![]() |
|
206+ benzinde motor soğuk iken sil.(Sorun Çözüldü) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Yazar | |
hunterakon ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hunterakon
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2011 Saat 00:01 |
ustalar arkadaşlar :)206+ 2011 aracıma geçen aylarda lpg taktırdım.son zamanlarda araç motor soğuk iken (sabah ve akşam iş çıkışı) benzinde araç çalıştıktan bir 5 10 sn sonra sirkeleme tekleme oluyor araç stop edecekmiş gibi oluyor ve araç gitmeye başladığında kademe kademe gidiyor birden hızlanıyor yani sirkeliyor. bir müddet sonra düzeliyor gaza geçme esnasında araç motor sıcak iken bir problem yok lpg dede problem yok ama benzinde böle bir sıkıntı yapıyor aracın lpg garantisi var ama lpg benzinde olan sorunlara servise götür diyor serviste bana yakın olan tek oto da benim aracıma bakılırmı yada bunun sebebini bilen bir ustamız varmıdır.
Arkadaşlar uzun süredir problemim olan silkeleme problemini dün itibari ile çözmüş bulunmaktayım sağolsun lpg montajı yapılırken hatalı montajdan kaynaklanıyormuş.aracın komple lpg montajı söküldü sökülürken montajda hata olduğu tespit edildi sabahta ben aracı denedim araç eskisi gibi oldu problem çözüldü:) herkeze ilgisinden dolayı teşşekür ederim. Düzenleyen hunterakon - 12 Ağustos 2011 Saat 08:47 |
|
2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel |
|
![]() |
|
fTh206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Haziran - 1991 Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2011 Konum: İstanbul/Şişli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 652 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lpg ayarı var belki ondan oluyodur geçen bi arkdşta takdırdı onunkide tekleme stop etcek gibi falan yapıyodu lpg si kısıkmış açtırdı sorun düzeldi bence seninkide onla alakalı olabilir
|
|
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC 2010 CVT OTOMATİK |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Kesinlikle kalibrasyon ayarlarını baktır. Bu ayarlara ancak lpg sistemini montajlayan usta yapar.
|
|
![]() |
|
hunterakon ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hunterakon
![]() ![]() ![]() ![]() |
götürdüm lpg ciye çok açıkmış dedi ayarı sıktı bu seferde araç gitmiyor 130 u anca rampa aşşagı gördüm:D bunun ortası yokmu yada o çok açıkmış dediğinde kısıktı dahada açmak gerekiyordu valla artık bu lpg cileri anlayamıyorum
|
|
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hunterakon
erciyes sanayi sitesinde olgun lpg var aracı oraya götürdüm landirenzonun bölge bayisiymiş adamlar işin erbabı gerçektende araca lpg montajı yapan adamlar yanlış program atmışlar güncel düzgün bir şekilde programı attılar şimdi aracın çekişi gidişi düzeldi fakat bu sirkeleme sıkıntısıyla ilgili bi dene bakalım eğer düzelmez ise büyük bir ihtimal siboblardan dedi... bu bir anda başımdan kaynar sular dökülmüşcesine beni işkenceye soktu sabahın gelmesini bekliyorum:D
bide amcamla bir yere gidiyorduk aracı o sürüyordu 4 vitesten 3 üncü vitese attı bu arabada kompresörr yok dedi büyük vitesten küçük vitese çekince yığılması gerekiyordu dedi ki evet yığılma yapmıyor acaba bu bu pejolarda normalmi bilemedik eğer sabah araçta sirkeleme olursa zaten siboblarda var bişi demektir ki buda kompresörün olmadığının kanıtıdır ama bir taraftanda böle olsa araç hiç gitmez ve çok yakar gibime geliyor nese fazla bulandırmadan yarınki belirtileri aktarırım saygılar
|
|
|
![]() |
|
benım kafam karıstı sımdı :))
oncelıkle sadece benzınde sılkeleme oldugu soylemıssın. sonra lpg cıye gıtmıssın. lpg nın ayarı bozuk yada duzgun olsada benzınle calısmasına etkı etmez. benzınde sılkelıyorsa onun sebebıne bakmak gerek.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hunterakon
ama bu sirkelemeyi lpg den dolayı yapabilir dediler. sebebinide şöyle söyledi
aracın lpg si kısık ise motor beyni bunu benzinli ile kalibre edemiyip böyle yapabilir dedi bu yüzden bunun üzerinde durdum sabah bakacağım eğer bir değişiklik yok ise benim aracıma pejonun servisleri bakamayacağına göre landirenzonunda bu araca verdiği garanti sebebiyle neyse sıkıntı çözecekler çünkü lpg takılmadan önce böle bişi yoktu :)
|
|
|
![]() |
|
ama lpg de cok kısık olmus olsa fakır karısımdan dolayı arıza ısıgı yanmazmıydı ???
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
öncelikle geçmiş olsun konu hakkında yeterli bilgim yok ama ankarada sadece tek oto bakmıyor ben göralı ve abcyi kullandım hiç sıkıntı yok lpg konusunda
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
arkadaşım senin sorun lpg. Başka birşeyden deil. Eğer tekrar sirkeleme olursa kutup başını çıkar o şekilde beklet aracı tüpün sigortasını çıkar o da kutup başından giden kaploda göreceksin onu çıkar. Aracın kutup başını tak ve benzinde kullan bakim bi daha sirkeleme yapıyor mu? Tamamen lpg nin yazılımıyla alakalı.
|
|
![]() |
|
kankam_743,hunterakon diyor ki "bir müddet sonra düzeliyor gaza geçme esnasında araç motor sıcak iken bir problem yok lpg de de problem yok ama benzinde böle bir sıkıntı yapıyor " ve sen diyorsun ki "arkadaşım senin sorun lpg." LPG düğmesinden kapatıp benzine geçildikten sonra sigorta sökmeye gerek var mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hunterakon
badires arkadaşım okadar net ve güzel açıkladıki benim bir şey dememe gerek kalmadı:)
aracın lpg sinde hiç ama hiç bir problem yok aksine araç lpg de istediğim şekilde istediğim çekiş kabiliyetine sahip olarak atak seri gidiyor. ve cecoli ustamın dediği gibi kısık veya açık esnasında kesinlikle ama kesinlikle lamba yanmıyor.
bahtiyar arkadaşımın dediği gerçekten göral ve abc bakıyor ise ben tek oto ya adımımı gerçekten atmayacam göral evime daha yakın ama iş yerime tek oto yakın. iş yerinden izin alıp ben göral a giderim arkadaş ozamn bıktım bu tek oto dan yaa alırken dert giderken dert
|
|
|
![]() |
|
göral rapid e git konya yolu shell benzinliğin içinde orada mutlaka çözüm bulacaklardır.ama gitmeden önce randevu alırsan daha sağlam olur.
|
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Düzenleyen kankam_743 - 22 Mayıs 2011 Saat 00:34 |
|
![]() |
|
flash296 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2011 Konum: bursa/gemlik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
kuzen aynı problem bende de oldu... sök at şu lpg yi... ben öyle yaptım.. sende yap.... benimki GTI... aslan besleyen yemini düşünmesin arkadaş... arabanın orjinali nasılsa öyle kalsın... laanet olsun lpg ye... ne geldiyse başıma lpg den sonra geldi. hoş, benimde lpg de hiç bi sıkıntım yoktu ama, taktıktan sonra problemler başladı... son olarak krank mil sensörünü de değişeyim. o zaman tamam olcak ! saygılar herkese...
|
|
"ölüm" gaz pedalına basan ayakta, "hayat" diraksiyonu tutan kollardadır... bunun eğlencesi ise "ÖLÜMÜNE" BASIP "HAYATA" TUTUNMAKTIR !!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hunterakon
ya şimdi lpg yi sök at güzel ama olmuyor işte sonuçta baya bir para ödüyorsunuz ve lanet olsunki bizim benzinimiz altınla aynı değerde sanki uçak kullanıyoruzda benzin o yüzden pahalı kalitesi düşük litesi çok pahalı mazda bir motor yapmış 1,3 benzinli motor 60 lt benzin ile bakın benzin diyorum 1800 km yol gidiyor !!! varmı ötesi abi 1800 km ne demek yaa 1 lt benzin ile 30 km yol şaka gibi mazda 3 e koyacaklarmış o motoru skyactiv diye satacam zararına gidecem alacam arkadaş:D
|
|
|
![]() |
|
sirkeleme devam ediyor mu ? hunterakon
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hunterakon
evet devam ediyor şuna dikkat ettim araç boşta debriyaja basıyorum gaza basıyorum 1000 devir üzerine bırakıyorum 2 3 sn sonra tıtıtıtıtp edip stop edecekmiş gibi oluyor sabah o işlemi beklemeden gidiyim dedim evin garajıda rampalı idi o rampayı çıkamadı tıkandı sonra bir anca açılı verdi
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
boğaz kelebeğine baktırdın mı o pislendiği zaman da tekliyor araç
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Bak benim de benzinde devir düşüp sürekli istop edip duruyordu. Kutup başını çıkarıp 1 hafta benzinde gezdim sonra gidip yeniden lpg kaliprasyon attırdım şu an 1 haftadır tık yok baya güzel oldu bilgin olsun dene derim hala ısrar ediyorum. Senin araç 2011 kaç kilotmetre de bilmiyorum aracın yeni aracın da neden sorun olsun ki?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |