![]() |
|
oto çoçuk koltuğunun önemi....!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 Saat 21:18 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Otomobil içindeki en değerli varlıklar kuşkusuz çocuklarımız. Bir otomobil tasarlanırken emniyet kemeri, hava yastığı gibi sistemler otomobilde seyahat eden yetişkinleri dikkate alarak geliştirilir. Ancak çocukların güvenliği göz önünde bulundurulmaz. Yapılması gereken, çocuğunuzun boyuna ve kilosuna uygun bir çocuk koltuğu kullanmak! Ülkemizde
çocuk oto güvenlik koltuğu kullanımı son yıllarda bir artış gösterse de
gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında hala çok düşük seviyede seyrediyor.
Birçok aile için seyahat sırasında bebeğin annesinin kucağında ya da
sadece arkada oturması yeterli bulunurken, yapılan araştırmalar ne yazık
ki 20 km hızda yol alırken bile ciddi yaralanmalara neden olabilecek kazalar yaşanabileceğini gösteriyor. Çocukların kilolarına göre ise öneriler; 0-12 aylık (0-9 kg) bebekler için yapılmış olan ana kucağı modeli tercih ediliyor. Arka koltuğa, bebeğin yüzü arka cama bakacak şekilde yerleştiriliyor. 4 yaşına kadar (10-18 kg) hareketli çocuk güvenlik koltukları kullanılmalı. Bunlar arka koltuğa öne bakacak şekilde monte edilebilir. Çocuk mümkün olduğu kadar uzun süre, 0-12 aylık dönemde olduğu gibi, oto koltuğunda yüzü arkaya bakacak şekilde seyahat etmeli. 4-12 arasında (15-36 kg arası) çocuk, boy ve kilo olarak hareketli koltukları kullanamayacaktır ve henüz emniyet kemeri de kullanmaya hazır olmadığından yükseltici çocuk güvenlikli oto koltukları kullanılmalı. Emniyet kemeri, 12 yaşından sonra takılmalı. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben buna çok dikkat ediyorum oğlum 4 yaşında hep koltuğuna oturturum bu paylaşım çooooooook güzel.kendi güvenliğimiz içinde emniyet kemerimizi takalım arkadaşlar.
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
gerçekten çok önemli bir konu , paylaşım için tşk.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
rica ederim..inşallah çoçuklu ailelerimiz dikkat eder. gerçekten unutmamamız gereken bir konudur.. |
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
benim oglum oturmadı neler yaptık yok adam oturmadı suan 4,5 yasında eskiden ön koltuk delisiydi şimdide arkada emniyet kemeri takıyor. bazı cocuklar oturmuyor malesef :S ama önemli bir konu bence |
|
![]() |
|
önceden zorunluluk getirilimişti ama geri çektiler herkes serbset yine. güzel paylaşım eline sağlık
|
|
![]() |
|
artes34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: İST/Fındıkzade Durum: Aktif Değil Mesajlar: 135 |
Trafikte ne insanlar var adam çocuğunu ön koltuğa tek başına oturtuyo ne cesaret anlamıyorum bunca uyarıya rağmen böyle insanlar çıkıyo karşımıza malesef.teşekkürler abi güzel paylaşım
|
|
Peugeot 308 1.6 VTI Envy 2011 Model Benzin Beyaz
Peugeot 206 X-design 2005 Model Gri 1.4 Benzin Peugeot 206 XT 2003 Model Gümüş Gri 1.6 Benzin (İlk Göz Ağrım) |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bebeklikten itibaren cocugunuzu koltuguna oturttunuz mu yoksa belirli bir yastan sonra oturtmaya kalktinizda oturmadi mi? Ben birinci ihtimalin kuvvetli oldugunu dusunuyorum. Ayrica bildiginiz gibi bebek icin ayri, cocuk icin ayri koltuklar var. Ikisini de kullandiniz mi zamaninda ? |
|
![]() |
|
Faydalı paylaşım çin teşekkür ederim. bizim insanımız çocuğunu ön koltukta ve kucağında tutmaya alışkındı. Birden çocuk koltuğu gelince uyum sağlamakta zorlandık. Ama ona da alışacağız İnşallah.
Ön koltukta emniyet kemersiz oturmanın en güzel cevabı dün haberlerde izlediğim videodaydı. Bir doğan ya da şahin, kırmızı ışıkta bekleyen başka bir araca arkada çarpıyor. Ön koltukta oturan biraz kilolu hanımefendi aracın ön camından yola fırlıyor. Allahtan yol sakin ve kırmızı ışık olduğundan gelen araçlar yavaş geliyor da kadına birşey olmuyor.
O yüzden lütfen emniyet kemeri takamayacak kadar küçük çocuklarımızı aracımızın arka koltuğunda oturtalım. Bizlerde emniyet kemersiz seyahat etmeyelim.
|
|
![]() |
|
kesinlikle ya emniyet kemeri takmamak aslında çok garip bir yaklaşım (ki her zamanki gibi biz asiliğimizi kuralsızlığımızı gösterip takmamaya çalışıyoruz) bir arkadaşımın arabasına binmiştim eleman başka memlekettendi, ben kemere elimi uzattım takıyoruz değil mi dedim cevap "salak değilsen takarsın" oldu:S ağır ama kaza vs durumları göz önüne aldığınızda kemer kullanmamak çok akılcı birşey değil. geçen taksiye bindim taksici küçük bişe takmış kemer sinyali ötmesin diye ben de kemeri takamayınca onu çıkardı taktım, ya dedi almanları kandırdık (araba vw olduğundan öyle söyledi) dedim ki sen mi onları kandırıyorsun yoksa kendini mi kandırıyorsun iyi düşün:D
ayrıca güzel bir konu çünkü bazı şeyleri farketmemiz gerekir illa kontrole gerek yok, söz konusu sizin canınız veya canınızdan bir parça ise kural ceza falan gerek olmadan yapmanız gerekir bence..
|
|
![]() |
|
cepmax ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
çok önemli vede paylaşılması gerekli bir bilgi olduğunu düşünüyor bu ve benzeri yararlı mesajların forumumuzda bulunmasında yarar görüyorum ve de
ersin beye teşekkür ediyorum
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |