Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 merkezi kilit sustu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 merkezi kilit sustu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
furkanbaki Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanbaki Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 merkezi kilit sustu
    Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 16:48

arkadaşlar pejo 206 aracım durduk yere çalışmadı ve usta çagırdım arabayı çekcez dediler ugraştılar ateşleme bobini falan degiştiler arıza aradılar o arada hatırlatmam üzerine yedek anahtarı denediler araba çalıştı ustalar son derece işinin ehli yani :) o ara merkezi kilit çalışır durumdaydı bende kontagı açtım acaba pilmi zayıfladı diye pil degiştim taktım arabayı çalıştırmadıgı gibi merkezi kilit çalışmaz oldu kontagın leti yanıyor ama irtibat yok acaba bi tanıtma işlemi yapmammı gerekiyor bilen varsa yardımlarınızı rica ediyorum saygılarımla

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 17:25
Orjinalini yazan: furkanbaki furkanbaki Yazdı:

arkadaşlar pejo 206 aracım durduk yere çalışmadı ve usta çagırdım arabayı çekcez dediler ugraştılar ateşleme bobini falan degiştiler arıza aradılar o arada hatırlatmam üzerine yedek anahtarı denediler araba çalıştı ustalar son derece işinin ehli yani :) o ara merkezi kilit çalışır durumdaydı bende kontagı açtım acaba pilmi zayıfladı diye pil degiştim taktım arabayı çalıştırmadıgı gibi merkezi kilit çalışmaz oldu kontagın leti yanıyor ama irtibat yok acaba bi tanıtma işlemi yapmammı gerekiyor bilen varsa yardımlarınızı rica ediyorum saygılarımla

Merkezi kilit sigortasini kontrol ettiniz mi?
Anahtarinizda bir tane mi iki tane mi buton var?

Birde: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&PID=105511&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz#105511
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanbaki Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 17:41

kontakta 1 buton var ama içini sökünce bir tuş daha var  sgorta kontrolü yapmadım yerini tarif etmeniz mümkünmü araç 2000 model xr modeli

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 18:05

kontakta 1 buton var ama içini sökünce bir tuş daha var  sgorta kontrolü yapmadım yerini tarif etmeniz mümkünmü araç 2000 model xr modeli

Tek butonlu anahtarlar icin programlamayi tarif ediyorum:

1. Butun kapilarin kilitlerinin acik oldugundan emin olun.

2. Anahtarinizdaki butona basin ve Led'in yanip sonmesi durana kadarda basili tutmaya devam edin.

3. Butonu biraktiktan sonra Led surekli yanmaya devam edecektir.

4. Butona tekrar bir kez basin, bu sefer Led sonecektir.

5. Kapiyi acin ve anatari kontagin yakinina getirin ve uzerindeki butona bir kez daha basin.

6. Sonra kontagi cevirin ve 10 saniye bekleyin. Sonra anahtari kontaktan cikarin.

7. 5 saniye sonra anahtarinizin calisiyor olmasi gerekiyor.

2 butonlu olan biraz daha farkli. Deneyin ve sonuclari buraya aktarin ki biz de ise yarayip yaramadigini bilelim. Kolay gelsin.

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanbaki Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 18:40
üstadım yazdıgını aynen yaptım ama banamısın demiyor ama ben kontagı bir tur çevirdim ekran ışıkları yanana kadarmı çevircem
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 18:44

üstadım yazdıgını aynen yaptım ama banamısın demiyor ama ben kontagı bir tur çevirdim ekran ışıkları yanana kadarmı çevircem

Calistirsan daha garanti olur.
Bu arada kendinizi tanitan baslik bekliyoruz hala.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanbaki Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 19:36
anladım abim deneyeyim ayrıca tanıtan başlık nedmeek daha yeniyim kusura bakmayın
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanbaki Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 19:42

dneedim abim ama malesef banamısın demiyor letler falan dediginiz gibi yanıyor sönüyor ama işlem yok bi alarm taktırırsam sistem çalışır sanırım enazından mesafe uzar alarm yakılmış olur diye düşünüyorum

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 19:56
Forumda Uyelerimizi Taniyalim adinda bir baslik mevcut.Her yeni gelen uye orada bir baslik acarak kisaca kendini tanitiyor. Siz de bir baslik acin ve kendinizi tanitin.

Belkide anahtariniz BSI ile senkron degil? Bilmiyorum bu olabilir mi ya da hangi kosullarda olur ama onunda asamalarini vereyim bir deneyin. Belki sorun ordadir.

206 Anahtar-BSI Senkronizasyonu

1. Anahtari kontaga sokun

2. Siyah kucuk butona basin(Hangisi oldugunu bilmiyorum).

3. Arabayi calistirin.

4. Anahtardaki butona 10 saniye basili tutun.

5. Butonu birakin, arabayi susturun ve anahtari kontaktan cikartin.

6. Butun kapilari kapatin ve anahtardaki butona iki kez basin.

Not: Eger yine calismazsa, tekrar araci calistirin, susturun ve tekrar deneyin.

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanbaki Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 21:08

ÇALIŞMIYOR :( AMA BEN BİLİYORUM YAPCAGIMI ÇAKCAM GÜZEL Bİ ALARM ÇALIŞMASIN SIKIYSA

Yukarı Dön
ose Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
05 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 23:34
bir de bunu deneyin:
1--Kontağı kapatın
2--Kontağı yeniden açın
3--A düğmesine basın (büyük olan tuş)
4--Kontağı kapatın ve anahtarı kontaktan çıkarın
                --bitti--
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanbaki Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 09:59
olmadı abim bunuda denedim :(
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 10:03
Peki sizin merkezi kilit icerideki herhangi bir tustan ya da kapidaki mandaldan calisiyor mu? Aracinizda bunlar var mi?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanbaki Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 12:30
çalışıyor tuş yok am tıkır tıkır çalışıyor zaten dedigim gibi anahtarı işgüzarlık edip sökmesem de çalışıyordu bazen meraklı olmak iyi olmuyor :)
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 12:45

çalışıyor tuş yok am tıkır tıkır çalışıyor zaten dedigim gibi anahtarı işgüzarlık edip sökmesem de çalışıyordu bazen meraklı olmak iyi olmuyor :)

Simdi durumu ozetleyeyim. Araciniz kullandiginiz ve uzaktan kumanda olan anahtarla calismadi ama yedek anahtarla calisti. Peki o anda araca nasil bindiniz? Kumandaniz calisiyordu ve kapilari o kumandayla acitiniz ama araci calistirmaya sira geldiginde calistirmadi dogru mudur?
Yukarı Dön
Kemanyak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Aralık - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Kemanyak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 12:49
Senkronizasyon silinmiş. Anahtarın Araçla olan bağlantısını sağlamak için kullanım kılavuzunda yer alan senkronizasyon işlemini yapmanız gerekiyor. Yukarıda arkadaşların anlattıklarına ek olarak...
1. Anahtar ile kapalı olan kilidinizi açın
2. Araç içindeyken açma düğmesine uzun bir süre basın (led sürekli yanıncaya kadar)
3. Anahtarı kontaga takın ve ekran lambalarının yanıncaya kadar yarım tur çevirin. (bu esnada led yanıyor durumda olacak)
4. Aracı çalıştırın
5. Araç çalışırken açma düğmesine bir kez basın led sönecektir.
Senkronizasyon işleminiz tamam. Anahtarı çıkarıp açma kapama işlemini tekrar edin.

(Ayrıca soför kapısı otomatik olarak tüm kapıları kilitler. Camın yanındaki aşağı yukarı hareket eden butonları yukarı aşağı hareket ettirip diğer kapıların açılıp açılmadığına bakın. Açmıyorsa sigortalardandır)
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanbaki Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 13:21
koliva abim aynen dediginiz gibi sonra anlaşıldı ki immobilizer çipi arıza yapmış yani merkezi kiliti uzaktan açıp kapıyordu  kemanyak abim şuan tuşlu olan kontagım aracımı çalıştırmıyor ama kafama takılan anahtarı söküp takınca merkezi kiliti uzaktan açıp kapamaması yedek anahtarla çalıştırsam kumandalı kontagı yalaştırsam işe yaramazmı acaba
Yukarı Dön
Kemanyak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Aralık - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Kemanyak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 14:03

İmmobilizer çipinin uzaktan kumandayla alakası yok bildiğim kadarıyla. Senkronizasyon işlemini diğer anahtar üzerinden de yapabilirsin ama iki anahtar taşıman gerekecek. Ayrıca immobilizer çipi kolay kolay arıza yapmaz bence sen senkronizasyon işlemini bilen bir ustadan yardım al. En son ihtimal akü kutup başlarını sök 3 dk sonra tekrar tak (radyo kodunu girmeyi bildiğini varsayıyorum) ve işlemleri tekrar et. Aracın kaput altında ve direksiyon altında yer alan sigortalarını da kontrol ettirmeni öneririm hala senkronizasyonda ısrar ediyorum...

Kemanyak Kisses You
Yukarı Dön
Kemanyak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Aralık - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Kemanyak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 14:19

Uzaktan kumanda anahtarının pilini 5 sn kadar takmazsan senkronizasyon bozulur. Buradan hareket edebilirsin.

Kemanyak Kisses You
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanbaki Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 19:20
denedim ama tanımlanmadı ustam daha fazla ugraşacak dermenım kalmadı alarm sistemi taktırcam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 342 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6461 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 188 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 464 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 374 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107584 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1611 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3250 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10038 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8994 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1077 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1224 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1695 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55634 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1434 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2781 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 289 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2889 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
badking530 1
freestyle53 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Pejocum 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English