![]() |
|
Anlayan Bilen Bi Baksın :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
emin1689 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 Saat 22:48 |
arkadaşlar aracım 206 plus 2011 beyaz. rc jant siparişi verdim. 12 gün sonra geliyor Allahın izniyle. Lakin kafama takılan sorunlar var.bu jantı takıcaz ama * hangi ebat lastik kullanmam lazım ? * yay takmak gerekir mi ki gerekir diolar jeep gibi olu diolar kç cm takıcaz * yay takınca amortisorlerde mi değişecek * bu soruları cevapladıktan sonra ben uzun yola gittiğimde ailemle bagaja attıgım valizlerden sonra coluk coucuk full doldugunda araba sürtme yapar mı ? ve yakıtın durumu ne olur ne kadar vazla yakar su an 165 krş yakıyor ??? saygılar... |
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jantın ölücüsünü tam olarak belirtmelisin dostum.. cunku replikası var yada 307 jantını rc diye satan var.. umarım orj dir..
ayrıca suan aracın muhetemel lastik ve jant ölcüsü bellidir ama senden net bir bilgi almak gerekir. ona göre ebatlanma yapılacak.
ayrıca evt yay takmalısın. 5.0 yakışıklı olucaktır
amortisörleri sporlarla değiştirirsen yada monro sensör daha kullnışlı olucaktır. bu konuda uzman ve yönetici dostlar seni net bilgilendirecektir
ayrıca evt yakıt tüketimin az yada cok artacak. bu ; senin sectigin lastik markası deseni ve yere basan genişlikle dogru orantılı olacaktır..
uzun yolculuktaki kullanım konforun bu söylediklerinin değişiminde nekadar dogru olacagına baglı..
iiyi modlar ve forumlarr.. Düzenleyen dinoco - 27 Mayıs 2011 Saat 22:57 |
|
![]() |
|
emin1689 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
jant orjinal göbeksiz 7 ' 17" RC jant. replika vs değilde. en cok derdim sürtmesi:S bide daha acıklayıcı yazarsanız. yayları değiştirdik diyelim bide amortisörler mi dğşecek yabancıyız biraz :) bu konulara
|
|
![]() |
|
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
valizleri atıp coluk cocuk binersen illakı arkalar sürter yayda takarsa
|
|
![]() |
|
yapma ya :S o sürtmeyi nası enlleyebiliriz :SS
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
şu bi gerçek.. aracın yakıt sarfiyatı artacak...uzun yolda yada şehir içinde konfor bekleme ... sürtme işine gelince.. sadece şöyle geçmişten bir örnek vericem...tipom vardı 16 jantı koydum 205 yanak lastiğide koydum... arka koltuklara 3 kişi bindiğinde kasislerde ve yaylanmalarda fena halde lastik sürtüyordu ..
![]() ![]() Düzenleyen by_ersin - 27 Mayıs 2011 Saat 23:12 |
|
![]() |
|
yani 5 yerine 3.5 mu takacaz ?
|
|
![]() |
|
bazıları da diyor yay takınca yol tutus artıyor die :S
|
|
![]() |
|
yay takınca arac sertlestıgı ıcın yol tutus artar. dolayısıyla esneme azalır. beraberınde 205 40 17 takacaksın mecburen. cunku baska secenegın yok...
hal boyle olunca yoldakı 1mm lık bozukluklar bobregındekı tasları kıracak
![]() hele sert bır cukura dustunmu yerıne gore bır lastık veya jant cope atacaksın.
ayrıca on takım omrun yarıdan asagıya dusecek
bırde on tekerlekler camurluktan cıkık durma ıhtımalı yuksek...
aracın altını surtme oranın artacak.
bazı yollarda karsına cıkan tumsekten gecemeyecegın ıcın gerı gelıp o yolu kendın ıcın gırılmez olarak hafızana yazıp bır daha oraya gırmeyeceksın :)))))))))))) cok ındırırsen tabı
|
|
![]() |
|
205/40/17 lastik almanız gerek. Lastik olarak Hankook Ventus, yay olarak da 3,5cm Eibach öneririm. Amortisör değiştirmenize gerek yok. Ama durumunuz müsaitse Koni amortisör alabilirsiniz. Yalnız her türlü o jant ile konfor sıfır olacak. Zaten zayıf olan ön takımları kısa sürede elinize alabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
lastik olculerini arkadaslar vermis 205 40 17 aracin mini jeep gibi duracak amortisorleri degistirmene gerek yok 4 cm yayda isini gorur surtme yapmaz ama konfor hic bekleme konfor icin kamyon koltugu takman gerekicek onlar yayli oluyor
![]() hayirli olsun ama 16 cc janti daha daha rahat ederdin
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
:) daha önce fu forumdan biri vardı onunla görüştüm. frt. 52 fr 383 o rc jant takmıstı sordum 5 cm yay var dedi yanlardan çamurluktan yanı taşma yok dedi, klio hesabı yaptı ortalama 90 kilodan 4 kişi biniyoruz en ufak bi sürtme yok dedi. yakıta gelince 165 krş yakarken 300'e felan cıkmaz değil mi ? 200-225 olur demi :D |
|
![]() |
|
güncell
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Güzel anlatım
![]() |
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
peki bi soruda benden gelsin.. şimdi bende aracın ön tarafına takıntı yaptım.. ön takımı sıfırladıktan sonra biraz kalkık duruyor.. ben nası düşürcem peki ? 15 jant var.. yani düşürürsem 17 jantamı döncem ..onu çözemedim ?? ben jantlarımla oynamadan düşürmek istiorum yani .. olmamı cecoli ?
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
Bence hiç yay vs alma. Arabanın heryeriden ses gelmeye başladıktan sonra söksende nafile orjinal binmeni tavsiye ederim. lastik ebatıda 205 40 17 hayırlı olsun.
|
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
oncelıkle hayırlı olsun kardesım tak bın kafana yatmazsa sokersın ılerde bırde jantları yetkılı servıstenmı aldın fıyat olarak ne kadar
|
|
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
|
![]() |
|
vallahi her kafadan bi ses cıkıyor :) kimi sürtmez diyor kimi sürter diyor anlamadım gitti :) neyse artık jantla 12 gün sonra gelecekmiş. takarım baktım olmuyor cıkarırım yapacak bişey yok :) Fatih Peugeot'tan Siparişini verdim. 1320 kdv dahil. kampanya varmıs tam zamanlı aradın dedi. 2200'dne düştü dedi ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorm. 206 RC jant diye tabir edilen 7inç genişlik 17 inç çap göbeksiz Atlantis Jant.
|
|
![]() |
|
bu noktada dusundugum sey 206 larda gtı camurlugu olmadıgı zaman jantlar resmen dısarıda kalıyor. senın aracın onu hafıf farklı. acaba senınkınde nasıl duracak??? ama orjınal jantların bıle cok ıcerde olmamasından senınkındede dısa cıkacak gıbıme gelıyor.
|
|
![]() |
|
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
jantların dışa çıkaçağını hiç sanmıyorum. ayrıca şunu soylemek isterim ki yakıtta anormal bi artış olmaz. senin bahsettigin rakamlar çok uçuk ;) fiyat olarakda jant gayet guzelmiş. zaten 206 ya bundan daha çok yakışan bi jant yok, orijinal olmasıda büyük bi artı. satmak istesen küçük altın gibi değerinden ve hızlı satarsın ;) şimdiden hayırlı olsun. lastik alırken biraz kalitelisini al, hatta genel bi araştırma yap yanaklarında kırılma riski az olan lastigi tercih et.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |