![]() |
|
307 otomatik gaza geç tepki verme sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ortho55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2011 Konum: TT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 Saat 16:53 |
Foruma yeni katıldım..2003 MODEL 307 otomatik vites aracımda 1 sene önce lpg taktırdım.Fakat şu anda, 1 AY ÖNCE titreme sorunu yaptığı için benzinde kullanıyorum.RÖLANTİDE TİTREME SORUNUM GEÇTİ.BOBİN VE BUJİ SETİNİ DEĞİŞTİRDİM.Ancak gaza kuvvetlice ilk basışta gazı algılamıyor ve tırtır ettikten sonra 1-2 saniye sonra ivmeleniyor.Bir anda değil de orta hızda basınca ve araç yolda giderken sorun yok.ANİ BASIŞLARDA YAPIYOR.Servis bobin buji dedi değiştirdik.15 gün içinde düzelir dediler.Ayrıca gaz kelebeğini değiştirdik.AYNI PROBLEMLE KARŞILAŞAN ARKADAŞLAR VAR MI ACABA?YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
function fbs_click()
{
u=location.href;
t=document.title;
window.open('http://www.facebook.com/sharer.php?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'sharer','toolbar=0,status=0,width=626,height=436');
return false;
}
|
|
ORTHO
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
senin işini cem abi çözer.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
ortho55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2011 Konum: TT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
cem abi kimdir üstat?
|
|
ORTHO
|
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Tahminen LPG beyniyle ilgili bir sorun var. Su an LPG de kullanmasanız da bu sistemi olumsuz etkiliyor.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bende ıddıa etmeyeyım ama lpg sıstemının boyle bır durum yaratması bana ılgınc geldı yanı. hıc karsılasmadım. ama araca bakmak ıncelemek gerek. sıstem benzıne alındıgında lpg nın hıcbır etkısı olmayacagı kanaatındeyım...
|
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Benim kullandığım VTEC honda da yüksek devirlerde hem benzin hem LPG de sorunlu çalışıyordu araç, sonra LPG beyini denemek için değiştiler, sorun düzeldi, o nedenle tahminen dedim.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bende boyle bır durumla hıc karsılasmamıstım. ama olmayacak bırsey olmadıgı ıcın kesın konusmadım konusamamda zaten. yalnız ılgımı cektı yanı nasıl boyle bır etkı yapabılıyor. belkı soketınde sorun vardı veya ıcınde elektronık olarak bılgı akısında sorun yaratıyordu...
cunku benzınle calısırken benzın enjektor sınyallerı lpg ecusu ıcınden gecıyor...
|
|
![]() |
|
revolutionary26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Nisan - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 46 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı revolutionary26
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
LPG yi taktırdığın yerde bilgisayara bağlayıp bi kalibrasyon ayarı yaptır. orada sorun varsa çıkıyor ve bilgisayar otomatik olarak düzeltiyor. eğer hala olmazsa enjektörlerine baktırabilirsin. zamanla aşınabiliyor.
|
|
307 XR 1.6 16V 2005
Şeytan Kırmızı |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
15 gün içinde düzelir cümlesine bittim ya :D
hasta değilki bu tedavi et 15 günde toparlasın :D araba bu değiştircen onarcan düzelcek (:
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
aynen öyle dediler : )
|
|
ORTHO
|
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
bu sorunu benzinde kullanırken de yaşıyormusun??
|
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
ares2626 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 85 |
ayni srun bende de var kalibrasyondan dediler fakat,bir sey fark ettim devamli lpg yi nerden aliyosan onu degistir gecebilir.ben aygaz aliyordum sonra opet den almaya basladim hemen duelmedi ama 2-3 kez doldurusumda araba biraz rahatladi sanirim bu katkili katkisiz muhabbetide yapiyor olabilir.
|
|
![]() |
|
polater ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2011 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
Sorun bence tamamen lpg kalibrasyonun da.. Bende de vardı otomatik kalibrasyon değil de.. Manuel mudahale ediyorlar sorun bitmese de baya bi azalıyor. Lpg kitim Atiker
|
|
![]() |
|
skavraal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Aralık 2011 Konum: Kamu Çalışanı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Arkadaşlar 307 SW'ların (2004) Radi Code ini nasıl temin edebiliriz. Ya da başka bir formülü mü var bu işim. Akü yü sökmem gerekiyor, bu sebepten bişey yapamıyorum.
|
|
skavraal
|
|
![]() |
|
Emre GÖK ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Merhaba arkadaşlar aynı sorun bendede var aracım 2004 model 307 xt Premium otomatik,aracıma 4 ay önce BRC marka lpg taktırdım yani daha 2 bin km fln yaptım,gaza geçerken titreme yapıyor ilk bi kaç sefer gaza yüklendiğimde geç algılıyor geç karşılık veriyor,yola cıktığımda ise bazen araba gaz yemiyor ve stop ediyor bunun sebebini anlamış değilim ayrıca arabam ortalama 14.5/100 km gibi bir rakam gösteriyor yol bilgisayarında yani yakıt tüketimi de fazla değilmi ?
|
|
![]() |
|
winterstorm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı winterstorm
bu sorun benim benzinli manuel aracımda da var. bir çözüm bulabildiniz mi?
hiç tüp takılmadı aracıma. |
|
![]() |
|
winterstorm ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı winterstorm
boğaz kelebeğini temizleyince düzeliyor. saygılar.
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
potansiyelmetrede olabilir dostum
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
tariik_akan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2012 Konum: BÜYÜKÇEKMECE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tariik_akan
Dostum çok güzel bir konuya değinmişssin hemen aklima benim aracimda olan sorunda geldi şimdi.2003 model 307 sw var manuel vites.lpg li.arac ilk calistirdigimda lpg ye gectiginde devir göstergesi kendi kendine yükselip alçaliyor.yani kendi kendine gaz aliyor.titreme olayina gelince evet kalkislarda ve trafikte cok oluyor.kalkarken titriyor benzine aldigimda titreme kesiliyor.ustalarin dedigi gibi lpg aldigin yer cok fark ettiriyor.bende genelde shell veya po dan aliyorum.yok full mus yok kadoil mis cart curt yerlerden alma.dene bakalim bi bu sekilde.arti olarak zaten kirli oldugunda arac boguluyor ve bilgi ekraninda "antifoulletion fault" tarzinda birseyler yaziyor.hala çözüm bulabilmiş degilim ama denemende fayda var...saygilar...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |