![]() |
|
BSI BEYİN KODU |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
muratta_firarda ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2010 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratta_firarda
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 22:04 |
arkadaşlar slm
Kısa bir zaman önce saolsun Çıkmacı EFE ilede görüştüğümüz PEUGEOT 307 XT 1.6 2004 model aracımın BSI Beyininde arıza meydana geldi. Tamir yoluna gittiğimde 250 - 350 TL gibi rakamlar istediler Daha sonra servis ile görüşmemde bana 4 yaş üstü araçlar için %25 indirim var demesinin ardından uygun fiyatla ORJİNAL aracıma uygun BSI Beyni siparişi vererek aradan araba yatar şekilde 25 gün gecmesine rağmen takıldı. buraya kadar herşey normal.... Ancak Eski BSI BEYİNİNDE olmayan yeni BSI BEYNİ takıldıktan sonra yaşadığım;
1-) Araç Kalkışlarda hem benzinde vem gazda Gaz Yemiyor
2-) Eski Çekisi sanki düşük gibi 3-) Kalkışta Patenaj yapmıyor 4-) Eski BSI BEYİN üzerinde J03 diye bir kod vardı kalın yazan Yeni Beyinde J01 Yazıyor acaba J03 ile J01 arasında ne fark var yada bu yüzden gaz yememe problemi olabilirmi
J01 - J02 - J03 bu beyinlerin hangi 307 aracına uygun farkları nelerdir
Bu konu ile ilgili olarak yardımınıza ihtiyacım var. Bilgisi olan yada arızama sebep olan bu arızanın nedenini bilen varsa LÜTFEN BANA YARDIM ETSİN.
0536 394 9231'den bana ulaşabilirsiniz
|
|
PeUgEoT YaŞaM TaRzIdIr...
VaZgEÇiLmEz...... |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Soylediginiz J03 veya J01, BSI'in versiyon numarasidir. Her versiyon numarasinda farkli ozellikler vardir. Bunun yaninda baska turde versiyonlar da mevcuttur.
A, B, C, D ve E versiyon numaralari VAN iletisime sahip olan araclarda bulunur. J01,J02,J03,J04 ve K02 ise CAN iletisime sahip araclarda bulunur. A versiyonu sinifindaki en temel versiyondur. Ornek verecek olursak bu versiyondaki bir arac soyle bir arac olabilir. 2002 model, 5 kapili, elektrikli on camlar, bazi basit fonksiyonlar, klima yok. B versiyonundaki bir aracta ise, otomatik klima, elektrikli camlar, yol bilgisayari ve bazi diger fonksiyonlar. Umarim yardimci olabilmisimdir. Kolay gelsin. |
|
![]() |
|
muratta_firarda ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2010 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratta_firarda
![]() ![]() ![]() ![]() |
peki benim aracımda kalkışlarda gaz yememe ve çeki düşmesinin ani hızlanmama gibi sıkıntıların sebebi Üzerinden cıkan J03 BSI yerine J01 takılması olabilirmi.
|
|
VaZgEÇiLmEz...... |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bu konuda bilgim yok. En guzeli taktirdiginiz yere gidin ve sikayetlerinizi dile getirin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratta_firarda
![]() ![]() ![]() ![]() |
serviste taktılar durumu servisede anlattım ama bizden kaynaklanmıyor dediler eğer bu işi sanayi ortamında yaptırı ve cok basit bir iş ise ben arabayla beraber o servisin kapısından içeri girmeyi planlayıp sizin servisçiliğinize helal olsun demeyi planlıyorum servisin bulamadığını sanayiddeki usta bulursa neden servise daha fazla ücret ödeyelim ki ?????
|
|
VaZgEÇiLmEz...... |
|
![]() |
|
Bu tip olaylari genellestiremeyiz. Her usta her isten en iyi derecede anla(ya)maz. Servis dedigimiz yerlerde aslinda bizim cogumuzun sandigi gibi isinin ehli uzman kisiler maalesef cogu zaman yok. Sizin durumunuzda aracinizdan cikan parca belli ki aynisi ile degistirilmemis. Eger bildikleri birsey varsa bunu ogrenmeye sizin hakkiniz var diye dusunuyorum. Zannediyorum ki parcayi takan ustalar sadece nasil takilacagini biliyorlardir. Gelismelerden haberdar ederseniz memnun olurum. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |