![]() |
|
Otomatik Şanzıman Yağı. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2011 Saat 17:52 |
|||
Arkadaşlar merhaba. Aracımın şanzıman yağını değiştirmek istiyorum yanlız kafam çok karıştı. AL4 Otomatik şanzımanlara hangi yağı koyuyorlar benim öğrendiğim bilgiler şunlardır. Özel servisim Mobil dedi modelini soramadım Otomatik şanzıman ustası mobil LT71141 yarı sentetik dedi. (esso değilmi dedim artık kullanılmıyor dedi) Şahin peugeotu aradım oda total dedi.önceden bildiğim kadarı ile esso ATF71141 diye biliyorum. Kafam çok karıştı hangi yağ idealdir bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
yetkili servisde 100 -130 lira gibi bir fiyata değiştiriyorlar benim araca 4 kutu mobil ..... (hatırlamıyorum ) öyle bir yağ koydular ama yağ değişimini sanayide bi sorun benim araca bişey olmadı ama çoğu yetkili servis ve usta yağı değiştirmek istemiyor
|
||||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||||
![]() |
||||
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
peugeot mobil ile anlaşmış,total kullanmıyor artık peugeot
kolay gelsin
|
||||
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
motor değil şanzıman için soruyorum.
şuan mobil LT 71141 4 litre olacak sanırım.
|
||||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
|||
|
||||
![]() |
||||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|||
Şanzımanın yağını geçen ayın 19 nda yetkili serviste değiştirdim, Mobil Mobil LT 71141 koydular.Gri renkli bir kutuda.
|
||||
![]() |
||||
|||
belki atlamışındır diye hatırlatmak istemiştim (:
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
|
||||
![]() |
||||
ismail özdemir ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Mart - 1983 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: ANKARA/elvanknt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 255 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ismail özdemir
|||
bu yağ konusunda vurma olmadığı sürece servisler ve ustalar pek değiştirme taraftarı değil (para kazanmak için konuşan usta ve servisler hariç) benim servisim bi sıkıntı hissetmediğin sürece bu yağ ömürlüktür dedi ama yinede yağ ne kadar gidebilirki sonuçta özelliğini yitirecektir sanırım
|
||||
307xt 1.6 16v 110hp trıp (atiker lpg)
|
||||
![]() |
||||
|||
valla benim sorunum şuan yok ama hazır daha sorun çıkmamışken değiştireyim diyorum.
otomatik şanzımancıda yada başka bir yerde selenoid valf + yağ + işçilik 450-500 den aşağı yok.
parçaları kendim alırsam ustama yaptırırsam 360 tl ye aynı şeyleri yaptırabiliyorum. o yüzden yağ konusunu araştırdım.
MOBİL LT 71141 kullanacağım.
|
||||
||||
![]() |
||||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|||
Ben eko-valflerle beraber değiştirdiğim için hepsi dahil serviste 367 tl ye mal oldu. Ama yağ piyasada 1 litrelik kutular halinde 18-20 TL gibi bir rakama satılıyor.
|
||||
![]() |
||||
|||
Bence hazır sorun yokken elletme derim ben.Bir kaç konudur takip ediyorum valfleri değiştireceğim diyorsun.Sitedeki valfler için verilen rakam hakikaten uygun kaçırılmaz kabul.Al dursun elbet 80.000 km sonra lazım olacak,arızalanınca taktırırsın.Markasına bakmadım Borg-Warner olması gerekiyor,senin üzerinde hali hazırda bulunan valfler eski tip sarı konektörlü valflerdir ve bu Borg-Warner ı takınca şanzıman beynini güncelletmen gerekicek aksi halde yenisinin çalışma zamanları farklı olduğu için yakın bir sürede bozacak.Bunu illa taktırdın mecbur servis de yazılım yükletmen gerekicek 60-70 tl den aşşağı yükletemezsin,120 den 2 tane 240 tl de valfler,60 tl de yağ (normalde 2 litre 200 gr alır valfler değişince 3 litre olur, birde bunun kapağının contası 20 tl 50 tl de işçilik versen toplamda 440 TL masraf ediceksin durduk yere. Bu saydıklarımın hepsini servis 360 TL ye değiştiriyor yazılım dahil ![]() Karar elbetteki sizin.Yazdıklarımı ukalalık olarak lütfen algılamayın.Ben çektim siz çekmeyin diye yazmak gereksinimi duydum.Alın parçayı dursun ama arızalanıncaya kadar elletmeyin. Ustanız otomatik şanzıman ustasımı bilmiyorum ama o valflerin değişmesi için en az 3 ila 5 saat hidrolik ünitesinin soğuması gerekir,ılık olsa bile değiştirilmez,değişirse üniteyi bozar,geceden bırakılıp ertesi gün hiç marşa basılmadan değiştirilmesi tavsiye olunur.Yabancı ülkeler de otomatik şanzıman bizden daha yaygın kullanıldığı için ben oranın forumlarını da takip ediyorum herkes aynı şey üzerinde birleşiyor " do not touch! " Keyifli günler.
|
||||
![]() |
||||
|||
yağ konusunu hallettim. "şahin peugeot" dan alıcam litresi 15 tl den 4 litre alıcam. usta 3,5 litresini kullanıyormuş.
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
[/QUOTE] yağ konusunu hallettim. "şahin peugeot" dan alıcam litresi 15 tl den 4 litre alıcam. usta 3,5 litresini kullanıyormuş. [/QUOTE]
3,5 litresini mi kullanıyormuş?Bu işte bir yanlışlık var iyice araştır,fazla dan yağ koymasın.Bu sefer şanzımanın harareti yükselir keçeleri patlatır allah korusun.Toplamda 6 litre tork konverteryle beraber alır. 2.2 litre Konverter (sökülmediği sürece içinde kalır hiç bir şekilde boşaltamazsın) geri kalır 2.7 litre onun da 300 gramı yağ tespitten geri alınır içinde kalan 2,4 litre olur.
|
||||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||||
![]() |
||||
|||
çok enteresan ya. ustam bana 4 litre alıcan 3,5 kullanılacak dedi. ustaya gidenler çok memnunlar adam işinin ehli diye heryerde biliniyor, kimide 3 litre diyor sizde 2,4 dediniz iyice kafam karıştı (:
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
Ustanızın tecrübesini bilemem,AL4 şanzımanın verilerine göre yazdım. Toplamda aldığı 6 litre 2.2 si konverterde kalıyor. tam 1 kilo olmasada yakın bir miktar ünitede kalıyor,filitresi vs derken içinden alabileceği max yağ miktarı 3 litre bile değil.Bence içinden çıkan yağı ölçün o kadar yağ ilave edin.Ne fazlası olacak nede eksiği. Yağı koymadan evvel bilgisayara bağlayıp motor sıcaklığının 70 derece olmasına dikkat edin.Fazla yağ şanzıman hararetini yükseltir.
Değişimi de sıralamasına göre şu şekilde oluyor; şanzımanın 2 tane tapası var bunlar iç içe geçik.Ortada duran seviye tespit, iç de duran tamamen boşaltmak için kullanılıyor. Önce yağı tamamen boşaltıyor iyice süzülmesini bekliyorsun.vidayı yerine takıyorsun ama sıkılmıyor.Sonra araç çalıştırılıyor,çalışır vaziyette P den R,N,D,3,2 yapıp valflerin açılıp kapanması ve orada bulunan eski yapıda boşaltabilmek.Sonrasında stop edilip o vidalar tekrar sökülür içinden bir miktar daha yağ gelir.Son olarak bilgisayara bağlanır,motor sıcaklığı 70 dereceye gelince motor tekrar stop ediliyor,içte kalan vida güzelce sıkılıyor,dışta kalan vida kaçırmayacak kadar sıkılıyor,3 litre yeni yağ içine konuyor,az sıktığımız dıştaki seviye tespit vidası yerinden tamamen sökülüyor,akan yağ ip kalınlığında akınca bu vida yerine takılıp sıkılıyor. Şanzıman yağı seviyesinde olmuş oluyor. Düzenleyen monur - 04 Mayıs 2011 Saat 13:12 |
||||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||||
![]() |
||||
|||
maşalalh güzel anlatmışsın (: valla bu işi yapıyorsan geliyim sen değiştir olmaz mı? bide düzeltmek istiyorum. içinden çıkan yağ kadar ekle demişsin ya. eğer içindeki yağ eksikse onu baz alarak yeni yağ koyduğumuzda eksik koymuş olacaz. Diğer yöntem daha iyi. |
||||
||||
![]() |
||||
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
|||
Uploaded with ImageShack.us peugeot'dan gelen orjinal yağlar |
||||
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
||||
![]() |
||||
|||
işte aradığım yağlar ne güzelde bakıyorlar öyle (: |
||||
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |