![]() |
|
3 Kez Başıma GeLdi...! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
mehmet066 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet066
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2011 Saat 03:11 |
|
Arkadaşlar benim bilmediğim bir ikaz lambası yanıyor göstergece.tam olarak ne oldugunuda çözemedim.misal park halindeyim çalıstırırken çalısmıyor kaygan yol gibi bi işaret cıkıyor tam olarak çözemedim çünkü saniyelit bi olay.sonra dıt diyor.tekrar kontagı kapatıp marşı zorlayınca çalıştı.acaba diyorumki durdugum zemin engebeli biyerdi.aracın öyle bi özelliğimi var ki hani engebeli biyerdesin falan gibi.saçmada olmuş olabilir idare edin :)) ama anlam veremedim pugdaki ikazları nereden bulabilirim yada sorun nedir tarif ettiğim sekilde bi ikaz ısıgı varmı ben çözemedim olayı hadi buyrun siz çözün :)
![]() |
||
YAŞAM TARZI 206 <3
|
||
![]() |
||
helot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
abs ısıgı olması lazım kontagı acınca yanar sonra soner.
|
||
![]() |
||
mehmet066 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet066
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yok kardeş normalde kontagı açtıgında yanan ve çalıstırdıgında sönen ısıklar haricince tuhaf bir ışık abs değil airbag değil arıza lambası değil el freni değil
|
||
YAŞAM TARZI 206 <3
|
||
![]() |
||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
|
abs ışığı ama arkadaşın sorunu farklı bir şey aracı çalıştırırken abs ışığıyla beraber stop da yanarsa bi arızaya işaret eder. içeriğini tam bilmiyorum daha önce başka bir arkadaşın başına gelmişti arşive bir göz atın bulursunuz.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet066
|
stop her calıstırdıgımda yanıyor göstergedeki tüm ısıklarla beraber.arızayamı işaret oluyor şimdi bu.ama calıstıdıkdan sonra sönüyor
|
||
YAŞAM TARZI 206 <3
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
![]() |
||
helot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
|
ben her kontagı actıgımda stop dahil uyarı ısıkları yanıyo sonra sönüyor.
|
||
![]() |
||
Burak07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Kasım - 1992 Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: Antalya/Alanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 908 |
|
![]() Böyle bi işaret mi ? esp ışığı bu. Düzenleyen xr07 - 22 Mayıs 2011 Saat 07:21 |
||
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli Liseli 0Rh+ Alanya/Antalya 0538 945 18 95 "07" |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
senin abs ışığı böyle yanıyorsa akünü değiştir kurtulurusun.
barı araçlarda kaygan zemin işareti gibi oluyor bazı araçlarda da (ABS) gibi oluyor iki farklı şekilde lambası var.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet066
|
|
||
YAŞAM TARZI 206 <3
|
||
![]() |
||
|
senin aracın modeli donanımı nedir? ben espli olduğuunu sanmıyorum bence o abs ışığı ve çözümüde herkezde olduğu gibi yeni akü.
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet066
|
2004 xt 1.4 16 v ama aracım ful gibi bir şey.aküyle ilgili bir sıkıntım yok neden aküden dolayı yansınki
|
||
YAŞAM TARZI 206 <3
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet066
|
ayrıca asp esp nedir onu bile bilmiyorum açıklama sansınız varmı.ayrıca o özellik yoksa neden yansın o lamba.
|
||
YAŞAM TARZI 206 <3
|
||
![]() |
||
|
benimde aküden sıkıntım yokdu ama ilk çalıştırmada abs ışığı yanıyordu, araç beklerken akünün zayıflamasından kaynaklanıyordu
|
||
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet066
|
ben kontagı açtıgımda tüm ısıklar yanıyor belli ısıklar sonra calıstırınca sönüyor.neyse servise bi danısayım.tesekkürler hepinize ama asp nedir esp nedir hala çözemedim :))
|
||
YAŞAM TARZI 206 <3
|
||
![]() |
||
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
|
bendede yanıyordu ilk calıstırmada akuyu degıstırdım fakat gene aynı ılk calıstırmada stopla beraber yanıyor sonra hemen sonuyor bır sıkıntı olmaz bıldıgım en son fren hıdrolıgını degıstırecem
|
||
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
||
![]() |
||
|
asp derken abs demek istedin herhalde. abs lambaları bazı araçlarda yolda kayan araç simgesi ile gösterilir bazı araçlarda ise "(ABS)" şeklinde lambası olur ikiside aynıdır.
abs anti blokaj sistemi yani ani frenlerde kızaklamayı kaymayı önler. fren yaparken lastik kitlenip kaymaya başladığı anda freni bırakır ve bidaha frenler, amacı kayarak değil yavaşlayarak aracı durdurmaktır. sen frene basarken abs devreye girdiği anda fren pedalın titrer hatta demire sürtme sesi gelir hiç korkma.
esp ise elektronik stabilize programıdır. buda virajlarda araç savrulduğu anda lastiğin birine fren yaptırarak aracı yola geri sokar.
misal sağa soğru bir viraja girdin ve araç sola doğru savruluyor, bu esnada esp sağ arka tekere fren yaptırarak aracın burnunu içeri doğru alır ve araç yoldan çıkmaz.
espli olup olmadığını anlamak kolay. direksiyonun sol alt tarafında esp off yazan düğme vardır oradan aktik yada pasif yapabilirsin. Düğme yoksada o lamba abs lambasıdır.
|
||
||
![]() |
||
Burak07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Kasım - 1992 Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: Antalya/Alanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 908 |
|
|
||
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli Liseli 0Rh+ Alanya/Antalya 0538 945 18 95 "07" |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |