Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206+
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206+ benzinde motor soğuk iken sil.(Sorun Çözüldü)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206+ benzinde motor soğuk iken sil.(Sorun Çözüldü)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hunterakon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hunterakon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206+ benzinde motor soğuk iken sil.(Sorun Çözüldü)
    Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2011 Saat 00:01
ustalar arkadaşlar :)206+ 2011 aracıma geçen aylarda lpg taktırdım.son zamanlarda araç motor soğuk iken (sabah ve akşam iş çıkışı) benzinde araç çalıştıktan bir 5 10 sn sonra sirkeleme tekleme oluyor araç stop edecekmiş gibi oluyor ve araç gitmeye başladığında kademe kademe gidiyor birden hızlanıyor yani sirkeliyor. bir müddet sonra düzeliyor gaza geçme esnasında araç motor sıcak iken bir problem yok lpg dede problem yok ama benzinde böle bir sıkıntı yapıyor aracın lpg garantisi var ama lpg benzinde olan sorunlara servise götür diyor serviste bana yakın olan tek oto da benim aracıma bakılırmı yada bunun sebebini bilen bir ustamız varmıdır.

Arkadaşlar uzun süredir problemim olan silkeleme problemini dün itibari ile çözmüş bulunmaktayım sağolsun lpg montajı yapılırken hatalı montajdan kaynaklanıyormuş.aracın komple lpg montajı söküldü sökülürken montajda hata olduğu tespit edildi sabahta ben aracı denedim araç eskisi gibi oldu problem çözüldü:) herkeze ilgisinden dolayı teşşekür ederim.

Düzenleyen hunterakon - 12 Ağustos 2011 Saat 08:47
2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2011 Saat 00:42
lpg ayarı var belki ondan oluyodur geçen bi arkdşta takdırdı onunkide tekleme stop etcek gibi falan yapıyodu lpg si kısıkmış açtırdı sorun düzeldi bence seninkide onla alakalı olabilir
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2011 Saat 09:22
Kesinlikle kalibrasyon ayarlarını baktır. Bu ayarlara ancak lpg sistemini montajlayan usta yapar.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hunterakon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2011 Saat 22:03
götürdüm lpg ciye çok açıkmış dedi ayarı sıktı bu seferde araç gitmiyor 130 u anca rampa aşşagı gördüm:D bunun ortası yokmu yada o çok açıkmış dediğinde kısıktı dahada açmak gerekiyordu valla artık bu lpg cileri anlayamıyorum
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hunterakon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 16:44
erciyes sanayi sitesinde olgun lpg var aracı oraya götürdüm landirenzonun bölge bayisiymiş adamlar işin erbabı gerçektende araca lpg montajı yapan adamlar yanlış program atmışlar güncel düzgün bir şekilde programı attılar şimdi aracın çekişi gidişi düzeldi fakat bu sirkeleme sıkıntısıyla ilgili bi dene bakalım eğer düzelmez ise büyük bir ihtimal siboblardan dedi... bu bir anda başımdan kaynar sular dökülmüşcesine beni işkenceye soktu sabahın gelmesini bekliyorum:D
bide amcamla bir yere gidiyorduk aracı o sürüyordu 4 vitesten 3 üncü vitese attı bu arabada kompresörr yok dedi büyük vitesten küçük vitese çekince yığılması gerekiyordu dedi ki evet yığılma yapmıyor acaba bu bu pejolarda normalmi bilemedik eğer sabah araçta sirkeleme olursa zaten siboblarda var bişi demektir ki buda kompresörün olmadığının kanıtıdır ama bir taraftanda böle olsa araç hiç gitmez ve çok yakar gibime geliyor nese fazla bulandırmadan yarınki belirtileri aktarırım saygılar
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 17:06
benım kafam karıstı sımdı :))

oncelıkle sadece benzınde sılkeleme oldugu soylemıssın. sonra lpg cıye gıtmıssın. lpg nın ayarı bozuk yada duzgun olsada benzınle calısmasına etkı etmez. benzınde sılkelıyorsa onun sebebıne bakmak gerek.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hunterakon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 19:03
ama bu sirkelemeyi lpg den dolayı yapabilir dediler. sebebinide şöyle söyledi
aracın lpg si kısık ise motor beyni bunu benzinli ile kalibre edemiyip böyle yapabilir dedi bu yüzden bunun üzerinde durdum sabah bakacağım eğer bir değişiklik yok ise benim aracıma pejonun servisleri bakamayacağına göre landirenzonunda bu araca verdiği garanti sebebiyle neyse sıkıntı çözecekler çünkü lpg takılmadan önce böle bişi yoktu :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 19:12
ama lpg de cok kısık olmus olsa fakır karısımdan dolayı arıza ısıgı yanmazmıydı ???
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 21:38
öncelikle geçmiş olsun konu hakkında yeterli bilgim yok ama ankarada sadece tek oto bakmıyor ben göralı ve abcyi kullandım hiç sıkıntı yok lpg konusunda
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.
Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2011 Saat 23:03
arkadaşım senin sorun lpg. Başka birşeyden deil. Eğer tekrar sirkeleme olursa kutup başını çıkar o şekilde beklet aracı  tüpün sigortasını çıkar o da kutup başından giden kaploda göreceksin onu çıkar. Aracın kutup başını tak ve benzinde kullan bakim bi daha sirkeleme yapıyor mu? Tamamen lpg nin yazılımıyla alakalı.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2011 Saat 09:37
kankam_743,hunterakon diyor ki "bir müddet sonra düzeliyor gaza geçme esnasında araç motor sıcak iken bir problem yok lpg de de problem yok ama benzinde böle bir sıkıntı yapıyor " ve sen diyorsun ki "arkadaşım senin sorun lpg." LPG düğmesinden kapatıp benzine geçildikten sonra sigorta sökmeye gerek var mı?
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hunterakon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2011 Saat 14:27
badires arkadaşım okadar net ve güzel açıkladıki benim bir şey dememe gerek kalmadı:)
aracın lpg sinde hiç ama hiç bir problem yok aksine araç lpg de istediğim şekilde istediğim çekiş kabiliyetine sahip olarak atak seri gidiyor. ve cecoli ustamın dediği gibi kısık veya açık esnasında kesinlikle ama kesinlikle lamba yanmıyor.
bahtiyar arkadaşımın dediği gerçekten göral ve abc bakıyor ise ben tek oto ya adımımı gerçekten atmayacam göral evime daha yakın ama iş yerime tek oto yakın. iş yerinden izin alıp ben göral a giderim arkadaş ozamn bıktım bu tek oto dan yaa alırken dert giderken dert
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2011 Saat 16:31
Orjinalini yazan: hunterakon hunterakon Yazdı:

badires arkadaşım okadar net ve güzel açıkladıki benim bir şey dememe gerek kalmadı:)
aracın lpg sinde hiç ama hiç bir problem yok aksine araç lpg de istediğim şekilde istediğim çekiş kabiliyetine sahip olarak atak seri gidiyor. ve cecoli ustamın dediği gibi kısık veya açık esnasında kesinlikle ama kesinlikle lamba yanmıyor.
bahtiyar arkadaşımın dediği gerçekten göral ve abc bakıyor ise ben tek oto ya adımımı gerçekten atmayacam göral evime daha yakın ama iş yerime tek oto yakın. iş yerinden izin alıp ben göral a giderim arkadaş ozamn bıktım bu tek oto dan yaa alırken dert giderken dert

göral rapid e git konya yolu shell benzinliğin içinde orada mutlaka çözüm bulacaklardır.ama gitmeden önce randevu alırsan daha sağlam olur.
Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2011 Saat 19:49
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

kankam_743,hunterakon diyor ki "bir müddet sonra düzeliyor gaza geçme esnasında araç motor sıcak iken bir problem yok lpg de de problem yok ama benzinde böle bir sıkıntı yapıyor " ve sen diyorsun ki "arkadaşım senin sorun lpg." LPG düğmesinden kapatıp benzine geçildikten sonra sigorta sökmeye gerek var mı?
sorun du orda zaten lpg yazılımı aracı ilk çalıştırdığımızda aracın benzinde iken yaktığı yakıt oranını değiştirşyor ve sonuç sirkeleme stop etmeler. Benim araç lpg ye geçene kadar bezen defalarca stop ediyor lpg ye geçtikten sonra da tık yok şimdi benim sorunum motordan mı? alakası yok lpg nin sigortasını çıkardım kutup başını çıkardım taktım şu an benzinde 1 haftadır bikere olsun stop etmedi. Gidip yeni yazılım attıracam. Demek istediğim dene ve hala sirkeleme yapacak mı? Tabi cem usta daha iyi bilir onun yorumunu almak lazım.

Düzenleyen kankam_743 - 22 Mayıs 2011 Saat 00:34
Yukarı Dön
flash296 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı flash296 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2011 Saat 00:59
kuzen aynı problem bende de oldu... sök at şu lpg yi... ben öyle yaptım.. sende yap.... benimki GTI... aslan besleyen yemini düşünmesin arkadaş... arabanın orjinali nasılsa öyle kalsın... laanet olsun lpg ye... ne geldiyse başıma lpg den sonra geldi. hoş, benimde lpg de hiç bi sıkıntım yoktu ama, taktıktan sonra problemler başladı... son olarak krank mil sensörünü de değişeyim. o zaman tamam olcak ! saygılar herkese...
"ölüm" gaz pedalına basan ayakta, "hayat" diraksiyonu tutan kollardadır... bunun eğlencesi ise "ÖLÜMÜNE" BASIP "HAYATA" TUTUNMAKTIR !!!
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hunterakon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 15:54
ya şimdi lpg yi sök at güzel ama olmuyor işte sonuçta baya bir para ödüyorsunuz ve lanet olsunki bizim benzinimiz altınla aynı değerde sanki uçak kullanıyoruzda benzin o yüzden pahalı kalitesi düşük litesi çok pahalı  mazda bir motor yapmış 1,3 benzinli motor 60 lt benzin ile bakın benzin diyorum 1800 km yol gidiyor !!! varmı ötesi abi 1800 km ne demek yaa 1 lt benzin ile 30 km yol şaka gibi mazda 3 e koyacaklarmış o motoru skyactiv diye satacam zararına gidecem alacam arkadaş:D
Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 Saat 17:12
sirkeleme devam ediyor mu ? hunterakon
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hunterakon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2011 Saat 14:44
evet devam ediyor şuna dikkat ettim araç boşta debriyaja basıyorum gaza basıyorum 1000 devir üzerine bırakıyorum 2 3 sn sonra tıtıtıtıtp edip stop edecekmiş gibi oluyor sabah o işlemi beklemeden gidiyim dedim evin garajıda rampalı idi o rampayı çıkamadı tıkandı sonra bir anca açılı verdi
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2011 Saat 14:50
Orjinalini yazan: hunterakon hunterakon Yazdı:

evet devam ediyor şuna dikkat ettim araç boşta debriyaja basıyorum gaza basıyorum 1000 devir üzerine bırakıyorum 2 3 sn sonra tıtıtıtıtp edip stop edecekmiş gibi oluyor sabah o işlemi beklemeden gidiyim dedim evin garajıda rampalı idi o rampayı çıkamadı tıkandı sonra bir anca açılı verdi

boğaz kelebeğine baktırdın mı o pislendiği zaman da tekliyor araç
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2011 Saat 15:06
Bak benim de benzinde devir düşüp sürekli istop edip duruyordu. Kutup başını çıkarıp 1 hafta benzinde gezdim sonra gidip yeniden lpg kaliprasyon attırdım  şu an 1 haftadır tık yok baya güzel oldu bilgin olsun dene derim hala ısrar ediyorum. Senin araç 2011 kaç kilotmetre de bilmiyorum aracın yeni aracın da neden sorun olsun ki?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 18 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1038 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 54357 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 231 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 299 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 798 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 145 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 1401 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 530 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 589 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15046 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17625 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 744 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 1131 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5595 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 3413 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4951 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 639 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8744 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 1429 0 Ahmet2341
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English