Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

otomatik araçlarda vitesi boşa alma

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15548
Tarih: 02 Ekim 2025 Saat 15:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: otomatik araçlarda vitesi boşa alma
Mesajı Yazan: fTh206
Konu: otomatik araçlarda vitesi boşa alma
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 11:47
arkdşlar meraba bugün nette gezerken bi yazı okudum kesinlikle otomatik araçlarda yokuş aşağı inerken N'ye yani boşa almayın yazıyodu ama zararı ne o yazmıyodu acaba aslı varmı boşa alınca bi zarar verirmi çünkü ben çok fazla yalovaya gidiyorum ve ordada yollar hep yokuş aşağı dolayısıyla hep boşa alıyorum benzindende baya kar ediyorum açıkçası...

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 11:49
Otomatık sanzuman bılgıdım kadarıyla N ye yanı bosa aldıgında yaglama yapmıyor. Bundan dolayı rampa veya duz olmasının onemı olmadan hareket halındeyken bosa alınmamalıdır dıye dılıyorum...

Bızım otomatık sanzumanlarımız ıcınde bu durum gecerlıyse kı muhtemelen gecerlıdır boyle kullanırsan sanzumana zarar verme ıhtımalın yuksek

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 11:55
ben bunca zaman hep boşda iniyodum inş bi zararı olmamıştır Ağlama

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 11:58
Orjinalini yazan: fTh206 fTh206 Yazdı:

ben bunca zaman hep boşda iniyodum inş bi zararı olmamıştır Ağlama

Aynı davranısa devam etmemenı tavsıye ederım yanı...

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 12:00
o netteki yazıyı çok gerçekçi bulmamıştım fakat siz söleyince bida aslaaa almam benzinden kar etcem diye şanzımana zarar vermiyelim

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: motoberk
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 12:46
Evet şanzıman yağlama yapmıyor o sırada. Mesela ışıklarda falan dururken veya 20sn den fazla duraklama gerekiyorsa boşa alınabilir. Buda yağ devirdaimi sağlar ve duraklama anında D konumundan çıkarılan vites arabayı zorlamaz.

-------------
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 12:49
Arkadaşlar yokuş aşağı boşa alırsanız araç rolantide çalışmaya devam ettiğinden yakıt yakacaktır, viteste inerseniz yakmıyor en azından anlık yakıt tüketimi 0 gösteriyor

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesajı Yazan: only_younus
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 12:58
Orjinalini yazan: volkan_uysal volkan_uysal Yazdı:

Arkadaşlar yokuş aşağı boşa alırsanız araç rolantide çalışmaya devam ettiğinden yakıt yakacaktır, viteste inerseniz yakmıyor en azından anlık yakıt tüketimi 0 gösteriyor

Ancak viteste olmasının bir yavaşlatma etkisi vardır.verim olarak bakacak olursan boşta seyretmek daha verimlidir.yine ancak bu verim başka yerde devrim:)yapıyorsa zararlıdır

Mesajı Yazan: Selim Engin EREN
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 13:00
duraklamalar haricinde boşa alınmaz.

-------------
peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin

Mesajı Yazan: ilkertuncay
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 13:30

arkadaşlar hiç bir araba yokuş aşağı inerken boşa alınmaz, boşa aldığındada zaten az yakıyo diye bişey yoktur.

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 13:30
Orjinalini yazan: ezelefe ezelefe Yazdı:

yalovaya gıderken nerde var ole yokus hatırlayamadım)))
bende cok gıdıp gelıyorum memleket orası olunca
armutlu yolu 20 km yokuş nerdeyse haftaya tekrar gidicem resimlerini koyarım siteye

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 13:58

fth206 boşa es kaza attarsan D ye almadan önce aracı durdurman gerekli aksi taktirde ciddi zararlar verebilirsin. Boşta iken yağlama olmayacağı için ışıklarda bekliyormuşsun gibi olabilir sende haklısın 20 km yokuşda az değil. Bence vitese almadan önce durup öyle vitese alırsan sıkıntı olacağını pek zannetmiyorum tabi sürekli fren yapacağın için ettiğin kâr sana disk balata vs masrafı olarak geri gelebilir de.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 14:02
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

fth206 boşa es kaza attarsan D ye almadan önce aracı durdurman gerekli aksi taktirde ciddi zararlar verebilirsin. Boşta iken yağlama olmayacağı için ışıklarda bekliyormuşsun gibi olabilir sende haklısın 20 km yokuşda az değil. Bence vitese almadan önce durup öyle vitese alırsan sıkıntı olacağını pek zannetmiyorum tabi sürekli fren yapacağın için ettiğin kâr sana disk balata vs masrafı olarak geri gelebilir de.

yok zaten artık n ye falan almam kaş yaparken göz çıkmasın Sırıtma sonuçta otomatik araç kullanıyoruz gülü seven dikenine katlarnır artık benzinden gitsin napalım Sırıtma

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 14:04
Orjinalini yazan: ezelefe ezelefe Yazdı:

ben ıstanbuldan yalovaya gecıyorsun dıye dusundum.
armutlu yolu dedıgın denız kenarından, bursa yolundan degılse bılemem
yok istanbulda yalovaya kdr deniz otobüsüyle geçiyoruz ordan sonra zaten bilirsin çınarcık esenköy armutlu hep yokuş sende haklısın açıklamadım kara yoluyla gitsem fazla yokuş yok

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 14:05

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

yok zaten artık n ye falan almam kaş yaparken göz çıkmasın Sırıtma sonuçta otomatik araç kullanıyoruz gülü seven dikenine katlarnır artık benzinden gitsin napalım Sırıtma

pek bişey farketmiyor zaten iki ay önce istanbul - denizli - burdur - istanbul yaptım hiç boşa atmadım pekde bir fark olmuyor atınca.  

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 14:42

arkdşlar meraba bugün nette gezerken bi yazı okudum kesinlikle otomatik araçlarda yokuş aşağı inerken N'ye yani boşa almayın yazıyodu ama zararı ne o yazmıyodu acaba aslı varmı boşa alınca bi zarar verirmi çünkü ben çok fazla yalovaya gidiyorum ve ordada yollar hep yokuş aşağı dolayısıyla hep boşa alıyorum benzindende baya kar ediyorum açıkçası...

Kaç senedir profesyonel anlamda araç kullanıyorsunuz?

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesajı Yazan: Selim Engin EREN
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 14:49
Orjinalini yazan: ilkertuncay ilkertuncay Yazdı:

arkadaşlar hiç bir araba yokuş aşağı inerken boşa alınmaz, boşa aldığındada zaten az yakıyo diye bişey yoktur.

Alkış

-------------
peugeot205gtı1.9 amarıcan met. mavi.benzin

Mesajı Yazan: F-Eren
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 15:25
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Otomatık sanzuman bılgıdım kadarıyla N ye yanı bosa aldıgında yaglama yapmıyor. Bundan dolayı rampa veya duz olmasının onemı olmadan hareket halındeyken bosa alınmamalıdır dıye dılıyorum...

Bızım otomatık sanzumanlarımız ıcınde bu durum gecerlıyse kı muhtemelen gecerlıdır boyle kullanırsan sanzumana zarar verme ıhtımalın yuksek

aynen yağlama yapmaz ve vitese ciddi zarar verir.
yürürken boşa almayın sadece araç dururken alınabilir. 30sn den fazla beklemelerde

-------------
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -

Mesajı Yazan: statistican
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 17:31
rampa inişlerde boşa almayın arkadaşlar araçlarınızı hem frenleme açısından riskli hemde sanıldığı gibi yakıt tüketimi sağlamaz ,4-5 atın vitesi insin güzelce...

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 23:59
sole bı cevap verım kendı aracım manuel yokus assaga hıc bı zaman bosa atmıyorum sureklı bosta sureklı frenlı ınıldıgı ıcın sısme sansı yuksek 5.vıteste akısına gore ınıyorum cunku bosta arac yakıt tuketımıne devam edıyor vıteste ıse kesıyor otomatık arac dersenız 2.aracımız subaru legacy ben n ye almıyorum cunku bellı bı zaman sonra sanzımanda sıkıntılar yarata bılıyor bu gune kadar yasamadım ama olma rıskı var ve abım subaru servısınde  mekanıker  kendı bıle onaylamıyor saygılarGülme

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 00:04
rampa aşşağı inerken ayagınızı gazdan kesitiginizde yol bilgi ekranında ortalama yakıt tüketiminin düştüğünü gözlemliyoruz.. yeni teknoloji araclar için yuksek viteste inmek hem daha ekonimik hem paha biçilemez güvenli..

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2011 Saat 00:09
Orjinalini yazan: ahmetsemiz ahmetsemiz Yazdı:

sole bı cevap verım kendı aracım manuel yokus assaga hıc bı zaman bosa atmıyorum sureklı bosta sureklı frenlı ınıldıgı ıcın sısme sansı yuksek 5.vıteste akısına gore ınıyorum cunku bosta arac yakıt tuketımıne devam edıyor vıteste ıse kesıyor otomatık arac dersenız 2.aracımız subaru legacy ben n ye almıyorum cunku bellı bı zaman sonra sanzımanda sıkıntılar yarata bılıyor bu gune kadar yasamadım ama olma rıskı var ve abım subaru servısınde  mekanıker  kendı bıle onaylamıyor saygılarGülme
yani benimki triptronik istesem 4.vitese alma şansım var ama alarak insem bi zararı olmaz demi otomatiğine falan çünkü pugların otomatiği çabuk bozuluyomuş gerçi allaha şükür benim arabamın hiç bi sorun olmadı 2 senedir saat gibi ama yinede korkuyorum işteOuch

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net