![]() |
|
otomatik araçlarda vitesi boşa alma |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2011 Saat 11:47 |
|
arkdşlar meraba bugün nette gezerken bi yazı okudum kesinlikle otomatik araçlarda yokuş aşağı inerken N'ye yani boşa almayın yazıyodu ama zararı ne o yazmıyodu acaba aslı varmı boşa alınca bi zarar verirmi çünkü ben çok fazla yalovaya gidiyorum ve ordada yollar hep yokuş aşağı dolayısıyla hep boşa alıyorum benzindende baya kar ediyorum açıkçası...
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Otomatık sanzuman bılgıdım kadarıyla N ye yanı bosa aldıgında yaglama yapmıyor. Bundan dolayı rampa veya duz olmasının onemı olmadan hareket halındeyken bosa alınmamalıdır dıye dılıyorum...
Bızım otomatık sanzumanlarımız ıcınde bu durum gecerlıyse kı muhtemelen gecerlıdır boyle kullanırsan sanzumana zarar verme ıhtımalın yuksek Düzenleyen CeCoLi - 13 Haziran 2011 Saat 11:51 |
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
ben bunca zaman hep boşda iniyodum inş bi zararı olmamıştır
![]() |
||
HONDA CİTY 1.4 ES
||
![]() |
||
|
Aynı davranısa devam etmemenı tavsıye ederım yanı...
|
||
![]() |
||
|
o netteki yazıyı çok gerçekçi bulmamıştım fakat siz söleyince bida aslaaa almam benzinden kar etcem diye şanzımana zarar vermiyelim
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
||
![]() |
||
motoberk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
|
Evet şanzıman yağlama yapmıyor o sırada. Mesela ışıklarda falan dururken veya 20sn den fazla duraklama gerekiyorsa boşa alınabilir. Buda yağ devirdaimi sağlar ve duraklama anında D konumundan çıkarılan vites arabayı zorlamaz.
|
||
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi |
||
![]() |
||
volkan_uysal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı volkan_uysal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşlar yokuş aşağı boşa alırsanız araç rolantide çalışmaya devam ettiğinden yakıt yakacaktır, viteste inerseniz yakmıyor en azından anlık yakıt tüketimi 0 gösteriyor
|
||
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307 |
||
![]() |
||
only_younus ![]() 2. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
|
Ancak viteste olmasının bir yavaşlatma etkisi vardır.verim olarak bakacak olursan boşta seyretmek daha verimlidir.yine ancak bu verim başka yerde devrim:)yapıyorsa zararlıdır |
||
![]() |
||
Selim Engin EREN ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Aralık - 1971 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2010 Konum: k.çekmece.ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Selim Engin EREN
|
duraklamalar haricinde boşa alınmaz.
|
||
peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin
|
||
![]() |
||
ilkertuncay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ilkertuncay
|
arkadaşlar hiç bir araba yokuş aşağı inerken boşa alınmaz, boşa aldığındada zaten az yakıyo diye bişey yoktur. |
||
![]() |
||
|
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
fth206 boşa es kaza attarsan D ye almadan önce aracı durdurman gerekli aksi taktirde ciddi zararlar verebilirsin. Boşta iken yağlama olmayacağı için ışıklarda bekliyormuşsun gibi olabilir sende haklısın 20 km yokuşda az değil. Bence vitese almadan önce durup öyle vitese alırsan sıkıntı olacağını pek zannetmiyorum tabi sürekli fren yapacağın için ettiğin kâr sana disk balata vs masrafı olarak geri gelebilir de. |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
HONDA CİTY 1.4 ES
||
![]() |
||
|
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
pek bişey farketmiyor zaten iki ay önce istanbul - denizli - burdur - istanbul yaptım hiç boşa atmadım pekde bir fark olmuyor atınca.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Kaç senedir profesyonel anlamda araç kullanıyorsunuz?
|
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
Selim Engin EREN ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Aralık - 1971 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2010 Konum: k.çekmece.ist. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Selim Engin EREN
|
![]() |
||
peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin
|
||
![]() |
||
F-Eren ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
|
aynen yağlama yapmaz ve vitese ciddi zarar verir. yürürken boşa almayın sadece araç dururken alınabilir. 30sn den fazla beklemelerde
|
||
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
||
![]() |
||
statistican ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Şubat - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2011 Konum: /38/34 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
|
rampa inişlerde boşa almayın arkadaşlar araçlarınızı hem frenleme açısından riskli hemde sanıldığı gibi yakıt tüketimi sağlamaz ,4-5 atın vitesi insin güzelce...
Düzenleyen statistican - 13 Haziran 2011 Saat 17:31 |
||
![]() |
||
|
sole bı cevap verım kendı aracım manuel yokus assaga hıc bı zaman bosa atmıyorum sureklı bosta sureklı frenlı ınıldıgı ıcın sısme sansı yuksek 5.vıteste akısına gore ınıyorum cunku bosta arac yakıt tuketımıne devam edıyor vıteste ıse kesıyor otomatık arac dersenız 2.aracımız subaru legacy ben n ye almıyorum cunku bellı bı zaman sonra sanzımanda sıkıntılar yarata bılıyor bu gune kadar yasamadım ama olma rıskı var ve abım subaru servısınde mekanıker kendı bıle onaylamıyor saygılar
![]() Düzenleyen ahmetsemiz - 14 Haziran 2011 Saat 00:00 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |