![]() |
|
yakıt |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 Saat 20:07 |
slm adım fatih pekgoz ,24 yasındayım, kırıkkaleliyim,agrı patnosta öğretmenım. 2000 model 206 xt aracım var 6 aydır kullanıyorum.uzun zamandır gıremıyorum sıteye.Bugun bujinin ne kadar önemli olduğunu gordum.Aracıma benden oncekı sahıbı satarken bujılerı yenı degıstırdım demıstı,bende alınca degıstırmedım.Ama arabada cekıs dusuktu yakıt lpg de 50 krs benzinde 80 krs sehır ıcı.İllallah ettırmıstı artık.Bugun bujılerı sokturunce gorduk kı renault bujısı vardı aracın uzerınde.Meger yakıtın yarısını bosa atıyormusuz.şimdi çekiş süper oldu fırlıyo araba km de de 20 krs yakıyo artık :)
bi de sizlere bır kaç sorum olacak arkadaslar.
1) aracın kaputtakı havalandırmadan aracı yıkatınca bujılerın ustune su gelıyo kabut altındakı keçe aldıgımdan berı yok.her yıkamada bujılerın ıslanmasından aracın teklemesınden gına geldı artık.nasıl onleyebılırız sızde de oluyor mu?
2)Bugun hava filtresini soktuk fıltre su ıcındeydı.filtrenın altında u seklınde bı plastık parca var onun altındakı genıs kısmı kırılmıs ve su almıs ıcıne.usta allahtan motor kılıtlenmemıs dedı o kadar kotu mu durum?onu kolı bantıyla kapattı o kırıkları gerı taktı parca burada bulmak zor malesef.bana yıne sıkıntı cıkarır mı?
3)aracın yaıgını degıstırdım aldıgımda usta bır lıtreye yakın fazla koymus yagı bı zararı olur mu?herhangi bı yag su eksıltmesı yok aracın moyor durumu ıyı.
4)Hava fıltresının korumasından cıkan suyun baska bır sebebı de olabılır mı?ıkı gun cok yagmuır yagmıstı.arabayla gezerken oradan aldı buyuk ıhtımal.
Başınızı agrıttım lütfen yardım teşekkürler hepnize....
|
|
![]() |
|
motoberk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1) Kaput altındaki keçe benim araçtada yok, çok yıkanıyıor aracım ama şu ana kadar tekleme gibi bi sorun olmadı.
2) Bence filtreyi değiştirin malum gözenekler zaten ufak o su ile gözle görünmeyen mikro parçacıklar filtreyi tıkamıştır. Zaten çok para bişet değil, değiştirmeniz lazım.
3) Yağ çubuğunun çizgisi var zaten onun çok az üstünde olması iyi olur bence.
|
|
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi |
|
![]() |
|
toprakk ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mart - 1979 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 168 |
Geçmiş olsun. Öncelikle şunu söyliyim. bende x-line kullanıcısıyım. 3 yıl önce bujiler değiştiğinde benim araçtan da renault bujisi çıkmıştı :S şaka gibi. aracı yıkatınca bujilere su girme olayı geçeyle alakalı değil. bence kaput fitilleriyle alakalı. aracı yıkatırken su alacak 1 kusum war o da kaput üzerindeki klima hawa delikleri. zaten ordan giren su da tahliye oluyor. senin su alan yerin bence kaput fitilleri. bu arada kaput keçesinin görewi motorun werdiği sıcaklıktan kaputu korumak boyaya zarar wermemesini sağlamak. kecenin su alıp almamayla alakası yok yani. bu arada aracın benzinliyse sudan kesinlikle uzak tur. moturunu yıkatma. su birikintilerine girme.
|
|
2003 model 206
|
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
bujileri bosch lpg platin bujisi taktırsaydın
çok faydalı |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
tesekkur ederım o zaman dedıgınız gıbı fıtıllerden olabılır yarın bı bakım ona ben.motoru zaten yıkatmıyorum da ıste tek sıkıntı kabutun altına su alması.bujılerın uzerınde su oluyo.
|
|
![]() |
|
valla buradakı usta guvenılır bır arkadas ne bujısı taktı bakmadım ama emınım reno bujısı takmamısıtır :) malesef burda her parçayı bulamıyoruz ya.ankaraya gıdınce her seyı dort dortluk yaptırırım ınsallah 206 cok tatlı daha uzun sure bınerım gıbı.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |