![]() |
|
307 1,4 hdi yağ eksiltiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
friendkalp ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı friendkalp
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 17:30 |
merhaba 5000 kmde 2 litre yag koydum araca. yanık yağ kokusu geliyor en az 5 ustaya goturdum turbonun hortumunu cıkartıyor bana gaz ver diyor egzosta bakıyor az bir siyah duman atıyor birşey yok diyor.aracla yola cıkınca motor ısısı 90 dereceye gelene kadar beyaz duman atıyor sonra kesiliyor. motora bor katkısı koy dediler koydum 2 gun duman atmadı yine basladı.aracın çekişi gayet iyi yakıtı çok iyi ama bu yağ eksilmesi neden olabilir ve kokusu. 2 ustaya turboyu gosterdim biri turboya elini soktu hafif bosluk var dedi diger ustada gayet iyi diyor turbo. yani ne yapacagımı bilmiyorum artık sizin yardımınıza ihtiyacım var
|
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mavi duman atmıyosa korkmayın. SU da eksiltiyormu suyun rengi nasıl?
|
|
![]() |
|
friendkalp ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı friendkalp
![]() ![]() ![]() ![]() |
Su eksiltmesi yok rengine hiç bakmadim.aracı kullandığım İcin sadece beyaz duman goruyorum yanık kokusu geliyor araçtan inince
|
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
beyaz duman oluca yakma odasına su karışıyo anlamına gelir muhtemelen mavi dumandır o. Araç sabitken gaza basınca arkadan duman rengi anlaşılır aslında. Senin sorun yakma odasına yağ karışıyor muhtemelen. BU arada aracın km nedir?
Düzenleyen kankam_743 - 23 Mayıs 2011 Saat 18:05 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı friendkalp
97000 de araç tabi oynanmamissa bostayken atmıyor hareket halindeyken atıyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı friendkalp
Yakma odasına turbodan olabilirmi karışım
|
|
![]() |
|
tabi olabilir öyle olsa anlaşılır turbodan motora giden hava borusunun içine bakarsan anlaşılabilir yağlanır muhtemelen
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı friendkalp
O dediğiniz hortumu dün cikardi turbocu elini surdu yağ vardi hatta hortumu taktıktan sonra kelepçeyi tam takmamıştı motorun üstü hep yağdı acaba olabilirmi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı friendkalp
Turbocu sadece boşluk var dedi hafif ama hortumun ici yagliydi
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Beyaz Duman Atıyorsa Üst Kapak Rektifiye Edilecek...
Geçmiş Olsun |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı friendkalp
Sayın albay yazıları okudunuzmu bilmiyorum ama sorun turbodan olabilirmi acaba?
|
|
![]() |
|
Çekişte Düşüklük ve Yakıt Sarfiyatı Arttımı...
Düzenleyen AlbayDemircan - 23 Mayıs 2011 Saat 18:45 |
|
![]() |
|
Değerli Kardeşim Turbo Dizel Araçlarda Aşırı Sıkıştırmada Turbo Hortumundan Yağ Fışkırır Fakat Buda Normal Biraz Sert Kullanımla Alakalı... Yağ Yakmanın Turboyla Alakası Yoktur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı friendkalp
Hocam yakıt çok iyi çekiside guzel.sadece gaz verince kalkista gaza basınca biraz gecikiyo ama sonra topluyor cekis iyi
|
|
![]() |
|
Dediğim Gibi Değerli Kardeşim... Zaten Turbo Belli Bir Devirden Sonra Devreye Giriyor. Gecikiyo Dediğin Olay Odur Oda Normal Turboyla Bir Alakası Olduğunu Sanmıyorum.. Üst Kapak Rektifiye Olacak Yani Düzeltilecek... Tabiki Piston Gömleklerinin Zarar Görmemesini Allahtan Dileyeceğiz Yoksa Alim Allah Daha Büyük Bir Masraf Açacak Gibime Geliyor. Eğer Araç Siyah Duman Atsaydı Mantıklı Düşünürsek Yanan Mazot Doğal Olarak Siyah Renkte Olacaktı... Ki Kaldıki Senin Problemin % 99 Yağ Yakıyor Olmasıdır. Masrafı Aşağı Yukarı 400 - 500 TL Bişey Çıkacaktır. Düzenleyen AlbayDemircan - 23 Mayıs 2011 Saat 23:38 |
|
![]() |
|
Bide Kendini Detaylı Tanıtsaydın Çok Daha Faydalı Yardımcı Olunabilirdi Sana
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı friendkalp
regtifiyeyle kurtulurmu hocam birde nerde yaptirayim ben bir yere sordum motor inerse 3000 dedi Güvenilir biri varmi ben bagcilardayim
|
|
![]() |
|
Güzel Kardeşim Motorun İnmesi Gerektiğini Ancak Usta Detaylı Bakarsa Anlaşılır Gömleklerin Zarar Görmesi Halinde Motorun İneceğine İhtimal Veriyorum... Üst Kapak Sökülüp Bakılacak Dediğim Gibi Ben Seni Bir Ustaya Yönlendirirm Oda İkitellide Sana Yardımcı Olacaktır. Düzenleyen AlbayDemircan - 23 Mayıs 2011 Saat 23:40 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı friendkalp
Çok iyi olur hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı friendkalp
Adres veya tel varsa sevinirim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |