![]() |
|
206 bazı sorular |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
motoberk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 Saat 11:25 |
|
Arkadaşlar merhaba; Dün aracımla Ankara'dan İstanbul'a yolculuk etmek için yola çıktım. Kullandığım yol otoyoldu.
1. Otoyolda gaz alabilecek yeterli sayıda bayi yok(muş) maalesef.Pompaya yanaştım abi bizde gaz yok dedi, 30km ilerde war dedi eyvallah dedim. 30 km sonrakine sordum abi bizde yok dedi 50 km sonra var dedi
![]() 2. Aracımın deposunu her zaman aldığım yerden gaz alarak doldurdum. Yolda başka bir marka gaz aldım ve arıza lambası yandı ama 5 sn kadar falan. Bu olay 4 kere oldu belirli periyotlarda. Bunun nedenini bilen var mıdır?
3. Arabanın içinde camı az miktar açınca hoparlörlerin ordan ciddi hava akımı geliyor. Çok şaşırdım. Sol camı açıyorum, sağda oturan totom dondu
![]() 4. Birde uzun yolda aracım benzine göre daha performanslı, daha yüksek süratlere çıktım. Bu durum nasıl açıklanır?
|
||
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi |
||
![]() |
||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
1. Artık lpg kullanma iptal ettir. sorun düzelmiş olur.
2. 1. sorudaki cevabı uygula,
3. evet o kısımdan hava alıyor 206 larda, auto king'te izalasyon yaptırabilirsin. ses hava almaz,
4. Yokuş aşağı gitmişsindir. o yüzden araç hızlanmıştır. benzinden daha iyi bir performans alamazsın
![]() |
||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||
![]() |
||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yıllardır kullandıgın benzın enjektörü benzın pompası vs. ılk gunkı gıbı verımlı calısmaz
oysa lpg enjektörlerı vs . yenı oldugu ıcın benzıne göre daha ıyı performans saglar
ayrıca cogu 206da oradan ruzgar gelır cam acmana bıle gerek yok
otoyollarda lpg fazla yok cunku lpg istasyonu acmak teferruatlı bir iş
uzun yollardakı gazlar ve benzınler bıraz kötü olabılıryor belkı beklemekten belkı bırdaha oraya gelmeyecegın için ucuz mal alıyorlar
|
||
![]() |
||
motoberk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
|
Cevaplarınız için teşekkürler.
|
||
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
1. Uzun yola çıkmadan önce aracınızın LPG deposunu bildiğiniz ve güvendiğiniz bi yerde fulleyin ve en az çeyrek depo benzin bulunsun aracınızda. Otoyollardaki benzin istasyonları LPG ruhsatı, güvenlik önlemleri, denetlemeler,LPG taşıma masrafı,,, uğraşmak istemezler ve benzin satarak daha çok kar elde edecekleri için LPG satmazlar. (arkadaşımın arabasıyla otoyolun ortasında LPG bitmişti ama benzin bulundurduğum için aracı benzine geçirip ilk istasyona kadar ulaştım.) 2. Otoyollardaki benzin istasyonlarına kırk yılda 1kez uğrayacağınızı bildikleri için kalitesiz ürünü kaliteli fiyatına satarlar. Otoyolun ortasında başka seçeneğiniz olmayacağı için mecburen alırsınız. (benim de başıma benzer bir olay gelmişti.) 3. Araç hareket halindeyken camı 1 parmak kadar açtığınızda içerideki hava sirkülasyonundan dolayı söylediğiniz olay her araçta yaşanır. (Opel astra, Megan II ile bu olayı yaşadım.) 4. LPG motor içerisinde yanma odalarında ateşlenerek patladığı zaman benzine göre daha fazla basınç ve sıcaklık üretir. Bu sebepten LPG ile uzun yolda aşırı sürat yaparsanız hararet çok fazla yükselir. Daha ayrıntılı bilgi ve tecrube sahibi olan arkadaşlara saygı duyarım ama yukarıda belirttiklerim kendi yaşamış olduğum tecrubelerimdir. |
||
![]() |
||
se®k@n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
|
Diger sorulara arkadaslar cvp yazmıs.. 206 ların camı aralanınca, icerdeki hava sirkülasyonu o sekilde oldugu icin dediginiz gibi oluyor.. Hoparlörün ordan hava alma gibi bi durum yok yani..
|
||
![]() |
||
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
|
LPG sorularını cevaplayamam çünkü LPG ile ilgili en ufak bir deneyimim bile olmadı, LPG aracın sürücü koltuğuna bile oturmadım/oturamadım bugüne kadar. Camı açınca arabanın içinde belli bir hava sirkülasyonu oluşur, her araçta farklı noktalardan geçer bu akım, aracın iç tasarımına bağlı olarak, mesela Nissan Almera'da önden açılan cam arkada oturanın ensesine vurur, ben kendi 206'mda arka kelebek camları açıp ön cama da sıcak hava verdiğimde arabayı kullanırken sol bacağımın dış tarafı donuyor, göğüs hizamdan yukarısı sıcak oluyor, nefes alamıyorum. Bu durum seni rahatsız ettiyse çözümü yok malesef, arabayı değiştirmen gerekir
|
||
![]() |
||
|
![]() Tekrar teşekkürler cevaplarınız için.
|
||
||
![]() |
||
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
|
Rica ederim ne demek :) |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |