![]() |
|
206 fren basınca çıkan değişik ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2011 Saat 13:32 |
arkadaşlar selamlar,
2006 model 206 dizel aracım var, 1-2 ay önce disk ve balatayı değiştirdim bu sefer servise gtimedim ve ankara' da olanlar bilir ABK performansa gittim, valeo marka disk balata taktırdım, sanırım o günden sonra oldu, özellikle yağmulu ya da ıslak havalar frene basında önde birşeyler tıkırdıyor, her frene bastığımda tık diye sesler geliyor, ama aynı ses ilk kalkışta da geliyor, aynı ses ve hemen hemen aynı yerden gelen bir ses, ama cok dikkat ettim sadece ıslakken yapıyor yollar, kasislerde vs. sorun yok. Ve sanki frenler tutmuyor gibi, göral' a gittim dediler ki balatalar çok sert o yüzden tutmuyor gibi geliyor size dediler, doğru mu sizce?
ayrıca el freni çekili iken araçtan inerken araba çok gıcırdıyor, diyelim park ettim, el frenini çektim araçtan iniyorum araba tornet gibi gıcırdıyor, ses arkalardan geliyor bu arada?
bu sorunlar neden olabilir?
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ilk olarak el freni sağlam tutuyorsa :) ki bende de o var inince ağarlık azalına arabadan araba hafif hareket ediyor balata da gıcırdıyor. Fren disklerine gelince ne marka disk balata ve dik ikisi de mi valeo?
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
cnrars ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 372 |
markalarını valeo biliyorum, önceki aracım 206 van dı böyle sorunlar hiç yoktu, arabadan tık ses gelmezdi bu çok canımı sıkıyor, en sonra yeniden disk balata alıcam galiba, tabi onlar ile mi alakalı acaba? özellikle o tık sesi?
|
|
![]() |
|
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
valeo ve trw sert balatadır ses yapabilir, fri tech i öneririm
|
|
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
|
![]() |
|
peki frene basında çıkan tiz sesi balata ya da diskten yaptığını varsayalım, peki ıslak havalarda frene basında ve ilk kalkışta olan tık sesleri nereden geliyor olabilir? her frene bastığımda bir tık geliyor, ama 3-4 defadan sonra kesiliyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |