![]() |
|
rolenti motoru temizleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2011 Saat 23:28 |
||
arkadaslar 206 xs aracımın rölentisi durur konumda iken gostergede bır sey yok ama 5-6 sanıye aralıkta bı teklıyo egsozdan bakınca sankı arac oksuruyor.bende rolenti motorunu temızlesem gecer gibi dusundum sizce gecermı ve rolenti motorunu bu balata sıpreyi ile temizlesem bi sorun olur mu.
|
|||
![]() |
|||
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
rolanti müşürünü temizlemek faydası olabilir fakat temizlerken kesinlikle hiç bir kimyasal madde kullanmamak lazım. Çunkü sensörler narindir benim bildiğim yanıltmayayım gene de . Ben bir de tüp ayarlarına bak derim tüp enjektörleri falan. |
|||
![]() |
|||
emrnl ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Ağustos - 1990 Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 151 |
||
bence ustaya temizletmek en garantisi çok fazla parada almazlar bide balata spreyinden sora hava falanda sıkıyolar diye biliyorum
|
|||
206 colorline 2001
|
|||
![]() |
|||
||
bunu benzındede yapıyormu denedın mı???
benzındede yapıyorsa motorda sorun var, yapmıyorsa lpg sıstemınde sorun var...
|
|||
![]() |
|||
||
cecoli rolanti valfi harici rolanti motorudamı var ? |
|||
![]() |
|||
||
hayır orada motor dan kastım aracın motorunda herhangı bır yerde sıkıntı oldugunu ıfade etmek ıstedım. yanı motorun kendısınde bır problem var. ama sadece lpg de yaparsa demekkı benzınde problem yok, lpg sıstemını kontrol etmek gerekır anlamında.
rolantı valfı = rolantı motoru
|
|||
![]() |
|||
||
bilmediğim için sordum...eğerki var deseydin bide onu değiştircektim :) öğreniyorum yavaş yavaş sayenizde ...rolanti valfi salı günü değiti zaten .. sıkıntı yok o zman.. |
|||
![]() |
|||
||
cecoli evet benzindede yapıyor motorda ne gibi bir sıkıntı olabılır:((((
|
|||
![]() |
|||
||
motordan kastım lpg sıstemı dısı yanı motorun kendıne aıt aksamlarında bır sıkıntı oldugudur.
genelde rolantıde etkısı olan aksamlar bellıdır ama onların dısındada olabılır.
rolantı valfı, gaz kelebegı, bujı, yakıt kalıtesı, basınc sensoru vs cesıtlı yerlerden olabılır. bakmak gerek
|
|||
![]() |
|||
||
basınc sensöru dedıgın seyı usta cıkardı araba istop ettı sonra taktı calıstı ama araba ilk kalkarken ıstop edıyordu evın onunde ben soktum taktım duzeldı ama o bosta ıken olan sallama gecmedı bide bu sallama ben senden duyup lpg bujısı almıstım ondan sonra yapmaya basladı bujılerıde degıstırmeye kıyamıyom 60 tl verdım :))
|
|||
![]() |
|||
||
eskı bujılerını atmadıysan eskılerını takıp bır dene. bu lpg bujılerını cok kısı denedı boyle bırsey kımseden duymadım. ama olmaz dıyede bır kaıde yok tabı.
pekı sen hıc supap ayarı yaptırdın mı? aracın km sı neydı?
|
|||
![]() |
|||
||
arac km 106binde sıbob ayarı gecen cumartesı servıste yaptılar usta dedı tatta cok gevsekmıs dedı hatta ayarladıgı sey boyle cakı tarrzı bır suru demır var ıcınde onlardan 15 ve 20 yazanla ayarladı.ve bide gaz iken arac gaza cok az dokunup cekınce rolantı yukselecegı yerde dusuyor normale gelıyor:SSS
|
|||
![]() |
|||
||
tamam o cakı gıbı dedıgın sey sentıldır. cok hassas ıslenmıs cesıtlı kalınlıklarda uclar bulunur. kac ayarlanacaksa ona gore secılır ve gereklı bosluklar ayarlanır. ama bence bujısı yı degıstırıp bır denemelısın dıyorum. bujı yanlıs olabılırmı acaba?
bana kodunu soyleyebılırmısın? kutusu vs duruyormu?
|
|||
![]() |
|||
||
0 242 240 653
Ürün Bilgileri:
Platin-LR CNG/LPG-Gas Kutup Sayısı: 1 Elektrot Aralığı: 0,7 mm Sıkma Torku: 28 mm Dış Dişli: 14 mm Dişli Eğilimi: 1,25 mm |
|||
![]() |
|||
||
tamam bujı dogru. benımkıde bunun aynısı
|
|||
![]() |
|||
||
neden boyle yapıyor tup ayarıda dun gıttım 65 de imiş onu 70 cıkardılar belkı ondan diye ama gene olmadı hatta tupcu de rolantı sensorunden dedı anlamadım ya :(
|
|||
![]() |
|||
||
bu bujıyı takmadan once olmadıgından emınsen bence eskı bujılerını takıpta bır dene...
|
|||
![]() |
|||
||
tamam hatta orjınal bujı takıyorum sıfır alıp denıyecegım sana sonucu ozelden mesaj atarım ilgin için cok tesekkur ederım saol...
|
|||
![]() |
|||
||
rıca ederım. beklerım sonucunu... |
|||
![]() |
|||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
rolanti motoru ne oluyor aceba
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |