![]() |
|
kaputtan koku ve duman geldi ! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
erdemsaid ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nisan 2011 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdemsaid
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 Saat 21:36 |
merhaba arkadaşlar, 2011 model kasım ayında alınmış, ilk arabam olan 206+ sportium 1.4 benzinli bir pejom var. ikidir, aracı yarım debriyajda zorladığımda, kaputtan hafif beyaz duman ve çok kötü bir yanık kokusu geliyor. şırnakta öğretmenim. bilenleriniz varmıdır bilmem ama şırnak biraz dağlık bir alan. fazla yokuşu var. ve şöförlerin bir çoğu tabiri yerindeyse ehliyeti bakkaldan almış. şöyle ki, adam %25-%30luk eğimlik bir yokuşun ortasında durup, arkadaşıyla muhabbet edebiliyor. ben de ilk zamanlardan beridir hep yarım debriyaj kullanırım. babamın broadway inde bile hep yarım debriyaj kullandım. hiç bir sorun yaşamamıştım böyle.
ilki bir gün okula giderken, yukarıda belirttiğim şöförlerin birine kızdığımdan, yarım debriyajla karışık 1. viteste baya bir bağırttım aracı. okulun önüne geldiğimde bir koku, kaputu açtım duman. pek üstünde durmadım açıkçası. bu akşam da arkaşımın yanına gittim. çıkarken yokuş fazlaydı ve bozuktu. 1. viteste zorladım aracı. kaldıramadım zaten. yarım debriyajla. sonra alternatif güzergahtantan ki yine aynı yokuşu kullanarak geri viteste çıktım. tabiki yine bolca yarım debriyajlı. sonrası malum, duman ve koku. bu ciddir bir problem midir? sorunu acaba debriyaj balatası falan mıdır? yoksa çabuk ısınan motora değen plastik parça mıdır? illaki servise mi gitmem gerek? en yakın servis diyarbakır ve 400 km ileride. bu km de bana sıkıntı çıkartır mı? ilk zamanlar ileri veya geri viteslerde hiç sıkıntı yoktu geçme açısından. ancak artık geri vitese geçerken bazen tam geçmiyor. araç hafif öne hareket halindeyse, gıcırtı çıkartıyor. problemim nedir benim? bu arada aracım 2500 bakımını gördü, en son serviste park sensörü takıldı. servisten başka elleyen yok aracı. km de 8000 de. Düzenleyen erdemsaid - 30 Nisan 2011 Saat 21:54 |
|
206+ Sportium Alev Kırmızısı 2011
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Debriyaj balatasindan geliyordur o duman. Kisa zamanda debriyaj balatani yersin bu gidisle.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Aynen Üstad Bende Bu Kanıya Vardım... Arkadaşın Dediği Gibi Yarım Debriyaj Balatayı Yer Bitirir... Bide Şöyle Bir Durum Var Şırnak Gibi Yerler Bizim PUG lar İçin Biraz Sert Geliyor. O Yüzden Aracı Biraz Daha Narin Kullanmanı Tavsiye Ederim. Zira Dediğin Gibi Adam Akıllı Servis Oralarda Biraz Zor Bulunur... |
|
![]() |
|
erdemsaid ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Nisan 2011 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erdemsaid
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkürler arkadaşlar, bakalım artık daha narin kullanacağız arabayı. biraz daha kendimi genç hissediyordum ama :) şırnak gibi bir yerde narin kullanmak da imkansıza yakın gerçi ama :( anlatmak istemiyorum, abartıyorsunuz diyeceksiniz diye. gelseniz bir kendiniz görseniz, yol denilen aralıkları, trafiğe çıkan şöförleri. içim kan ağlıyor kan. nerde benim güzel çanakkalemin yolları.
|
|
206+ Sportium Alev Kırmızısı 2011
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Bi Dur Yahu Henüz 28 Yaşındasın Sen Kendini Yaşlı Hissediyorsan Ölmüşüz Biz O Zaman
![]() |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Canakkale'nin de kavsaklarina hastayim ben. Herhalde yollarini yapan sef kavsak konusunda sadomazosist birisiydi
![]() ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |