![]() |
|
Su Eksiltme Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
marmarascorpion ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı marmarascorpion
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2011 Saat 13:54 |
Merhaba Arkadaşlar,
Aracım 200 km'de bir yarım litre su eksiltiyor, kaputu açıp kontrol ettiğimde hava borularının alt kısmına denk gelen motorun üst kısmında ıslaklık görüyorum. su deposunu açıp kontrol ettiğimde yüzeyinde yağlanma görünmüyor, motor kapağını açıp yağı kontrol ettiğimde de beyazlık veya su olduğuna dair belirti göremiyorum. Eksoz'danda beyaz veya herhangi bir renkte duman atmıyor. Aracı ilk çalıştırdığımda silkeleme de yapmıyor.
hafta içi aracı pek kullanmıyorum bu zamanlarda kontrol ettiğimde eksilme söz konusu değil veya motor üstünde ıslaklık olmuyor, yani araç durduğu yerde su eksiltmiyor, sadece motor çalıştığı zamanlarda eksilme oluyor.
Haftaya özel servise götüreceğim Servis büyük ihtimal silindir kapağı contası diyebilir ama götürmeden önce sizlerden fikir almak istedim. Düzenleyen marmarascorpion - 23 Haziran 2011 Saat 13:57 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dostum kapak kaçıtıyordur onu değiştir düzelir. motor ısındığında basınç yapıyor ve kapak kenarlarında veya bu hortumda olabilir, kaçırma yapıyordur. bi kontrol et
|
|
![]() |
|
bestfear ![]() 2. Vites ![]() 01 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
evet kapak kaçırıyor olabilir bunun yanında kalorifer tesissatınla ilgili bir problemde olabilir..
|
|
![]() |
|
onunla alakalı olarakta özel bir sıvı var radyatördeki çatlakları onarıyor. bi araştır
saygılar |
|
![]() |
|
marmarascorpion ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı marmarascorpion
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar ıslaklık olan yeri tam tarif edemedim sanırım, akünün alt kısman denk geliyor,
|
|
![]() |
|
tamam işte akünün önündede zaten su deposu yokmu kaçırıyorsa yol yapmış olabilir
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı marmarascorpion
206 'da öyledir belki ama benim araçta akü bi tarafta su deposu diğer tarafta, yani önden bakınca akü sağda su deposu solda kalıyor. ek olarak stop leak kullandım fayda etmedi kaçak büyük sanırım.
|
|
![]() |
|
sana servisin yolu gözüktü geçmiş olsun umarım büyük sıkıntı çıkmaz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı marmarascorpion
Yok zaten servisin yolu göründü ama bu problem silindir kapağı contası değildir dimi.
|
|
![]() |
|
suda yağlanma yok diyosun. kahverengi değil dimi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı marmarascorpion
hayır su normal renginde(renksizliğinde) duruyor :)
|
|
![]() |
|
Büyük Bir Olasılık Ya Termostattandır Yada Termostata Giden Hortumların Yırtık Patlak Olması İhtimalidir.
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
aracin altina ustune sagina soluna icine disina iyice goz atsan kacagi bulabilirsin araci biraz isinincaya kadar kadar kullandiktan sonra motor calisik sekilde radyatore ve borulara gozat sonra motoru durdur altini kontrol et su damlatan yer varmi sag tarafta devirdaim pompasi var alttan kontrol et paspaslarin altini kontrol et kaciran bi yer varsa illaki gorursun
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Aracın soğutma sistemindeki havayı almak için kullanılan akü tarafında termostatın hortumunun bağlı olduğu demir kısımda bir vida var. O vidayı kontrol et. Termostatın plastik yuvası zamanla çatlar kırılır bu da suyun basınç altında akmasına sebep olur. Akünün hemen yanında bu saydıklarım ve buralarda olabilir sorunun kaynağı.
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı marmarascorpion
Akşam söylemiş olduğun yerleri kontrol ederim, tekrar bilgi yazarım cevaplarınız için teşekkürler.
|
|
![]() |
|
psychoabi ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2010 Konum: Balıkesir-Afyon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı psychoabi
Aynı sorun bendede vardı hatta yol yapmadan dahi su eksiltiyordu altta bir tane kalorifer borsu vardı onu değiştirttim sorunum çözüldü borulara ve kelepçelerin olduğu yerlere iyi bak belki kelepçelerdende kaçırıyordur
|
|
106 XS Balıkesir
|
|
![]() |
|
307kırmızıseytan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Konum: smmm Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 307kırmızıseytan
aynı sorun bende de vardı bana da yok motoru haralet yaptırmışsın yok bilmem neler dediler en sonunda hortumlardan oldugu ortaya çıktı.
|
|
saygılarımla
|
|
![]() |
|
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
hortumlarini kontrol et belki bogazlardan kaciriyor olabilir
|
|
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
|
![]() |
|
revolutionary26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Nisan - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı revolutionary26
ben aracı aldığımda ne kadar sa su hala aynı. 1 cm bile düşmedi. 3000 km yaptım neredeyse. endişelendiriyor beni. hiç mi buharlaşmıyor hiç mi kayıp yok ki?
|
|
307 XR 1.6 16V 2005
Şeytan Kırmızı |
|
![]() |
|
gocer985 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2014 Konum: IĞDIR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
MERHABA ARKADAŞLAR ARANIZA YENİ KATILDIM. BENİM ARACIMDA DA AYNI SORUN VAR. AYRICA SÜRÜCÜ KOLTUĞUNUN ALTINDAKİ DÖŞEME ISLANIYOR. SİZCE KALORİFERLE İLGİLİ BİR PROBLEM OLABİLİR Mİ?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |