![]() |
|
Ankara Tek Oto'nun yaptığına bakın dostlar! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
musician ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Haziran - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2011 Saat 23:15 |
10 mart 2011 de Tek otodan aldığım aracımın temmuz vergisini ödemek üzere borcuna baktığımda
1 adette nisan ayı vergisi gördüm... 11 lira faiziyle birlikte 360 lira gibi bir vergi borcu... Bana MTV'nin ödenip aracın ondan sonra teslim edileceği söylenmişti.Gördükten sonra tek otoya mail gönderdim. Gelen cevabı aynen yazıyorum... ben eski arabamın ocak ayı vergisi haliyle ödemiştim. Bunlar sayesinde 1 yılda 3 kere vergi ödeyeceğim böyle bir saçmalık olabilir mi ? Haberiniz olsun dostlar arabayı alana kadar herşey aldıktan sonra böyle oluyorlar .... Ümit Bey ; Siz aracınızı Plaka, tescil ve vergiler hariç olarak satın aldınız. MTV. 2 dönem olarak ödenir. 0 araç alımında aracı almış olduğunuz dönemin MTV ni 30 gün içinde vergi dairesine ödemeniz gerekiyordu. Saygılarımla; Engin AKPINAR Satış Danışmanı TEKOTO ANKARA MOT. TAŞ. A. Ş. Peugeot Bayii Eskişehir Yolu 12. km. No:354 Ümitköy/ANKARA Tel : +90.312.2363680 (Dahili : 211) Faks : +90.312.2363695 Web : www.tekotoankara.com |
|
Peugeot 206 + ComforT
Alimünyum Gri Eskişehir |
|
![]() |
|
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
olur mu öyle şey, sıfır araba alıyorsun, borçsuz şekilde sana teslim etmeliler. Biz yakın zamanda birine Borusan Oto'dan sıfır araç aldık, aldıktan sonraki hafta içinde garanti belgesiyle beraber MTV dekontunu da kargoladılar. Pug'a güvenim bir kere daha sarsıldı doğrusu. |
|
206 Quik
|
|
![]() |
|
musician ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Haziran - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 53 |
varya acayip ayarımı kaçırdılar sattırcaklar bana 3 aylık arabayı lanet olsun böyle firmaya çevremde ne gördüm ne duydum böyle bir olay !!!
|
|
Peugeot 206 + ComforT
Alimünyum Gri Eskişehir |
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
sımdı senden 2 defamı vergı odenmesını ıstıyorlar mtv 1 onlar mtv 2 yı sen yada onlar ama mtv2 taksıdı sen odeyebılırsın amcam 0 arac almıstı oda odedı
|
|
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
|
![]() |
|
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
yok, bu tek oto vergiyi ödememiş, arkadaşa ödetmek istiyor. Aracı sana teslim ederken bir önceki dönemin vergisini ödeyip öyle teslim etmeliler, ancak bunlar ödemeleri gereken meblağı ödememiş. Arkadaş şimdi ödemek zorunda bırakılmış. Müşterisine sahip çıkmıyor bu Peugeot, bunu iyice öğrenmiş olduk. |
|
206 Quik
|
|
![]() |
|
orhanax ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Tamamen saçmalık. Sıfır araç, anahtar teslimdir. Vergisini ödeyip aracı teslim etmeleri gerekir. Bu işin "raconu" böyledir. 2004 yılından itibaren ailemizde üç adet sıfır araç alındı (opel-fiat-peugeot) hiçbirinde böyle birşeyle karşılaşmadık. Bu gibi sıkıntılar, marka ile değil, satıcı ile ilgili sıkıntılardır. Gerçekten ayıp etmişler.
|
|
2006 307 SW 1.6 HDI Comfort
(B Rh+) |
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
bu yanlıs bır uygulama ayıp etmısler maıl yolu yerıne gıdıp yuz yuze gorusmek daha ıyı bır sonuc verecektır bence bırde bu mtv olayı cok sacma ya donemın bıtmesıne 1 ay kala arac alıyorsun senden kullanmadıgın ayların parasınıda alıyorlarboyle sacmalıkmı olur asıl ayıbı devlet yapıyor bence uygulma yanlıs bence bırde eskı donem mtv yı odemeden nasıl satıs oluyor ıkınce elde olsa yapamassın bıldıgım kadarı ıle sıfırdada aynısı olması lazım
|
|
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
|
![]() |
|
abı sımdı kardesımle konustum 1 temmuzdan once alırsan ıkı taksıdıde sen oduyormussun 1 temmuzdan sonra alırsan sadece temmuz taksıdı oduyormussun
|
|
|
|
![]() |
|
orhanax ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
İyi de sıfır araç alırken, mtv taksitini araç fiyatıyla birlikte hesaplarlar. Pazarlığın içindedir. Bayi, sana yatırtmaz o parayı; senin adına yatırır.
|
|
(B Rh+) |
|
![]() |
|
valla amcamda oyle aldı mtv yı kendı odedı 0 hyundaı aldıgında altta yazar acıklamalarda mtv fıyata dahıl degıldır dıye
|
|
|
|
![]() |
|
Çok ilginç. Biz ise her aldığımız aracı mtv si ödenmiş şekilde teslim aldık. Çevremden sıfır araç alanlardan da mtv yi kendim ödedim diyen yok. Benim mantığıma göre "anahtar teslim" kavramı budur. Satış sözleşmelerine dikkat etmek gerekiyor demek ki.
|
|
(B Rh+) |
|
![]() |
|
bıraz once markaların sıtelerını gezdım kımısınde dahıl dıyor kımsınde dahıl degıl dıyor ama agırlıkla dahıl degıl hatta sıgorta bıle dahıl degıl dıyor aklıma takıldı benımde en son hondadan aldım yazı;
Araç üzerindeki tüm vergiler ve vergi mevzuatında oluşan tüm değişiklikler araç teslimatında müşteri tarafından karşılanacaktır. |
|
|
|
![]() |
|
ErcaNKarşI ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2008 Konum: Ankara-A.Paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 548 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErcaNKarşI
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
otomobil bayisinde çalışan biri olarak satış sözleşmesini dikkatlice okumadan imza atmamanız gerekiyor ayrıca araba alma heyecanı içerisinde satış danışmanı ile yaptıgınız görüşmeler sonucu ilk bandrol sigorta gibi kavramları muhakkak konusmanız yazılı belgeye dökmeniz şart ;) aksi taktirde adı üstünde satış danışmanı direk adamın işi satış ;) fiyatı diğer bayilere kıyasla indirmişse kesin bişiler vardır hesaba katılmayan ki sizde o durum söz konusu.Ayrıca lütfen sıfır araç alacak olanlar bana danışabilirsiniz hertürlü yardımcı olurum bu gibi ince ayrıntılarda. Ama sizin malesef yasal hakkınız yok tek yapacagınız tavsiye etmiyeceksiniz sizi kaybettiler ;)
|
|
06 BK 6032 1999 Model 306XS 1.6- Manuel - Gri
Tel : 05334194902 Msn : techno_erc@hotmail.com Desibel Çılgınlığı |
|
![]() |
|
selcuk-307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2010 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 70 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selcuk-307
"Ümit Bey ;
Siz aracınızı Plaka, tescil ve vergiler hariç olarak satın aldınız." diye sana mail gelmiş. aracı teslim alırken plakayı sen kendin mi çıkarmıştın ? Düzenleyen selcuk-307 - 21 Haziran 2011 Saat 01:23 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
sıfır araçlarda mtvyi firma daha aracı satmamışsa kendi ödüyor. ocak 31 de aldığınız bir araçta borcu yoktur ibaresi örebilirsiniz ama şubat 1 olunca bu hemen çıkar sistemde sizin aracı aldığınız dönemi tam kestiremedim ama satış yapılırken sonuçta borcu yokturunu almış olmanız lazım ki bu şart yoksa noter satış yapmaz
|
|
![]() |
|
hatta subat 3 diyelim biz buna sisteme anca düşüyor
|
|
![]() |
|
arkadaşlar fiyatı euro cinsinden olan araçlarda mesela 30.000 Euro + 798 TL gibi fiyat yazar, oradaki TL cinsinden yazılmış olan rakam plaka, tescil ve vergiler oluyor işte. Bayilerdeki fiyatlar genel olarak bu fiyat dahil verilir TL cinsinden rakam yazıyorsa ve işin raconu aracı borçsuz teslim etmektir. Hukuki olarak bir dayanak malesef yok, satış yapanın insafına bağlısınız bu durumda, tabi elinizde yazılı bir taahhüt yoksa. |
|
206 Quik
|
|
![]() |
|
Bu noktada ya bır anlasmazlık oldu yada gercekten satıcı musterısını kazıklıyor... |
|
![]() |
|
ErcaNKarşI ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Şubat - 1987 Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2008 Konum: Ankara-A.Paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 548 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErcaNKarşI
|
|
06 BK 6032 1999 Model 306XS 1.6- Manuel - Gri
Tel : 05334194902 Msn : techno_erc@hotmail.com Desibel Çılgınlığı |
|
![]() |
|
fatihceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2011 Konum: ANKARA ÇANKAYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fatihceyhan
banada her gün sms atıyorlar, yok şu kadar indirim yapıyoruz diye, demekki başka yerden çıkarıyorlar
|
|
"81samara18"
306 GRİFFE 1998 MODEL |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |