağlam duruyor hatta tekerlekler. Ama jant kollarından tutup lastiği çevirdiğimde bir sürtünme sesi geliyor hafiften ve lastik en fazla bir iki tur atıp duruyor. Hergün ortalama 60 km yol yapıyorum ve bunun yaklaşık 5 km.si yol yapım çalışmaları nedeniyle taşlı tozlu yollarda geçiyor. Bi şekilde bir yerlere toz filan sıkışmış olabilir mi? ya da Metin'in dediği gibi balatalardan geliyor da olabilir ses? Sizin aklınıza gelen başka birşey var mı?
|
||||
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
sorun disklerde bence hem balatalar değişecek hem de diskler eğer disklerin kalınlığı iyi ise tornayla halledilebilir benzeri bende de olmuştu 52binde rulmanı dağıtmaz gibi belli olmaz ama kullanıma bağlı edit: fiyata gelince tornayla hallolur büyük ihtimal ben öyle yaptırdım 20lira torna 25 30 lira balata (illa peugeot olması lazım değil şehiriçinde kullanıldığından fiat taktırmıştım ben )10 15 de işcilik Düzenleyen BAHTİYAR - 09 Temmuz 2011 Saat 13:24 |
||||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||||
okan0665
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
Orjinal balatalarını 43.000'de serviste yine orjinal yedek parçalarla değiştirttim. o zaman daha 5000 km gider demişlerdi ama disklere zarar vermemek ve bir daha vakit harcamamak için değiştirtmeyi tercih etmiştim. Şimdi araç 52.000 km'de olduğuna göre 9000 km'de disklere zarar verecek derecede orjinal yedek balataların bitmesi mümkün mü? Aracın tek kullanıcısı benim, sürüş karakterim de değişmiş değil? Rulman açısından da, birkaç kez sert çukurlara girdim, belki zarar görmüş olabilir ama yaptığımız kontrolde de herhangi bir boşluğa ya da sese rastlamadık? |
||||
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
|
||||
BAHTİYAR KILCI
||||
okan0665
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
hayır değiştirmedim ama disklerde herhangi bir sorun olmadığı söylenmişti. yanlış biliyorum belki ama balatalar bitmeden diskin zarar görmesi, yüzeyinin pütürlenmesi mümkün mü? |
||||
BAHTİYAR
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
|
||||
BAHTİYAR KILCI
||||
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
eğer yan sanayiyse balata ses yapar bazen bizim boxerdada oluyo bi süre kullandıktan sonra geçer direksiyonu çevirince bizdede oluyo
|
||||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||||
cerci07
2. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|||
bendede var ayni ses benimki arka sag diskin yamulmasindan dolayi yapiyor ama sizin arkalar disk degil on disklerde yamukluk olsa direksiyonda titreme yapar balatalardan yapabilir disklerde asiri asinma varsa tornada temizletip yada degistirebilirsin
|
||||
|
||||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |