![]() |
|
Rakı ve etkileri :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 Saat 11:50 |
biraz önce bi yazı okudum ve gercekten cok ılgımı cektı acaba rakı gercekten bu kadar yararlımı
![]() ![]() ![]() RAKI DEYIP GEÇMEYİN!...
Kansas Üniversitesi profesörlerinden Edmond Riche'nin yap...tığı bir araştırmada; ANASON la ilgili çarpıcı araştırmalara ulaşılmış. Özel bir işlemle üzüm suyu ile birleştirilen anasonun insan sağlığı üzerinde inanılmaz olumlu etkileri varmış. Benzer bir çalışmayı yürüten Mancester Üniversitesi bio-kimya dali Profesörü Sir ALEX HARLEY üzüm suyu ile rakının en güzel bileşiminin Türk rakılarında olduğunu saptamış. Harley'e göre bilinçli rakı tüketiminin yararları saymakla bitmiyor. Rakı bir ya da iki duble içildiğinde: 1- Damarları açarak kan dolaşımını rahatlatıyor. 2-Tansiyon normal seviyesine geliyor. 3-Yeterli kan akışı nedeniyle beyin fonksiyonları hızlanıyor ve tüm vücut rahatlıyor. 4-Üzüm ve anason karışımı karaciğere yardımcı oluyor. 5-Stres sıfır noktasına iniyor ve stresten kaynaklanan çağımız hastalıklarına önemli bir darbe indirilmiş oluyor. 6-Dostlarla ( özellikle sevgiliyle ) birlikte alındığında mutluluk hissi maksimuma ulaşıyor. Rakının içim biçimi, zamanı, yiyecekler önemli: 1- Rakı Türk usulü içildiğinde (en az 4 duble, yanında bol meze) tam bir zehir etkisi yaratıyor. 2- Rakı kışın saat 17.00’de, yazın 19.00’da içilmeli. 3- Rakının yanında sadece DOMATES - SALATALIK- BEYAZ PEYNIR ve MEYVE olmalı. YOĞURT rakının tadını bozar. Tek bir ızgara balık da iyi olur. 4- Rakı yalnız içilmez, mutlaka 1-2 dost olmalı. Rakı daha fazla kalabalığı sevmez. 5-Rakı soğutularak içilir, buz atılmaz, zorunlu buz atılacaksa buz erimesi beklenmeli aksi halde her yudumda rakının tadı bozulacaktır. Eskilerin deyimi ile dünyadaki en iyi iki ilaç: - HARİCEN YAKI - DAHİLEN RAKI İMİŞ… |
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
307P ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kanka bu çok uzun ben okuyamam şahsen
![]() ![]() |
|
![]() |
|
206_arda_+ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2011 Konum: sarıyer/ İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 206_arda_+
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynen katılıyorum=)
rakı denildi mi aklıma direk beyaz peynir geliyor. bi ufak rakıyı 3-4 saat boyunca sadece peynir eşliğinde içebilirim. buz konusu da çok doğru, rakının kendisine değil yanında içilen suya buz atılmalı. şahsen ben böyle gördüm, böyle yapıyorum.
|
|
***206_arda_gti***
* 206+ envy * |
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
![]() ![]() |
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
rakıyı hiç sevmem :)) içmem hiç o yüzden etki etmicek bana :D |
|
![]() |
|
m.peker ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 649 |
aslında haydaride iyi oluyor ama yoğurdu önermemiş üstat...
|
|
307 1.6 110 hp comfort dizel
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
guzel kardesım al bendende o kadar :))
|
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
- HARİCEN YAKI
- DAHİLEN RAKI İMİŞ… :)) bu iyimiş..
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Araştırma biraz çarpıtılmış sanırım. O bahsettiği etkilerden bir kısmı anasona ait. Anason ise bitki çayı olarak kullanılabiliyor. İlle çilingir sofrası isterim demiyor
![]() |
|
![]() |
|
insomnia ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
ben dediydin her derde deva diye ...
|
|
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
|
![]() |
|
toprakk ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mart - 1979 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 168 |
rakı içilmezmi ya. ama rakıya buz koymayın RAKI ROKA BALIK :))
|
|
2003 model 206
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |