![]() |
|
Shell V-Power 97 Oktan Alınır Mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 09:24 |
Bence kullanıcı el kitabında ne yazıyorsa o akaryakıt kullanılmalı diye düşünüyorum.Cecolinin dediği gibi bende 97 oktan benzinin yanma ısısı 95 oktana göre daha az ve kurşun oranı daha düşük diye duymuştum.
Düzenleyen monur - 10 Mayıs 2011 Saat 09:24 |
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1,4 8v otomatik 206da yıllardıre 95 oktan kullanıyorum.. mermiiiiii :=)
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bende 307 lerde 97 oktanların arıza çıkarttığını sürekli 95 oktan kullanılması gerektiğini okumuştum
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
307ye hep 97oktan koydum çekiş olarak hissedilecek düzeyde bir şey göremedim arkadaşlarım şu temizleyici benzin katkılarını öneriyorlar
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
95 oktan..
![]() |
|
![]() |
|
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
benım 206 1.6 16v hangı oktana göre aceba |
|
![]() |
|
Ya zaten 95 oktan V-Power olsa onu alıcam. Benzinde 97 oktan var sadece V-Power.
Çünkü babamın arabası dizel 307 1,4.. V-Power mazot aldığımda bariz düzeyde çekiş artışı oluyor..
|
|
![]() |
|
bır motor hangı oktana gore uretıldıyse o kullanılmalı. cunku yukarıda acıkladıgım sekılde oktan degısınce fark olusuyor...
|
|
![]() |
|
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
ben alıyorum sürekli ama performansta değişiklik göremiyorum ve 95e göre daha cok yakıyor
bikac kuruş için 95oktan almayım diye 97 alyorum
|
|
![]() |
|
dene ya oyle cok matah bır fark yok aralarında. esasında teknık bır dokumanda okumustum. yuksek oktanlı benzın kullanımında guc dususu bıle yasanırmıs. ama belkı bu hıssedılmeyecek duzeyde olabılır.
oktanı yuksek olunca daha performanslı olur sanıyor herkesss :)) ama hıcta oyle degıl...
acık konusmak gerekırse cok eskıden bende oyle sanıyordum. ama olmadıgını daha sonra ogrendım. oktan demek vuruntu dayanımı demektır. oktanı yuksek benzın daha gec tutusur. bu yuzden daha az vuruntu olusur.
ama ınan bu vuruntu ve oktan mevzusu konusmaya basladıgın zaman coook uzun surecek bır konu.
|
|
![]() |
|
97 oktanın bir zararı olmaz mı dersin? Özellikle 95 oktan öneriyorlar bizim araçlara.
|
|
![]() |
|
deneyınce en ıyı ayrımı sen yaparsın. unutmakı bazı seyler agızdan agıza degıskenlık gosterır...
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar V-Power 97 oktan benzin deneyen var mı? Ben denemeyi düşünüyorum. Performans ve yakıt tasarrufunun yanında enjeksiyon sistemi ve motoru temizlediği de söyleniyor.. Ne dersiniz?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |