![]() |
|
Fren sertleşmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2011 Saat 03:27 |
|
aracınız sıfır dahi olsa şunu deneyın boşta giderken üst üste 4-5 kere frene basıp bırakın bakın bakim bir an frenleriniz tutuyo mu? Neyse bu söylediğim başka. fren merkezlerinede baktır komple ustaya göster. en önemli şey araçta fren. 1 sn hayat kurtarır. bence hemen servise gitmelisin. |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
+1 |
||
![]() |
||
mustafa486 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 04 Ağustos 2010 Konum: KOCAELİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mustafa486
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aynen benimde başıma geliyor. trafikte uzun süre frene basmamışsam birden bazınca şişme oluyor zayıf tutuyor ve ABS VURUYOR. frencilere para yedirmemem lazım sorunu ben bulup direkmen şunu yapın diye gitmek istiyorum tamirciye. yardım lütfenn
|
||
![]() |
||
|
bende 206 feline kullanıyorum arkada arkada agır kişiler oturdugu zaman fren şişiyor :(
|
||
![]() |
||
aşil16 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 18 - Mart - 1987 Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Konum: BURSA YILDIRIM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
|
arkadaslar bugun benimde basima geldi araba rolantada calisiyordu bankamatikte isim vardi neyse arabay bindim hafif rampadaydi araba elfrenini indirdim frene bi bastim fren pedali hic inmedi asagiya tutmadi firen sonra vites kucultup istop ettirdim tekrar calistirdigimda frenler tutuyordu bunun sebebi ne olabilir bosta arabayi saldigim icinmi hic bole bir sey basima gelmemisti
|
||
5546158013
model 2000 206 xs |
||
![]() |
||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
fren merkezlerinede baktır komple ustaya göster. en önemli şey araçta fren. 1 sn hayat kurtarır. bence hemen servise gitmelisin.
|
||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||
![]() |
||
|
hepimiz çok yaşayalım abi...
|
||
![]() |
||
|
sen cok yasa emı
![]() |
||
![]() |
||
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
|
sorun olmayadabılır westinhouse borunuzda delik vardır yukteyken şişmiyorsa boruyu kontrol edın , gecen benımde basıma geldı ısıdan boru delınmıs elektrık bandı ıle delıgı kapadım işlem tamam oldu ...
|
||
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
||
![]() |
||
|
ben boşuna demiyorum tanışın diye ![]() ![]() Düzenleyen by_ersin - 30 Mayıs 2011 Saat 14:45 |
||
![]() |
||
freestar206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı freestar206
|
Açıklamalar için teşekkürler Cecoli. Çok güzel izah etmişsin..
|
||
2002 Model Peugeot 206 1.4 HDi
http://d30b4ed3ydbv9v55hka3l04t8c.hop.clickbank.net/?tid=CARTUNNING |
||
![]() |
||
|
motor kaputu actıgında fren hıdrolık kabının yerını bılıyorsan (sol camurluk tarafındadır ve ustunde hıdrolık doldurulan kapak bulunur) o kabın hemen altında bulunan uzerınden fren boruları cıkan parca ana fren merkezıdır. onunda hemen arkasında ana merkezın baglı oldugu yuvarlak bır parca daha var. o da westınghouse dur. yanı hava takvıyesıdır. fren pedalının ılk yumusak olmasını bu hava yardımı saglar. motoru stop edınce fren pedalına 3-5 kez bastıktan sonra tas gıbı olur basamazsın. cunku westınghouse un ıcındekı hava bıter ve calısmaz hale gelır. bu durumda arabayı durduramazsın. motoru calıstırınca tekrar hava alır ve calısır hale gelır.
denemesı bedava.
motoru stop et. frenı 5-6 kez pompala sonrasında tas gıbı oldugunu goreceksın. bu esnada fren pedalına basılı tut ve marsa bas motor calıstıgı ayagın asagı dogru gıdecek. cunku motor calısınca westınghouse devreye gırmıs olacak... Düzenleyen CeCoLi - 30 Mayıs 2011 Saat 14:10 |
||
![]() |
||
freestar206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı freestar206
|
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim ama benim mekanik bilgim pek fazla yok da ..:) bu söylediğiniz ana merkez ve vestınghouse ne oluyor? Biraz açabilir misiniz?
|
||
||
![]() |
||
|
bencede büyük ihtimal ana merkezde olabilir..
|
||
![]() |
||
|
vestınghouse veya ana merkezde sorun olabılır. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı freestar206
|
Arkadaşlar aracımda bazen seyrederken frene bastığımda fren sertleşiyor ve şişiyor, neticesinde fren tutmuyor. Geçen gün az daha kaza yapacaktım. Bir süre sonra normale dönüyor ama ne zaman ve neden yapacağını bi türlü analamadım. Geçen gün ayağım debriyajda iken frene bastığımda sertleşti ve tutmadı.
Sebebi ne olabilir acaba?
|
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |