![]() |
|
LPG li araç sabahları stop ediyor. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
archozdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şubat 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı archozdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2011 Saat 16:56 |
Arkadaşlar merhaba, Aracım bazı sabahlar stop ediyor. lpg yi yeni taktırdım. aracım tam lpg ye geçerken kendini ya sallıyor yada stop ediyor. Anlıyamıyorum neden olduğunu, ikinci yada daha sonraki çalıştırmalarımda hiç sorun yok, ama o ilk geçişlerde sıkıntı yaratıyor. lpg yi taktırdığım yere gittim sıcaklığı artırdı. biraz iyi oldu ama tam değil, birde araba hızlanmaya başlarken 1. ve 2. viteslerde iken geçişlerde bir sarsıntı yapıyor. lpg kullanan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. sizde de böyle oluyormu, sizin aracınızdaki geçiş sıcaklığı nedir. aracım 2005 model 307 BRC kit taktırdım. 1 ay oldu.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim aracımda 35 derece. İlk başlarda bende hiç hissedilmiyordu, biraz daha az yaksın dedim kıstırdım. Şimdi geçişler biraz daha belirgin. Ayarını kontrol ettir, sarsıntın sıcaklıkla değil de ayarla alakalı gibi. Stop etme işini bilmiyorum. sistem oturana kadar biraz sıkıntı yaşayabilirsin, ayarlar tam oturmuyor çünkü. Ama bence boş yere katlanma git baktır. Bedelsiz bakacaklardır.
|
|
![]() |
|
ıste yıne klasık usta problemı :)))
ılk gecıslerde sıkıntı oldugu anda kesınlıkle yapacakları ılk sey gecıs sıcaklıgını yukseltmektır. burada da oldugu gıbı :))) devamında daha fazla benzın tuketımı ve tasarruffun azalması ıle karsılasılır.
buradakı sıkıntıyı ustanın cozmesı gerekır. gecıs ısısı kac dereceydı kı sonradan kaca yukselltıler ???
|
|
![]() |
|
archozdemir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şubat 2011 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı archozdemir
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracın geçiş sıcaklığı fabrika verilerine göre 31.1 derece idi bunu 37 ye yükselttik.
|
|
![]() |
|
gecıs ısısının fabrıka verısı dıye bırsey olmazkı :)) ayara gore degısır yanı neyse...
37 ye yukseltınce problem cozuldumu barı ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı archozdemir
yok çözülmedi şimdi stop etmiyor. tam geçiş anında sallıyor arabayı, gaza basıyorum gitmiyo. gaz yememe problemi oluyor yani, ne diyorsun cecoli kardeşim beyinden yada regületörden değildir dimi.
|
|
![]() |
|
gecıs anındakı bu gaz yememe sarsıntı durumu ne kadar suruyor? sure veya mesafe olarak???
tam ısındıktan sonra sorun yok herhalde ??
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı archozdemir
aynen ısındıktan sonra canavar gibi, geçiş anında oluyor nebiliyim işte 3 4 sn falan dır herhalde geçiş sırasında. normal zamanda geçişleri belli etmiyor. sadece 1. 2 virtes geçişlerinde biraz arabayı sallıyo sonra hızlandıktan sonra sorun yok.
|
|
![]() |
|
arıza ısıgı yanıyormu veya yandımı hıc?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı archozdemir
yok hayır neden se hiç yanmıyor. brc de zaten hiç motor arıza ışığını yakmazmış. öyle dedi usta, artık iptal mi ediyorlar napıyorlar bilmiyor.
|
|
![]() |
|
arıza ısıgı yanmazmıs hee :)) gelsın kulahıma anlatsın afedersın yanı :))
neyse soyledıgın kadarıyla cok uzun suren bır sıkıntı degıl fakat ıster ıstemez senı rahatsız edıyor. bu noktada yazılım uzerındekı parametrelerle veya ınce ayarlar ıle bu sıkıntını cozmeye calısmalı :))
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı archozdemir
CECOLİ KARDEŞİM galiba ben lpg takrıtmakla yanlış yaptım. arabadan soğudum. bune ya hergün bir sorun. bir tüp tkatırdık hergün sanayideyim kafayım yicem. dün senle konuşmuktuk ışık yanmazmıymış diye::::):)) bugun yandı. ve arıza yaptı. sabah arabayı çalıştırıyom stop ediyor. çalıştıryom stop ediyom neden olduğunu anlamıyom rolantisini düzenlemiyor. yükseliyor sonra düşüyor ve sıfırlıyor. araç lpg ye geçince hareket edeiyorum ancak. aracı çalıştırdığımda gaz vermessem araba stop ediyor. bende gaz vere vere lpg ye geçmesini bekliyom sonra hareket ediyom. kardeşim sence ne olabilir. sanayiye gittim biraz önce map sensörünün kablosunu çekince araba süper takınca rolanti bir iniyo bir çıkıyor. map sensörünün arızalı olaiblice üzerine durdular ama ben inanmadım. ve parçayı denemek için vermediler illlaki almak lazım oda 75 tl.boş yerede olabilir.yada boğaz kelebeği dediler. arkadaşlar benim gibi sorun yaşayan varmı.
|
|
![]() |
|
fakat soyledıgınden ben sunu anladım. ılk calıstırdıgında benzındeyken problem cıkıyor dıyorsun lpg ye gecınce duzelıyor dıyorsun. bu da ılgınc :))
pekı motor sıcakken benzıne alınca bu sıkıntıyı yapıyormu???
fakat unutmaman gereken bırsey var kı lpg olsada olmasada motorda elbet bırseyler bozulacak... ama aracta lpg olunca hep lpg yuzunden derlerr nedense. cunku en kolay camur at ızı kalsın mantıgı ıste :))
zaten aracta lpg oldugu zaman neresı bozulsa lpg den
![]() lpg olmayan arabalarda ne arızalar cıkıyorrr hey babam heeeyyy :))) ne dızel makıneler daha yep yenıyken yollarda kalıyorlar. hıc unutmam avcılar rampasında yepyenı 3.20D yı kenara cekmek ıcın ıttıklerını ![]() Düzenleyen CeCoLi - 29 Nisan 2011 Saat 16:36 |
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
Dostum sorun LPG regülatörüne giren Sıcak su borularının sıcak suya ters bağlanmış olması olabilir. Ayrıca Regülatörün açma vanası da kapalı olabilir. Artı
![]() ![]() ![]() |
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |