![]() |
|
Kalibrasyon |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
SERVET ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 Saat 14:01 |
Kalibrasyon işlemi tam manası ile nasıl yapılır. kendimiz yapabilirmiyiz, Ustalardan ricam anlatırlarsa çok sevinirim. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kalibrasyon derken ?? kusura bakma bayağı bir yoğun gündü anlamadım bişe ??
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
gaz kelebeği ıcın mı kalıbrasyon dıyosun
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
SERVET ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
evet gaz kelebeği kalibrasyonu.
|
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
bu kalibrasyon işlemi bilgisayarla yapılıyor diye biliyorum. bende yaptırdığımda bilgisayarla yaptırdım.
|
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
neye göre kalibrasyon yaptırıyorsun bazı durumlar kalibrasyon gerektirmiyor çünkü. yaptığın işlem nedir ki kalibrasyon yapmaya çalışıyorsun?
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
2000 motor 406 sv aracım var aracım lpg li birinci sorunum aracım motor soğuk iken ilk çalışmada (benzinde) yaklaşık olarak 20-30 saniye tekleyerek çalışıyor gaz verince stop edecek gibi oluyor sonra düzeliyor, ilk çaıştırrmayı lpg ile yaptığımda böyle bir sorun olmuyor.
ikinci sorunum ise duruş kalkışlarda kalkış esnasında yığılma oluyor gazı 0,5 saniye geçikmeli yiyor önce stop edecek gibi oluyor sonra topluyor kalkış yaptıktan sonra böyle bir sorun kalmıyor.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bence kalibrasyon ile değil başka bir sıkıntı olabilir. çünkü gaz kalibrasyonu olduğunda gaza basma ile kelebeğin açılması vs onlar kalibre oluyor. eğer kalibrasyon olsa sürekli sıkıntı çıkarır bence.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
hocam özel serviste bilgisayara bağlatıp baktırdım ama motor sıcaktı herhangi bir sorun yok dedi, tüm sensörler sağlam dedi, bu forumda biraz araştırma yaptım, eğerki benim yapabileceğim bir şeyse gaz kelebek kalibrasyonu yapayım dedim, ama nasıl yapıldığını bilmiyorum. o yüzden konuyu açtım, bilen birisi anlatsın diye.
|
|
![]() |
|
aracının markası modeli model yılı donanımını imza kısmında yazarmısın, her defasında sormak zorunda kalmayalım,
sayın koliva abimden alıntıdır;
Kalibrasyon demek kelebegin o anki pozisyonunun beyin ile senkron hale getirilmesi demektir. Siz temizleme islemi yaparken eger yerinde oynama yaparsaniz kalibrasyon yapmaniz gerekebilir. Kalibrasyon islemi basit olarak soyle yapilir. Arac stop edilir. Sonra mars basilip 10 saniye calistirilir. Sonra 10 saniye stop edilir. Bu islemin birkac kere tekrarlanmasi gerekebilir. Kolay gelsin
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |