![]() |
|
307 yokuşlarda kalkış sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2011 Saat 21:55 |
Merhabalar arkadaşlar, 2003 model 2.0 HDI, 127.000 km de bir 307 sahibiyim. Bugün iş çıkışı eve gelirken, yokuşta sıkışık trafiğe denk geldim. bir süre yokuşta dur kalk yaparak ilerledim, bu sırada hararet biraz yükseldi, epey bir yolu bu şekilde hararetle geldim. daha sonra yine bir yokuş üzerinde yeşil ışıkta kalkış yaparken, araç bir anda gaz yememeye başladı. bu sırada hararet göstergesi yarının üstündeydi. gazı kökledim, pompaladım, yarım debriyaj denedim ama araç sadece ufak ufak zıplamalarla azcık ilerledi. bu şekilde az bir hız kazanıp bir anda fırladı, gazı normal bir şekilde almaya başladı. az ileride yine yokuşta kalkmaya çalıştım, yine aynısını yaptı. Aracı otoparka koyduktan sonra kontrol ettim, suyu var, yağı zaten 20 gün kadar önce değiştirdim. Neyin nesidir bu arıza? başına gelen varmı hiç, çözümü nedir vs vs.. Şimdiden teşekkür ederim. Hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.
|
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gecmıs olsun kardesım ılk aklıma gelen yakıtta pıslık olabılcegı
|
|
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
yokuşta dur kalk yapman tabikide harareti yükseltir fan devreye girer. benimde aklımda ya yakıt pistir yada mazot pompasında sorun vardır.
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
bencede yakıt gitmiyor gibi bujilerde de sorun olabilir araba tekliyormu
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
normal şartlarda herhangi bir problemi yok, tekleme falan hiç yapmadı. Araç zaten dizel, o yüzden buji ihtimalini hiç düşünmedim. yakıt pompası desem, tekleme falan hiç yapmıyor, rolantisi düzgün. İlk defa dün yokuşta ışıklardan kalkışta yaptı bunu, 3-5 metre kadar ufak ufak zıplamalar yaptı, ama stop etmedi, sonra bir anda kendine gelip fırladı. Az ileride yine yokuşta kalkış yaparken tekrarladı.
|
|
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
yakıttaki pislikden dolayı motora mazot gelememiş olabilir bencede.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Bursalılar bilirler, az önce Peugeot özel servisi Metin ustaya telefon açtım, sorunun debriyaj diskinden olabileceğini söyledi, tabi önce bir aracı görmek istedi. En kısa zamanda sonucu paylaşacağım sizlerle
|
|
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
gaz verdıgınde motor devır alıyormuydu almıyormuydu???
egerkı devır alıpta arac ılerlemıyorsa debrıyajdan olabılır. ama devır almıyorsa motor ıle alakalı dıye dusunurum
|
|
![]() |
|
yok hayır devir almıyor, ama almaya uğraşır gibi ufak ufak zıplıyor, sonra bir anda deviri alıp yerinden fırlıyor. Yakıt pisliğide mantıklı geldi, çünkü depo çeyrekten biraz aşağıdaydı.
|
|
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI
|
|
![]() |
|
muratta_firarda ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2010 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratta_firarda
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Slm arkadaşlar aracımın BSI beyninde sıkıntıdan dolayı Serviste yenisi ile değiştirildi. Ancak serviste farketmediğim ancak Trafikte dur kalk olayında aracın kalkışlarda gaz yemediğini rolantide duran aracın gazına yarıya kadar basınca 1 yada 2 saniye sonra hızlı değil orta hızla devir yükseltmeye başlıyor. benzindede gazdada aynı olay devam ediyor. Kelebek temizlendi, hava filtresi değişti, rolani normal gidişinde sorun yok ama kalkışlarda stop etme olmasada 2000 devir olmadan kalkmıyor desem yeridir. kısaca devirli kalkmak gerekiyor. Bu sorun nedir nasıl halledilir bilen bilmeyenlere söylesin arkadaşlar TEŞEKKÜRLER....
ARAÇ 307 1.6 XT Benzinli + tüplü
|
|
PeUgEoT YaŞaM TaRzIdIr...
VaZgEÇiLmEz...... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |