![]() |
|
LPG'ye Geçtim |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
backir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 Saat 14:02 |
Merhaba arkadaşlar
Bende 2-3 günlük LPG kullanıcıyım 2 yıldır yaptırmamak için uğraştım kendimle ama artık LPG geçiş şart oldu bu benzin fiyatlarıyla zor :(
Biraz internette araştırdıktan sonra çokta kafayı bulundırmadan 206 XT 1.4 90bg 16v aracıma Atiker Safafast taktırdım. Depoyuda 40lt bagaj ortasına ince uzun silindir şeklinde yaptırdım. Yan silindirden daha mantıklı geldi.
Daha test aşamasındayım gerçi ama 2-3 gündür kullanıyorum performansta bir problem yok aynı, Ancak debriyaj ve gazda vites geçişlerinde ve gaza basınca hafif bi titreşim var Onuda ayara gittiğimde soracam sizde var mı böyle birşey?
Benzinlide şehirdışı ağırlığa göre 5.5-6lt normal devirde yakıyordu. şehiriçi ort. 8-9lt
Bakalım lpg'de ne olacak merak ediyorum. Daha sonradan sizlere bilgi veririm.
Benzin göstergesi burada yazılan yarım depo üstü olmasına rağmen düşüş var gibi ona sonra diğer çözümlere bakacam artık diyelim çok uzaktan lafı herkese slmlar...
|
|
2004 Peugeot 206 XT 1.4 90bg 16V
@01.07.2011 Atiker Safefast LPG kit + 40lt ince silindir depo |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aleyküm selam. değerleri bekliyoruz
eğer aracın uzun yolda 6 litre yakıyorsa lpg de yaklaşık 7 litre civarı yakacaktır.
şehir içi 9 litre yakıyorsa da 10,5 ile 11 litre gibi yakacaktır. Yani normal şartlarda iyi ayarlanırsa benzine göre %15 fazla yakar. tabi bu oran kullanım ve ayarlamaya göre değişir.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
backir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Eyvallah sağolasın metin...
Şu gaz pedalı ve deriyajla ilgili ufak titreşimle ilgili bilgisi olan arkadaş var mı?
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
titremeyi ilk kez duyuyorum. tecrübeli olan arkadaşlar yadımcı olacaktır.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan inşallah dostum..
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Hayırlı olsun. LPG de ufak bir titreme farkı olur galiba. Ama iyice hissediliyorsa rölanti ayarındandır. Bir de deponu merak ettim. Fotoğrafını koyabilir misin?
|
|
![]() |
|
Titreşim bariz değil tabii ölee gaza basrken ayağımda hissediyorum pedalda ama, ben arabaya alışık olduğum için hissediyorum rahatsız edici değil tabii, debriyaj kavrama yaparken de biraz gıcırttı mı var ne :))
sorun yok yaa buluyoz iştee :P
Şu benzin göstergesinde yarım depodan fazla doldurdum ama ibre düşüyor forumda böle demişlerdi ama bakalım başka çare bulacaz artık.
Resimleri yakında koyarım arkadaşlar... Düzenleyen backir - 06 Temmuz 2011 Saat 21:09 |
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |