![]() |
|
206 merkezi kilit sustu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
furkanbaki ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: mersin/anamur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanbaki
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 16:48 |
arkadaşlar pejo 206 aracım durduk yere çalışmadı ve usta çagırdım arabayı çekcez dediler ugraştılar ateşleme bobini falan degiştiler arıza aradılar o arada hatırlatmam üzerine yedek anahtarı denediler araba çalıştı ustalar son derece işinin ehli yani :) o ara merkezi kilit çalışır durumdaydı bende kontagı açtım acaba pilmi zayıfladı diye pil degiştim taktım arabayı çalıştırmadıgı gibi merkezi kilit çalışmaz oldu kontagın leti yanıyor ama irtibat yok acaba bi tanıtma işlemi yapmammı gerekiyor bilen varsa yardımlarınızı rica ediyorum saygılarımla |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merkezi kilit sigortasini kontrol ettiniz mi? Anahtarinizda bir tane mi iki tane mi buton var? Birde: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&PID=105511&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz#105511 |
|
![]() |
|
furkanbaki ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2011 Konum: mersin/anamur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanbaki
![]() ![]() ![]() ![]() |
kontakta 1 buton var ama içini sökünce bir tuş daha var sgorta kontrolü yapmadım yerini tarif etmeniz mümkünmü araç 2000 model xr modeli |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Tek butonlu anahtarlar icin programlamayi tarif ediyorum: 1. Butun kapilarin kilitlerinin acik oldugundan emin olun. 2. Anahtarinizdaki butona basin ve Led'in yanip sonmesi durana kadarda basili tutmaya devam edin. 3. Butonu biraktiktan sonra Led surekli yanmaya devam edecektir. 4. Butona tekrar bir kez basin, bu sefer Led sonecektir. 5. Kapiyi acin ve anatari kontagin yakinina getirin ve uzerindeki butona bir kez daha basin. 6. Sonra kontagi cevirin ve 10 saniye bekleyin. Sonra anahtari kontaktan cikarin. 7. 5 saniye sonra anahtarinizin calisiyor olmasi gerekiyor. 2 butonlu olan biraz daha farkli. Deneyin ve sonuclari buraya aktarin ki biz de ise yarayip yaramadigini bilelim. Kolay gelsin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanbaki
üstadım yazdıgını aynen yaptım ama banamısın demiyor ama ben kontagı bir tur çevirdim ekran ışıkları yanana kadarmı çevircem
|
|
![]() |
|
Calistirsan daha garanti olur. Bu arada kendinizi tanitan baslik bekliyoruz hala. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanbaki
anladım abim deneyeyim ayrıca tanıtan başlık nedmeek daha yeniyim kusura bakmayın
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanbaki
dneedim abim ama malesef banamısın demiyor letler falan dediginiz gibi yanıyor sönüyor ama işlem yok bi alarm taktırırsam sistem çalışır sanırım enazından mesafe uzar alarm yakılmış olur diye düşünüyorum |
|
![]() |
|
Forumda Uyelerimizi Taniyalim adinda bir baslik mevcut.Her yeni gelen uye orada bir baslik acarak kisaca kendini tanitiyor. Siz de bir baslik acin ve kendinizi tanitin.
Belkide anahtariniz BSI ile senkron degil? Bilmiyorum bu olabilir mi ya da hangi kosullarda olur ama onunda asamalarini vereyim bir deneyin. Belki sorun ordadir. 206 Anahtar-BSI Senkronizasyonu 1. Anahtari kontaga sokun 2. Siyah kucuk butona basin(Hangisi oldugunu bilmiyorum). 3. Arabayi calistirin. 4. Anahtardaki butona 10 saniye basili tutun. 5. Butonu birakin, arabayi susturun ve anahtari kontaktan cikartin. 6. Butun kapilari kapatin ve anahtardaki butona iki kez basin. Not: Eger yine calismazsa, tekrar araci calistirin, susturun ve tekrar deneyin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanbaki
ÇALIŞMIYOR :( AMA BEN BİLİYORUM YAPCAGIMI ÇAKCAM GÜZEL Bİ ALARM ÇALIŞMASIN SIKIYSA |
|
![]() |
|
ose ![]() 2. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
bir de bunu deneyin:
1--Kontağı kapatın
2--Kontağı yeniden açın
3--A düğmesine basın (büyük olan tuş)
4--Kontağı kapatın ve anahtarı kontaktan çıkarın
--bitti--
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanbaki
olmadı abim bunuda denedim :(
|
|
![]() |
|
Peki sizin merkezi kilit icerideki herhangi bir tustan ya da kapidaki mandaldan calisiyor mu? Aracinizda bunlar var mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanbaki
çalışıyor tuş yok am tıkır tıkır çalışıyor zaten dedigim gibi anahtarı işgüzarlık edip sökmesem de çalışıyordu bazen meraklı olmak iyi olmuyor :)
|
|
![]() |
|
Simdi durumu ozetleyeyim. Araciniz kullandiginiz ve uzaktan kumanda olan anahtarla calismadi ama yedek anahtarla calisti. Peki o anda araca nasil bindiniz? Kumandaniz calisiyordu ve kapilari o kumandayla acitiniz ama araci calistirmaya sira geldiginde calistirmadi dogru mudur? |
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Senkronizasyon silinmiş. Anahtarın Araçla olan bağlantısını sağlamak için kullanım kılavuzunda yer alan senkronizasyon işlemini yapmanız gerekiyor. Yukarıda arkadaşların anlattıklarına ek olarak...
1. Anahtar ile kapalı olan kilidinizi açın
2. Araç içindeyken açma düğmesine uzun bir süre basın (led sürekli yanıncaya kadar)
3. Anahtarı kontaga takın ve ekran lambalarının yanıncaya kadar yarım tur çevirin. (bu esnada led yanıyor durumda olacak)
4. Aracı çalıştırın
5. Araç çalışırken açma düğmesine bir kez basın led sönecektir.
Senkronizasyon işleminiz tamam. Anahtarı çıkarıp açma kapama işlemini tekrar edin.
(Ayrıca soför kapısı otomatik olarak tüm kapıları kilitler. Camın yanındaki aşağı yukarı hareket eden butonları yukarı aşağı hareket ettirip diğer kapıların açılıp açılmadığına bakın. Açmıyorsa sigortalardandır)
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanbaki
koliva abim aynen dediginiz gibi sonra anlaşıldı ki immobilizer çipi arıza yapmış yani merkezi kiliti uzaktan açıp kapıyordu kemanyak abim şuan tuşlu olan kontagım aracımı çalıştırmıyor ama kafama takılan anahtarı söküp takınca merkezi kiliti uzaktan açıp kapamaması yedek anahtarla çalıştırsam kumandalı kontagı yalaştırsam işe yaramazmı acaba
|
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
İmmobilizer çipinin uzaktan kumandayla alakası yok bildiğim kadarıyla. Senkronizasyon işlemini diğer anahtar üzerinden de yapabilirsin ama iki anahtar taşıman gerekecek. Ayrıca immobilizer çipi kolay kolay arıza yapmaz bence sen senkronizasyon işlemini bilen bir ustadan yardım al. En son ihtimal akü kutup başlarını sök 3 dk sonra tekrar tak (radyo kodunu girmeyi bildiğini varsayıyorum) ve işlemleri tekrar et. Aracın kaput altında ve direksiyon altında yer alan sigortalarını da kontrol ettirmeni öneririm hala senkronizasyonda ısrar ediyorum... |
|
Kemanyak Kisses You
|
![]() |
|
Uzaktan kumanda anahtarının pilini 5 sn kadar takmazsan senkronizasyon bozulur. Buradan hareket edebilirsin. |
|
Kemanyak Kisses You
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanbaki
denedim ama tanımlanmadı ustam daha fazla ugraşacak dermenım kalmadı alarm sistemi taktırcam
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |