![]() |
|
lpg deyken benzin ibre sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
anil307 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2011 Konum: öğrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 20:22 |
arkadaşlar öncelikle herkeze merhabalar aranıza yeni katıldım 307 araç aldım yeni. Araç tüpdeyken benzin yakıyormuş gibi ibre düşürüyor ve çok canımı sıkıyor araştırmama göre fransız araçlarında şamandıradan değil tekerleğin dönmesinden baz alıyormuş ibre o yüzden düşüyormuş yalnız bir şeye dikkat ettiğimde aracın tüpe geçişini bekliyorum lpg göstergesinde lpg ye geçti gozukuyor fakat hiç bir ses duymuyorum lpg ye geçtiğine dair (daha öncede lpg li araç kullandım geçiş sesinin nasıl olduğunu biliyorum) aracım hem gaz hemde benzin mi tüketiyorr ben aracın lpg ye geçtiğine bir türlü ikna olamadım. Benzin ibresi için modül diyorlar taktırmak istemiyorum test mode diyorlar ibre kendini yeniliyormuş nasıl yapılıyor o ?? Yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada k bkmayın bir soru değil bir kaç soru sordum şimdiden teşekkürler Düzenleyen AlbaYDemircaN - 07 Eylül 2011 Saat 00:15 |
|
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)
|
|
![]() |
|
anil307 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2011 Konum: öğrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
öncelikle yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurler yalnız benım tek sorunum o degıl
|
|
![]() |
|
maestro ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 26 Mart 2011 Konum: malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 413 |
kardeş kaputu aç arabayı çalıştır ve kaputun başına git ve motor sesinhi dinle mutlaka ses değişimi olacaktır kuruntu yaptığını düşünüyorum yine de farkedemezsen benzin ibresi iyice düşünce 20 liralık benzin koy ibrenin 20 liralık benzin konulmuştan daha yukarı eski haline döndüğünü göreceksin... |
|
Kem âlât ile kemâlât olmaz...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
guzel kardesım oncelıkle kendını tanıtman lazım. ayrıca profılındekı gereklı bılgılerı gırersen ıyı olur. ımzanada arac bılgılerını yazabılırsın
|
|
![]() |
|
bir kaç bilgi daha girdim ancak araç fotomu koyacak yer bulamadım .. antalyada öğrencıyım ankaralıyım 20 yasında unv ogrencısıyım 14 gun evel 307 xsi hatchback 3 kapı beyaz bir araç aldım tüpde yazdıgım sıkıntıları belırtdım bu sekılde işte =)
|
|
|
|
![]() |
|
egzost un altınada yatdım kaputuda açıp dinledim yok anlaşılmıyor shellden gaz aldıgımda ordakı pompacıda baktı ışıkta gectı gozukuyor ama pompacı aracınız benzınde dedi . kesici denen şeyde olabilirmiş problem onun maliyeti ne tutar
|
|
|
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
hangi markaysa o tüpçüye ye gösterecen o zaman. O dediğin parça ucuz olmalı küçük birşey. |
|
![]() |
|
Bu LPG de yaptığın km den anlaşılabilir ki? Normalde yapman gereken km den fazlasını yapıyorsan haklısındır. Yok bitmesi gereken yerde bitiyorsa ibre hatalıdır.
|
|
![]() |
|
anıl arabayı 14 gün önce aldım diyosun başka bi konu başlığı altında satıyosun neden? |
|
![]() |
|
oncelıkle aracındakı lpg sıstemı ne marka bır soyle bakalım???
aracın gostergede gazda gozuktugu esnada lpg valfının fısını cek dene. bırde yıne aynı sekılde calısırken gaz enjektorlerınden bırının fısını cek. o esnada motor sılkelemeye baslaması lazım. cunku motor 3 sılındır calısacak... fısı takınca yıne duzelmesı lazım
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
öncelikle belirteyim arkadaşın paylaştığı link tamamiyle senin sorunun.
ilk olarak senin aracın lpg ye geçtiği anda benzin tüketmez ama benzin pompan çalışmaya devam ettiği için yol bilgisayarı vs hepsi çalışırlar.
ibrenin lastiğin dönme bilmemnesine göre düştüğüde hikaye araç olduğu yerde akşama kadar çalışırsa ozaman düşmeyecekmi?
bunun doğrusu şudur;
renault, peugeot ve citroen gibi fransız gurubu araçların şamandıraları yakıt alındığında mevcut seviyeyi 1 kez ölçerek beyine (BSI) bildirir. daha sonra beyin senin gaza basma şekline gittiğin hıza devire göre yakıtını hesaplar ve ibreye sinyal göndererek düşürür.
lpg de giderken ibre düşmeye devam eder ve sen en az 7 litre yakıt almadıkca şamandıra değişmi farketmez ve beyine iletmez. günümüz fiyatları ile 7 litre x 4,30 tl benzin fiyatı dersek en az 31 tl lik yakıt almazsan seviye değişmez. kaldığı yerden düşmeye devam eder.
bunun bir kaç çözümü var.
1. çok yaygın olan benzin deposuna takılan modüldür. modül takıldığında ibre yine dümeye devam eder ve bu modül kontağı her açtığında şamandırayı resetler ve şamandırada mevcut seviyeyi beyine ileterek ibrenin kalkmasını sağlar.
2- kaan__ nickli arkadaşımızın ressimli olarak paylaşmış olduğu depoya giden kablolara kısa devre gibi bişey yaptırarak ibreyi yeniden mevcut seviyeye getirir.
3- aracın deposundaki benzin seviyesini yarım deponun üzerinde tutarsan yolda düşen ibre aracı yeniden çalıştırdığında mevcut seviyesine gelir.
Sonuç olarak ne yaparsan yap ibre düşmeye devam eder. Bu yöntemler sadece düşen ibreyi eski halina getirmeye yarar. bu yüzden böyle kullanmalısın.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
atikerr marka lpg m en son çare götürüp baktırtcam dediğniz şeyler nerde bilmiyorum ilginiz için tesekkurler =/
|
|
|
|
![]() |
|
=) canım istiyorr araba değiştirme hobby im var o kadar paran varsa gel bak ankarada ikamet ediyormuşsun zaten için rahat eder |
|
|
|
![]() |
|
teşşekkürler yardımınız için bu lpg işi canımı sıkkıyor
|
|
|
|
![]() |
|
teşekkür ederim ben aracımdan memnunum sana iii satışlar
|
|
![]() |
|
hunterakon ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hunterakon
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 tl lik benzin al 1.5 haftada bir duruma göre 25 liralık alıyorum geri eski haline geliryor depoda ne varsa bir öncekinde ne aldıysam o hale geliyor demekki araç 1.5 2 haftada 25 liralık benzin yakıyor:D başka türlü ben o modüllerden taktırmayı hiç ama hiç düşünmüyorum bence sende böyle yap zaten araç 2 haftada 25 liralık benzin tüketiyor :D simple:D
|
|
2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
senin aracın deposu 307' nin deposundan küçük olduğu 307 gibi 7 litre değilde 4-5 litre aldığında değişimi farkedip ibreyi eski haline getirdiğini tahmin ediyorum.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
VAllaha bende de aynı sorun var benzin ışığm yanı.. ben dikkat ettimde benzin ışığı yandıktan sonra gitmeye devam edince kontağı kapattığınızda bir süre sonra ibre eski yerini buluyor :)
|
|
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
|
![]() |
|
burakdmr ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
bu arada 120 tl lik lpg ile 800 km deyim şuan :))
|
|
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
|
![]() |
|
bu 800 km uzun yol verilerimi paylaşırmısın.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |