![]() |
|
otamatik şanzıman kontaktörü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
GANDALF ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 Saat 13:54 |
|
arkadaşlar bu otomatik şanzıman kontaktörü nedir ne işe yarar... bilen varmıdır
|
||
2006 sw 1.6 16 valf otomatik
|
||
![]() |
||
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() Selam 6 nolu parça,fiyat bilgisi isterseniz 210 tl kolay gelsin |
||
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
abi ressim gözükmüyor,
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
GANDALF ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
|
onemli bir parça hepsi yedek parçacılarda resmi var ama ne işe yaradığı bilinmiyor
|
||
|
||
![]() |
||
|
ne işe yarar acaba şahin pejo dan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirizz
|
||
|
||
![]() |
||
|
bu arada arkadaşlar araba çok dur kalk ve motoarun aşırı ısınması sebebiyle randımansız gidiş ve sert viteslere geçiş oluyordu dün ikitellide sıradan bir şanzımancıya konuyu anlatım o da beni radyotorcu ye gonderdi radyotorunu soktur tabi klima radyotorunude iç dış ve yanlardan basınçlı suyla yıkat sonra taktır ve dene motor ısındığı zaman arıza devam ederse gel arıza devam etmezse gelme dedi.. çünkü al4 şanzımanlarda şanzıman soğutucusu olmadığı bu sebebten araba giderken radyoterlerin arasından gelen hava akımıyla soğuduğu akım düşük geldiği zamanda şanzımanın soğuyamadığı bu sebeple aşırı ısınmadan şanzıman kafayı yediği ve daha yüksek maliyetli arızalar yapbileceği ni soyledi.. bana gorede mantıklı geldi bende bu sabah arabayı ustama verdim şu an radyotörlerim sokuluyor temizlenecek takılacak ve denenecek.. sorun eğer bu şekilde çozulurse çok arkadaşında sorununa cvp olur. hadi hayırlısı
|
||
|
||
![]() |
||
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
|
bildiğim kadarıyla şanzıman yağı radyatörün içinde ayrı bir kısımda soğutuluyor,radyatörü incelediğinizde şanzımandan gelen yağ borularını görebilirsiniz.araçta şanızman suğutucusu yok değil değil dediğim gibi radyatörün içinde.sadece suyla temizletmek yerine radyatör temizleyici ve yağ sökücüler kullanılarak temzlik yapılsa daha sağlıklı olur.
|
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
adamın sana dedıgı o kadar etkılı deıl saglam olsun dıyosan gıt radyatoru şişlettir ıyıce acılır ozaman daha ıyı sogutma yapar zaten eskı kasa 307lerde radyator yetersız kalıyo yaptırabılıyosan yenı kasalarınkını taktır onlar daha buyuk
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
|
şişletme olayını dün radyotorcuye soyledim olmaz dedi bunlar yeni nesil içi plastik,, eski tip bakırlarda oluyormuş şişleme olayı.. benim araba 2006 307 yani makyajlı kasa büyük radyatorlu
|
||
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
bu parça şanzımanın üzerinde yer alır.
Aracı çalıştıracağın zaman vites D yada R konumundaysa elektriği keser aracın çalışmasını engeller. Aynı zamanda geri vitese taktığında geri vites lambasını yakar ve vitesin konumunu göstergeye iletmede işe yarar.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
şanzıman yağı radyatörün bir kısmında soğutulmuyor. aksine radyatördeki su ile soğuyor. şanzıman üzerinde bir soğutucu parça vardır
ressimdeki turuncu renkli kutudur.
![]() radyatörden gelen soğuk su bu parçanın içinden geçerek şanzıman soğutulur.
|
||
||
![]() |
||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
ya sanırım benım bu parçanın değişmesi gerekiyo daha öncede anlatmıştım vites d de takılı kalıyo ekranda n yazıyo kaputu açıyorum bu parçanın şı mavi kısmı gözüküyo şanzımanın üstünde onu ittirnce düzeliyo sıkıntı bu parçada olabilirmi
|
||
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
||
![]() |
||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
|
Metin arkadaşım doğru söylüyor. aracım 406 2003 model bende de yağ sıcaklığı artıyordu. meger gösterge araçta mevcut olan motor yağ sıcaklığına aitmiş. kırmızı bölüme gelince motor korumaya geçiyor. otomatik araç iki şanzzımancıya gittik sorun sanzımandan değil cok iyi durumda dediler usta aklına geldi. tüm baglantı borularını ssöktü ve basınclı su ile dolasım yaqptırdı radyatör iç kısmı sıfırlandı. yetmedi birde por çöz döktü. sogutuculara da yaptı aynı işlemi. sonuc yine yag sıcaklığı aynı ama radyatör sistemi yenilendi. usta gözlerimle görmemi sağladı resimdeki sarı parçanın yag sogutucu olduğuna sahit oldum. kazalı bir araçta daha iyice gördüm. hani eski hava sogutmalı motor veya motorsikletlerde olduğu üzere petekli bir kısım aynen resimdeki gibi
|
||
![]() |
||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
|
birde bva otomatik şanzımanı olanlara bilgi olsun. araçta hararet göstergesi yanında 3. bir sıcaklık göstergesi var ve eğik bir çubuk varsa bu gösterge motorun yağ sıcaklığını gösteriyor aklınızda olsun. ben şanzıman sıcaklığı sanıyordum değilmiş 2 ustada teyit etti. cihazda şanzıman sıcaklığının değerlerinin normal olduğunu söyleyince kafama yattı
ben o göstergenin motor yağına değilde şanzımana ait olduğunu biliyordum. benim gibi yanlıs bilenlerin bilgisine....
|
||
![]() |
||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
bu dediğin 3.gösterde bizim 307lerdede varmı hiç farketmedim ben
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
vitesi korumaya alıyor yani anladığım kadarı ile benim araçta bende olmadı ama yıkamacı yada tamirci alırken tahimin araç durmandan vites değiştirildiğinde vites d nin orda takılı kalıyo ekrandada n yazıyo ve hiç bir şekilde yerinden oyanıyor bu parçayı tornavida ile hafif ittiriyorum düzeliyo :)
|
||
|
||
![]() |
||
|
307 de otomatiklerde olacağını düşünüyorum. normal hararet göstergesi yanında baska bir gösterge. bekle hemen resminin linkini koyacam forumda bir adreste vardı da
linkteki resimde en soldaki gösterge anlamı motor yağının sıcaklığı, sanzıman değil dedi ustalar ve sanzıman motor ustaları bilginize
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
yok ya bizim 307lerde tek gösterge var
|
||
|
||
![]() |
||
|
bazı 407 lerde de var yağ sıcaklık göstergesi.
çok önemlimi hayır ama olunca da göz ibreye gidiyor kırmızı alana yaklaşınca canı sıkılıyor insanın ama öğrendim ki yağ her zaman motordan daha sıcak olur muş
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |