![]() |
|
95 oktan mı? 97 oktan mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
onur şahin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onur şahin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2011 Saat 15:03 |
arasındaki fark nedir arkadaşlar. ben 95 alıyorum aracıma. 97 alsam farkı ne olur?
|
|
2006 Peugeot 206 x-desing otm.
İstanbul/Başakşehir |
|
![]() |
|
Mehach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 199 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gazi Üniversitesi Otomotiv Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup İçingür, benzinde oktan sayısının yükselmesinin motordaki sıkıştırma oranının artmasıyla ilişkili olduğunu belirtti.
Türkiye'de kullanılan otomobillerin önemli bölümündeki motorların sıkıştırma oranının 9-10 arasında olduğunu vurgulayan İçingür, şöyle konuştu: “9-10 arasında sıkıştırma oranına sahip motorlarda 95 oktan yakıt, vuruntusuz çalışmayı temin edebilir. 97 oktanlık yakıta kesinlikle ihtiyaç yok. Motorun sıkıştırma oranı 10'un üzerinde olan otomobillerde 95 oktanlık yakıt kullanılması, vuruntuya yol açabilir. Ülkemizdeki araçların genelindeki sıkıştırma oranı 9-10 arasında olduğu için bu otomobillere 97 oktan yakıt almanın anlamı yok.” İçingür, 10'un üzerindeki sıkıştırma oranına sahip motorların belirli lüks modellerde bulunduğunu ifade ederek, “Bu oran da genelin içinde çok çok az. 97 oktan yakıt, 9-10 sıkıştırma oranları araçlara zarar vermez ama fayda da sağlamaz. Birçok kişi, 97 oktanı motoru koruduğu, performansı artırdığı için tercih ediyor. 97 oktan kurşunsuz benzin, performansı artırmıyor, yakıtı azaltmıyor, motoru korumuyor. Bu yüzden belirli lüks modeller dışında 95 oktan benzin Alıntıdır..
|
|
![]() |
|
onur şahin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onur şahin
![]() ![]() ![]() ![]() |
yeterince açıklayıcı olmuş.teşekkür ederim. 95'e devam.
|
|
2006 Peugeot 206 x-desing otm.
İstanbul/Başakşehir |
|
![]() |
|
Mehach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 199 |
Rica ederim
![]() |
|
![]() |
|
musictime ![]() MISAFIR ![]() ![]() 01 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 333 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı musictime
97 ye gerek yok neden diyecekseniz basit bir cevabı var yogurda ha normal su koymuşsunuz ha hazır su koymuşsunuz farketmez tadı yine ayran olacaktır sadece koskoca 30 binin üstündeki depoların içine bir bardak farkı bir sıvı katıyorlar hepsi bu aynı süper benzinin gereksizligi gibi buda gereksiz
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
shell 97
![]() |
|
![]() |
|
Gökhan_S ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
opet 95 devamm
![]() |
|
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
|
![]() |
|
Burak07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Kasım - 1992 Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: Antalya/Alanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 908 |
PO97 akar
![]() |
|
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli Liseli 0Rh+ Alanya/Antalya 0538 945 18 95 "07" |
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
muhakkakki konu ile ilgili çok daha bilgili arkadaşlar daha açıklayıcı bilgi vereceklerdir. yakıtın araçların sıkıştırma oranlarına göre kullanılması gerekiyor , arkadaşın dediği gibi memleketteki pek çok araç için 9-10 aralığı sıkıştırma oranı 95 oktanı yeterli kılıyor. Bu konuyu daha önce bende sorgulamış ve bayağı birde araştırma yapmıştım. Aracımda uzunca bir süredir shell 95 oktan kullanıyorum ve avans vuruntuları son zamanda oldukça artmıştı. Daha sonra 307 nin teknik verilerine baktığımda sıkıştırma oranını 11 olarak okudum ( yanlış biliyorsam konu ile ilgi arkadaşlar düzeltme yapacaklardır. ) ben de bunun üzerine hem benzinimi değiştirdim hemde benzinliğimi :)) , Şu an total 97 oktan excell. um kullanıyorum , vuruntu sesi oldukça azaldı ama hala dinlemedeyim.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
drakman ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1976 Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
Ben 97 kullanıyordum, sonra 95'e geçtim bir fark görmedim. Yakıt tüketimi de aynı... |
|
PEUGEOT 3008 ALLURE ETG6(FULL) DİZEL+OTOM.
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
güzel bir konu 307 lerin depo kapağında zaten yazıyor 95 oktan diye ben 95 kullanıyorum
|
|
![]() |
|
leffe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2013 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
iyi birşey olsa herhal 99 oktan da üretilirdi diye sokaktaki düz adam mantığıyla yorum yapmak istiyorum
![]() |
|
![]() |
|
aknakn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2013 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
Arkadaslar 97 oktan diye bir benzin yok zaten akaryakit firmalarının uydurduğu birşey bu 95 standart araçlarda kullanılan benzin bir de 100 oktan var o da yarış araçlarında kullanılan benzin hic gerek yok 97ye
|
|
![]() |
|
leffe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2013 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
bende gereksiz olduğunu düşünüyordum ama ustamın teşviki ile denemeye karar verdim. shell97 alıyorum birkaç seferdir ve inanın fark var. özellikle yokuş çıkarken eskiden nefesten kesilen araç artık kesilmiyor.. motor sesinin de hissedilir oranda azaldığını düşünüyorum. hatta usta 95 ile 97 arasındaki 8 krş fiyat farkına bakma, 97 ile 95ten daha çok yol gidecek ve kâra geçeceksin dedi. bunu şimdilik test edemedim ama artık 97nin 95ten kesinlikle farklı olduğunu düşünüyorum.
|
|
2003 Peugeot 307XR 16v 5p
|
|
![]() |
|
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
lukoil bazı istasyonlarında 97 oktan pompalarını kaldırdı. Bir çok petrol istasyonlarında 97 oktan satışı da yok. 97 oktan gerekli olsaydı bir çok petrol istasyonları 95 i kaldırır 97 satarlardı.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
95 oktan kullanıyorum memnunum bir kaç kuruş ıçın araçlarımızın kullanım prosedürlerının dışına çıkmaya değmez neyse o pompacılara sorarsan hiçbir fark yok ama muhakkak olucaktır.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
rolandgarros ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rolandgarros
95 oktana devam
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |