|
Kapı fitili çözüm (Resimli) |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
motoberk
1. Vites 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 Saat 23:09 |
Zamanla aracın kasasında bulunan kapı fitilleri deformasyona uğrar. Bu deformasyonlar yüzey aşınması, yassılaşma, yırtılma şeklinde olabiliyor. Eğer aracınızın fitilinde yırtılma yoksa anlatacağım uygulamayı denemenizi tavsiye ederim. Fark anlaşılıyor, en azından kapı kapanırken tok bir ses geliyor.
Bu uygulamada amaç mevcut fitili sökmeden içine çok fazla kalınlık yapmayan yumuşak bir malzeme geçirmektir. Tercihinize ve mevcut fitilinizin deformasyonuna göre farklı alternatif malzemeler deneyebilirsiniz.
Ben ilk olarak şu hortumu denedim. Fakat çok yumuşak olmasına rağmen kalın geldi, kapı zor kapandı ve zor açıldı, 10 mm lik hortumdu bu. Belki 8mm olan tam olabilir.
Gelelim uygulamamıza, yapacağınız kapının fitilini ek yerinin 3mm sağ ve solundan kesiyoruz. Malzememizi kestiğimiz kısmın içine sokuyor ve itiyoruz. Burda kayganlık vermesi için sabunlu su vb. madde kullanabilirsiniz. Bir tel ile kılavuz da yapabilirsiniz.
Benim imkanım olmadığından fitilin kendinin yağlı olması sebebiyle kapı üst dönüşlerine kadar geçirebildim fitili. Kalan kısımlar içinde üst taraftanda bir bölüm kestim.
Kullandığım fitil alüminyum doğrama atölyelerinde bulabileceğiniz bir fitildir. Farklı çeşitleride mevcuttur. Yakınımda bu olduğu için bunla denedim. yuvarlak olanları da var. Zaten maksat mevcut fitilin içini doldurmak olduğundan pek bir sorun olmuyor şekli.
Bu uygulamayı bagaj içinde yapacağım yakın zamanda eğer olumlu olursa onuda haber veririm.
Umarım işinize yarar.
|
|
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi |
|
motoberk
1. Vites 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu arada maliyetini yazmadım. Fitili bir alm. doğrama atölyesinde 10mt. sini çok cüzi bir fiyata alabilirsiniz.
|
|
|
only_younus
2. Vites 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
fotolarda bir sorun mu var ben göremiyorum
|
|
motoberk
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
vallahi hocam ilk kez resim ekledim ama bilemiyorum. Bende görünüyor, yoksa bu bilgisayardan yapıldığı için mi görünüyor bende.
Resimleri görebilen var mııı?
|
|
|
F-Eren
2. Vites 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
var var görünüyor resimler eline sağlık güzel düşünmüşsün :)
buradan tıklayarak imageshack sitesine üye olursan (ücretsiz) rahatlıkla görebilirsin resimleri ok?
|
|
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
|
Muhammet ÇAKIR
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
eline saglık kardesım gzel fıkır :) ama fitili anlayamadım :D resımlerde kucuk sekılde gorunuyor sıtesınde eror verıyor acamıyorum
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
Serhun
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Paylaşım için teşekkürler elinize emeğinize sağlık.
|
|
göktuğ
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
basarılı uygulama tebrikler,,,
|
|
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
fena afıkır degıl aslında :))
asınmamıs yırtılmamıs ama ezılmıs fıtıller ıcın uygulanabılır.
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hem sesi keser hemde tok kapanır, iyi olur
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
motoberk
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sayın Muhammet ÇAKIR bahsettiğim gibi fitilin çeşidinin önemi yok. Kendi kullandığım fitili bulamadım dwg olarak, bunu buldum bu fitil daha yuvarlak olduğundan tam sonuç verir düşüncesindeyim.
Uploaded with ImageShack.us
Ölçüler mm'dir.
|
|
|
only_younus
2. Vites 13 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2010 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı only_younus
|
hocam zaten imageshack e üyeliğim var ama yine de göremiyorum:( |
|
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
emeğine sağlık bilgilendirme için tşk.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
hasansinayan
2. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2011 Konum: Ankara/Gölbaşı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hasansinayan
|
Ankara da uygun fiyatli bir yer bilen varmı bu fitil için fiyatlar uçuyor piyasada.yada başka bir uygulama yapan varmı mesela Çelik kapı fitili monte etmek gibi
|
|
2003 PEUGEOT 307 XT 1.6 16v 110hp Ege Mavisi
A Rh(+) |
|
emin08
1. Vites 25 - Nisan - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2011 Konum: BURSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Başka bir yerde bu uygulamayı akvaryumlarda kulllanılan hava hortumları ile yaptıklarını okumuştum. Sanırım o da aynı işi görecektir. Maliyeti de çok düşük olur.
|
|
Peugeot Partner 2.0HDI (2005)
|
|
sedataksu
2. Vites 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
|
Tebrik ederim güzel fikir.Malzemeyi mobilya malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz metresi 1 tl altında olması gerekiyor.
|
|
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
çalışma güzel fakat bnm kapı fitillerinde ki arabaya monte için bulunan klips benzeri siyah çubuk koptu bunu nasıl halledebilirz
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
sole cevap verım ben yakın zamanda servıste garantılı taktırdım 206quıksılver kapı ve arkada camlara bagaja toplam malıyet 350 TL+kdv dahıl suan ınanın kapıların kapanması ve bagajın kapanma sesı degıstı tavsıye ederım
|
|
emre_65
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mart 2014 Konum: van Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar konuyu hortlatacam galiba :D bu iş için en uygun ve en sağlam malzeme hepimizin çocukken bi kuş sapanı vardı hani sarımsı renkte elastik olan yeterlidir umarım :D
|
|
emre_65
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Mart 2014 Konum: van Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
biliyorum bulmak zor değil tabiri caizse nayloncularda yığınla var
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |