![]() |
|
motor yagı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 19:26 |
|
1.6 8v 206 xs benzinli motor yagı degısım zamanı geldı. hangi yagı koymam 10 numara olur :)))
|
||
![]() |
||
werty ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: İstanbul/Atalar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
mobil 1 new life 0 - 40 koymanı tavsiye ederim bende aynı yağı kullanıyorum. forumda bu konu daha öncede acılmıstı. önerilen mobil 1 doğrultusunda .
|
||
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
||
![]() |
||
|
mobil 1 kabul edıldı dıyelım 0-40 mı 10-40 mı ???
|
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
bende 1 ay önce deiştirmiştim shellde helix marka koymuşlardı iyimidir acaba bilmiyorum ama :)
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
voodoo ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
|
mobil 1 bana gore en ii yagdir..new life ta yeni gelistirilen formul..0 - 40 koymani tavsiye ederim
|
||
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Tercihinizi tam sentetik olan yaglardan yana kullanin. Sondaki 40 rakamini degistirmeden 0W-40 veya 5W-40 olan bir yag kullanirsaniz memnun kalacaginizi dusunuyorum.
|
||
![]() |
||
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
|
0 - 5 - 10 / 40 olmasının farkı nedir kısaca ? 4 Mevsim hangisi idealdir ?
|
||
![]() |
||
|
4 mevsim aynı performansı istiyosan mobil 2000 10/40 kullanabilrsin.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Gunumuzdeki her yag zaten 4 mevsimliktir. Eskiden tek bir yag numarasi bulunurdu mesela 40 numara yag koyarlardi. Bu yag kislik bakimlarda ve yazlik bakimlarda farkli numaralardaki yaglarla degistirilirdi. Artik gunumuz teknolojisi ile sogukta farkli viskoziteye sicakta farkli viskoziteye sahip yaglar uretilebiliyor. Ornegin 10W-40 dediginiz yagin, soguk zamanlarda yani motor sogukkenki viskozitesi 10, sicakkenki viskozitesi 40 tir. Onerilen deger, motor sicakken 40 viskoziteye sahip olmasidir. Ancak motor sogukkenki degerde duruma ve istege gore oynanabilir. Sizin de dediginiz gibi 0-5-10 degerleri arasinda birisi tercih edilebilir. 0 numara, 10 numaraya gore daha akiskan oldugundan daha iyi yaglama yapabilir. Ben de kendi aracimda 0W-40 kullaniyorum menunum. |
||
![]() |
||
|
Senın onerdıgın yag yarı sentetık... Tam sentetık kulanılması daha faydalı. Ama daha pahalı tabıkı :))
Bu acıdan Mobıl Super 3000 X1 5-40 yada yukarıda soylenıldıgı ve benımde ımzamda goruldugu uzere Mobıl 1 New Lıfe 0-40 kullanılabılır. Bu yagların yaz kıs kullanılmasında hıcbır sakınca yoktur...
Yazlık kıslık yaglar eskıde kaldı. Cunku yag teknolojılerı cok ılerledı... Ayrıca tam sentetık yagları daha uzun km perıyodu ıle kullanabılırsınız.
Kendım yag omru hakkında fıkır olusturması acısından bır calısma yapıyorum. Her 2500 km de bır yag cubugunda ve mendıle sılerek yagın rengı ve kırlılıgı hakkında resım cekıyorum. 2500 de resım cektım suanda 3200 km de yag yenı gıbı :)) 5000 7500 vs oyle gıttıkce cekecegım :)) ve 15.000 km kullanmayı dusunuyorum. Km tamamlanınca konu acıp resımlerı paylasacagım...
Fıkren 2700km dekı yagımın rengını gostereyım sızlere. Bu arada yag sevıyem ortada duruyor. Nıye az veya eksıltmıs demeyın. Cunku 4.75 lt yag alan motora 4 lt yag koyunca boyle oluyor :))
Ilk yag degıstırdıgımden berı aynı yerde duruyor.
![]() ![]() ![]() Düzenleyen CeCoLi - 07 Haziran 2011 Saat 12:19 |
||
![]() |
||
trtolgi ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 153 |
|
arkadasım mobil veya baska bir yağ firmasının web adresine gir.orada aracın özelliklerini girdikten sonra aracına en iyi yağın ne olduğunu veriyor.genellikle0-40 veya 5-40 veriyorlar.arkadasların dediği gibi sentetik ve yarı sentetik özelliklerinede göz önünde bulundurmalısın.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |