![]() |
|
206 gti çekişden düşme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2011 Saat 14:42 |
|
|
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ya feci olarak değilde aynı sıkıntı bendede başladı kelebek denen bısey varmıs onu temızlettım bırazcık daha duzeldı yanı bujılerı fılan degıstırdım oyle eskı serılıgı kalmadı yanı ve bu sorunla ılgılı herkes dertlı gorudugum kadarı ıle ve herkes baska bısey soyluyo cozumu konusunda cozume ulasanda pek rastlamdım umarım sen cozersın
|
||
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
her ıkı yakıttada olduguna gore muhtemelen senın motorda bır yerde veya bır sensorde sorun var. arıza ısıgı yanıyormu? aracı bılgısayara baglattın mı?
|
||
![]() |
||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
cecoli benim aracın abs beyni arıza yaptı parçayı aramak için beyni söktürdüm ve aracı 1 gun oyle kullandım ve ogun hersey arıza verdı yol bılgısayarı calısmadı hız gostergesı calısmadı motor yıgılma yapmaya basladı vıtes gecıslerı aksadı hemen ertesı gun arızalı beynı taktırdım vıtesde gostergelerde duzeldı fakat bu yıgılma ve gaz yememe kaldı kelebegı temızlettım bıraz duzeldı bununla ılgılı ne ayarı bozulmus olabılır?
|
||
|
||
![]() |
||
|
bu yapılan ıslem sonrasında muhtemelen bılg a baglatmadın herhalde??? 307 lerde bu tarz elektronık sıkıntıların bol olması elektronık aksamların cok ve bırbırlerı ıle baglantılı olmasından kaynaklanıyor dıye dusunuyorum
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
bilgisayara bağlatmadın derken? şu gaz ayarı ile ilgili bilgisayaramı? yani tam anlamıyla bu cekısın duzelmesı ıcın nasıl bır ıslem yapmam gerek? yanı ondan once bı sıkıntı yoktu sımdıde oylu buyuk bır sorun degıl ama o gunden sonra yaptı bu sıkıntıyı bellı yanı aracta bı ayarsızlık var ama lpgcıyemı yoksa servısemı gıtcem bılmıyorum
|
||
|
||
![]() |
||
|
bu tarz noktalarda bılg deyınce peıgeot planet akla gelır. lpg ayarıyla alakalı durumlar noktasında lpg servısıne gıdılebılır. fakat anladıgım kadarıyla senın bu sıkıntın benzındede aynı. eger kı benzınde normal olupta lpg de cekmıyorsa o zaman motorda sorun yoktur lpg ayarına bakmak gerekır dıyecegım. ama abs beynını sokup takmak lpg nın ayarını degıstırmez. daha dogrusu lpg ayarı aracta yapılan herhangı bır ıslem ıle degısmez. fakat lpg sıstemının calısmasını etkıleyecek bır durum soz konusu ıse orası ayrıdır...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
yani arac otomatık vıtes fılan degıstırmedı boyle durdugumda vurmalar fılan yaptı ılgınctı yanı beynı taktırıp sanzımancıya gıdecektımkı beynı takar takmaz hersey yoluna gırdı yanı bu bayılmada ozaman oldu ama takınca duzelmedı yanı bu valf sıbob ayarı fılan dıyolar onlarla bı ılgısı varmı acaba herzamanda yapmıyo bu sıkıntıyı ıkıncı vıtesde anı yuklenme yaptıgımda bazen toplamıyo o kadar en son kelebegı temızlettım ondan sonra ayar yaptırmadım okudugum kadarı ıle ayar herzaman gerekmıyomus ve yakıttan anlasılırmıs sanırım yakısı bıraz arttı yanı uzun yolda ,21krş yaktı geçen gün daha önceden bunu ş.içinde yakıyordu sanırım bu kalibrasyon dediğiniz şeyi yaptırcam
|
||
|
||
![]() |
||
|
@ beyazzzzzzz = bır dene bakalım. ımzanada lpg sıstem markasını yazda lpg lı oldugunu gorelım :))
ayrıca 16V motorda ne supap ayarından bahsedıyorlar anlayamadım???
supap ayarı yapılıyorda olsa abs beynı sokulup takılınca supap ayarımı bozulacak sankı :)) Düzenleyen CeCoLi - 24 Mayıs 2011 Saat 16:42 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
formda gözüme takıldı o araçlar 16v bilmiyorum 16v olmazmı subab :) ??? imzayıda değiştiriyorum hemen |
||
|
||
![]() |
||
|
16V araclar yaglı ıtecekler ıle calısır. supaplarda ayar yapılacak yer yoktur. 8V araclarda supap ayarı olur
ayrıca senın lpg kıtın fast mı safe fast mı ? Düzenleyen CeCoLi - 24 Mayıs 2011 Saat 16:45 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
ozaman birde kalibrasyonu deneyim bakıyım
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
|
||
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
beyazzzz lpg taktırırken adamlara modelini sormadın mı? yada aracı lpg li mi aldın. Sen taktırdıysan ki büyük ihtimal safe fasttır diye tahmin ediyorum, faturasına bakıp anlarsın :D
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|
walla sormadım bizim şirketin servisi bıraktım taktılar ama faturası evrakları duruyor hep yarın bakıyım ne fark var ıkısı arasında ?
|
||
|
||
![]() |
||
scorpions_64 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Şubat - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: Uşak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 275 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
bilgisayara falan bağlatmadım, ama boğaz kelebeğinden şüpheliyim.modifiye için araç kaporta boyadaydı ne zamandır tabi toz toprak bi temizliyicem. ama barizde çekiş düşmez ki. araca biniyorum anca devir alıyo, bazen gaza basıyorum yemiyo vb. gibi şeyler. inş. büyük bi sorunu yoktur. bu arada, araç boyadayken aracın genel bakımlarını aradan çıksın diye yaptırmıştım triger seti, devirdaim su pompası, bujiler vs. |
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
|
belki lpg si kısıktır ondan olabilir
|
||
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpions_64
|
yok benzinde de aynı lpg de de. fark etmiyo. |
||
206 gti 2.0 2000
|
||
![]() |
||
EmSul ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
|
Arkadaşlar konu eski ama bendede beyin değişiminden sonra aynı sorun
oluştu..Aracın hızlanma performansı ve gaz tepkisi baya düştü..Arıza
lambası sürekli yanıyo usta MAP sensörü değişmeli dedi bilgisyarda o
arıza veriyomuş ve performans düşer yakıt baya artar dedi benzin
kokutuyo bide araç acaba bu MAP bu kadar etkiler mi? Maaş gününü
bekliyorum değişimi için..
Birde beyin ve beynin elektirk tesisatının değişiminden sonra araç hiç lpg ye geçmiyor geçmeye de çalışömıyor usta atiker servisine bi götür dedi ama beyin değişimnden önce sorun yoktu acaba usta bişeyi çıkardı da takmayı mı unuttu dedim..Birde yağ sıcaklık göstergesi önceden hararetle birlikte yükselip düşerken artık kontağı açınca daha 90ın altına geliyor ve sabit hep orda duruyor..Biraz çok oldu galiba :) |
||
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||
![]() |
||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
|
baskı balata dan olabilirmi acaba
|
||
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |