Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lpg deyken benzin ibre sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14959
Tarih: 15 Ağustos 2025 Saat 07:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: lpg deyken benzin ibre sorunu
Mesajı Yazan: anil307
Konu: lpg deyken benzin ibre sorunu
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 20:22

arkadaşlar öncelikle herkeze merhabalar aranıza yeni katıldım 307 araç aldım yeni. Araç tüpdeyken benzin yakıyormuş gibi ibre düşürüyor ve çok canımı sıkıyor araştırmama göre fransız araçlarında şamandıradan değil tekerleğin dönmesinden baz alıyormuş ibre o yüzden düşüyormuş yalnız bir şeye dikkat ettiğimde aracın tüpe geçişini bekliyorum lpg göstergesinde lpg ye geçti gozukuyor fakat hiç bir ses duymuyorum lpg ye geçtiğine dair (daha öncede lpg li araç kullandım geçiş sesinin nasıl olduğunu biliyorum) aracım hem gaz hemde benzin mi tüketiyorr ben aracın lpg ye geçtiğine bir türlü ikna olamadım. Benzin ibresi için modül diyorlar taktırmak istemiyorum test mode diyorlar ibre kendini yeniliyormuş nasıl yapılıyor o ?? Yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada k bkmayın bir soru değil bir kaç soru sordum  şimdiden teşekkürler

-------------
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 20:55
öncelikle yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurler yalnız benım tek sorunum o degıl

Mesajı Yazan: maestro
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 21:04

kardeş kaputu aç arabayı çalıştır ve kaputun başına git ve motor sesinhi dinle mutlaka ses değişimi olacaktır kuruntu yaptığını düşünüyorum yine de farkedemezsen benzin ibresi iyice düşünce 20 liralık benzin koy ibrenin 20 liralık benzin konulmuştan daha yukarı eski haline döndüğünü göreceksin...

-------------
Kem âlât ile kemâlât olmaz...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 21:04
guzel kardesım oncelıkle kendını tanıtman lazım. ayrıca profılındekı gereklı bılgılerı gırersen ıyı olur. ımzanada arac bılgılerını yazabılırsın

Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 21:41
bir kaç bilgi daha girdim ancak araç fotomu koyacak yer bulamadım .. antalyada öğrencıyım ankaralıyım 20 yasında unv ogrencısıyım 14 gun evel 307 xsi hatchback 3 kapı beyaz bir araç aldım tüpde yazdıgım sıkıntıları belırtdım bu sekılde işte =)

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 21:47
egzost un altınada yatdım kaputuda açıp dinledim yok anlaşılmıyor shellden gaz aldıgımda ordakı pompacıda baktı ışıkta gectı gozukuyor ama pompacı aracınız benzınde dedi . kesici denen şeyde olabilirmiş problem onun maliyeti ne tutar

-------------

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 19 Mayıs 2011 Saat 22:06

hangi markaysa o tüpçüye  ye gösterecen o zaman. O dediğin parça ucuz olmalı küçük birşey.

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 09:44
Bu LPG de yaptığın km den anlaşılabilir ki? Normalde yapman gereken km den fazlasını yapıyorsan haklısındır. Yok bitmesi gereken yerde bitiyorsa ibre hatalıdır.

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 09:53

anıl arabayı 14 gün önce aldım diyosun başka bi konu başlığı altında satıyosun neden?

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 09:57
Orjinalini yazan: anil307 anil307 Yazdı:

egzost un altınada yatdım kaputuda açıp dinledim yok anlaşılmıyor shellden gaz aldıgımda ordakı pompacıda baktı ışıkta gectı gozukuyor ama pompacı aracınız benzınde dedi . kesici denen şeyde olabilirmiş problem onun maliyeti ne tutar

oncelıkle aracındakı lpg sıstemı ne marka bır soyle bakalım???

aracın gostergede gazda gozuktugu esnada lpg valfının fısını cek dene. bırde yıne aynı sekılde calısırken gaz enjektorlerınden bırının fısını cek. o esnada motor sılkelemeye baslaması lazım. cunku motor 3 sılındır calısacak... fısı takınca yıne duzelmesı lazım

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 10:25

öncelikle yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurler yalnız benım tek sorunum o degıl

öncelikle belirteyim arkadaşın paylaştığı link tamamiyle senin sorunun.

ilk olarak senin aracın lpg ye geçtiği anda benzin tüketmez ama benzin pompan çalışmaya devam ettiği için yol bilgisayarı vs hepsi çalışırlar.

ibrenin lastiğin dönme bilmemnesine göre düştüğüde hikaye araç olduğu yerde akşama kadar çalışırsa ozaman düşmeyecekmi?

bunun doğrusu şudur;

renault, peugeot ve citroen gibi fransız gurubu araçların şamandıraları yakıt alındığında mevcut seviyeyi 1 kez ölçerek beyine (BSI) bildirir. daha sonra beyin senin gaza basma şekline gittiğin hıza devire göre yakıtını hesaplar ve ibreye sinyal göndererek düşürür.

lpg de giderken ibre düşmeye devam eder ve sen en az 7 litre yakıt almadıkca şamandıra değişmi farketmez ve beyine iletmez.  günümüz fiyatları ile 7 litre x 4,30 tl benzin fiyatı dersek en az 31 tl lik yakıt almazsan seviye değişmez. kaldığı yerden düşmeye devam eder.

bunun bir kaç çözümü var.

1. çok yaygın olan benzin deposuna takılan modüldür. modül takıldığında ibre yine dümeye devam eder ve bu modül kontağı her açtığında şamandırayı resetler ve şamandırada mevcut seviyeyi beyine ileterek ibrenin kalkmasını sağlar.

2- kaan__ nickli arkadaşımızın ressimli olarak paylaşmış olduğu depoya giden kablolara kısa devre gibi bişey yaptırarak ibreyi yeniden mevcut seviyeye getirir.

3- aracın deposundaki benzin seviyesini yarım deponun üzerinde tutarsan yolda düşen ibre aracı yeniden çalıştırdığında mevcut seviyesine gelir.

Sonuç olarak ne yaparsan yap ibre düşmeye devam eder. Bu yöntemler sadece düşen ibreyi eski halina getirmeye yarar. bu yüzden böyle kullanmalısın.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 12:20
atikerr marka lpg m en son çare götürüp baktırtcam dediğniz şeyler nerde bilmiyorum ilginiz için tesekkurler =/

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 12:21

=) canım istiyorr araba değiştirme hobby im var o kadar paran varsa gel bak ankarada ikamet ediyormuşsun zaten için rahat eder

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 12:22
teşşekkürler yardımınız için bu lpg işi canımı sıkkıyor

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 13:37

=) canım istiyorr araba değiştirme hobby im var o kadar paran varsa gel bak ankarada ikamet ediyormuşsun zaten için rahat eder

teşekkür ederim ben aracımdan memnunum sana iii satışlar

Mesajı Yazan: hunterakon
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 14:15
25 tl lik benzin al 1.5 haftada bir duruma göre 25 liralık alıyorum geri eski haline geliryor depoda ne varsa bir öncekinde ne aldıysam o hale geliyor demekki araç 1.5 2 haftada 25 liralık benzin yakıyor:D başka türlü ben o modüllerden taktırmayı hiç ama hiç düşünmüyorum bence sende böyle yap zaten araç 2 haftada 25 liralık benzin tüketiyor :D simple:D

-------------
2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 14:24
Orjinalini yazan: hunterakon hunterakon Yazdı:

25 tl lik benzin al 1.5 haftada bir duruma göre 25 liralık alıyorum geri eski haline geliryor depoda ne varsa bir öncekinde ne aldıysam o hale geliyor demekki araç 1.5 2 haftada 25 liralık benzin yakıyor:D başka türlü ben o modüllerden taktırmayı hiç ama hiç düşünmüyorum bence sende böyle yap zaten araç 2 haftada 25 liralık benzin tüketiyor :D simple:D

senin aracın deposu 307' nin deposundan küçük olduğu 307 gibi 7 litre değilde 4-5 litre aldığında değişimi farkedip ibreyi eski haline getirdiğini tahmin ediyorum.

-------------

Mesajı Yazan: burakdmr
Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 15:03
VAllaha bende de aynı sorun var benzin ışığm yanı.. ben dikkat ettimde benzin ışığı yandıktan sonra gitmeye devam edince kontağı kapattığınızda bir süre sonra ibre eski yerini buluyor :)

-------------
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 15:37
bu arada 120 tl lik lpg ile 800 km deyim şuan :))

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 15:40
Orjinalini yazan: basistburak basistburak Yazdı:

bu 800 km uzun yol verilerimi paylaşırmısın.

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 15:57
49 LT lpg ıle 570 km yol yaptım sehiriçi ve dışı karma yani 49*2.25=110.25 bunuda 570 km ye bölersen 0.19 krş yapar.

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 15:59
uzun yol geneli ama şehir içi de var.. Şuan hala bitmedi ama sinyallere başladı eli kulağında.. GEçen seferde 16krş yakmıştım bu sefer biraz daha iyi oldu sanırım 

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:03
benzin de bitti gösteriyordu ibre ışığı yandır bir süre boyunca... Sonra bir şey için durdum kontak kapattım 10dk sonra full'e yakın gösteriyordu... 

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:03

masallah :))) lpg yı ne kadardan almıstın?

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:04

benzin de bitti gösteriyordu ibre ışığı yandır bir süre boyunca... Sonra bir şey için durdum kontak kapattım 10dk sonra full'e yakın gösteriyordu... 

tamam ıste benzın yarımın uzerınde oldugunda kontagı kapayıp acınca yenıden dogruyu gosterıyor

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:05
vallaha bilmiyorum ki 2.41  2.46 mı ne desem yalan bakmadım

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:10
120 lıra 2.4 tl den 50 lıtre lpg yapar.
50lt yıde 8 e bolersen 100km de 6.25lt lpg yaparkı bu super bır deger. bıryerlerde yanlıslık yok umarım.

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:12
yok geçen seferde 620 km yolu tam 95 tl ye gelmiştim uzun yoldu ama

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 16:40

Arabayı hep bayır aşağı mı kullanıyorsun? Bahsettiğin rakamlar süper ötesi çünkü.

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 17:03
yok ya artvin samsun arası 70 km çıkışlı inişli geri kalan dümdüz yol ondandır belki.. 110 ve üstü gidiyorum genelde hep 5.vites... neblim anlamadım.. focus hb vardı daha önceden de onlada 1.6-17 krş civarı yakıyordum

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Mayıs 2011 Saat 17:08
Orjinalini yazan: ose307 ose307 Yazdı:

49 LT lpg ıle 570 km yol yaptım sehiriçi ve dışı karma yani 49*2.25=110.25 bunuda 570 km ye bölersen 0.19 krş yapar.

benimde aracım otomatik ve lpg li ama seninki bugünkü değerde 19 krş yakıyorda benimki neden 26 ile 29 kuruş arası yakıyor?

neden bukadar fark var anlayamadım. bide en büyük depo 45 litre diye biliyorum boşken fullediğiinde de 43 litre alır sen nasıl 49 litre ile gittin? iki keremi gaz aldın. hangi marka gazı kullandın

-------------

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 00:50
Düşündürücü.

Mesajı Yazan: taksicicocuk
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2011 Saat 23:03
sanada güncel

-------------
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2011 Saat 23:06
Orjinalini yazan: taksicicocuk taksicicocuk Yazdı:

sanada güncel

Neden?

Mesajı Yazan: taksicicocuk
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2011 Saat 23:09
önemli konular gün yüzüne çıksın diye 

gören vr göremeyen var

olupta bakamayan var toprağam 

-------------
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2011 Saat 23:12
Orjinalini yazan: taksicicocuk taksicicocuk Yazdı:

önemli konular gün yüzüne çıksın diye 

gören vr göremeyen var

olupta bakamayan var toprağam 

Bu konu forumda en cok konusulan konulardan. Hepsini guncel tutmamiz imkansiz/yersiz. Kaldi ki soruya verilen ilk cevaplar da bu yonde.
Zaten sorunu olan google ya da forumun arama kismindan bu konulari bulup ortaya cikarabiliyor. Bizim ekstra caba harcamamiza gerek yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net