|
Önden gelen sürtme sesi |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Yazar | |
teknikerrr
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 Saat 03:19 |
Merhaba arkadaşlar bende 2005 model 307 1.4 hdi var 130 binde
Aracımın 5000 km önce yağ filtre ve baskı balata değişimi yapıldı.1 ay kadar önce de triger seti değişti.(Bu ses trigerden öncede vardı simdide var.
Tesadüfmüdür yoksa bununla alakalımı bilmiyorum ön sağdan iki metalin birbirine sürtmesi gibi bir ses geliyor.Bu sesi motor ilk çalıştıktan 3-4 km sonra yapmaya başlıyor.özellikle yokuş çıkarken belli bir devirde(ilk gaza bastığımda yok 2000-2500 dvr de) oluyor.biraz daha yüklenince ses kesiliyor.
Rolantide ses yok.yürürken aracın tekerinin dönmesine paralel çıkıyor ses.
Ön disklerimi janları ve lastikleri yeniledim ama nafile.
Bu sorun için tamircime gittim sağ aks (içerideki) bilya dedi ve değiştirdi
ama o gün sadece ses azaldı sonraki günlerde artarak devam etti. işim gereği çok vaktim olmadığından geçen gene götürdüm abi valla ben anlamadım bu neden dedi.
Teker bilyasını vs.kontrol etti bir sorun olmadığını söyledi.
Hafta içi bırakacağım nasipse.Aynı değişen bılyayı tekrar kontrol edeceklerini söyledi.
Bu gün birşey aklıma geldi.bu sorun için son tamirciye gittiğimde arabanın sağ önden kirko ile kaldırıp sağ tekeri aracı çalıştırıp çevirdiler.bu esnada motorun tekerin dönmesine paralel öne arkaya hareket ettiğini gördüm.Bu normal mi bilmiyorum.bu sesi manifolt bağlantılarından veya motor askı kulaklarından yapıyor olabilir mi?(askı kulak lastikleri sağlam)
Triger değişirken değiştirin demiştim.abi sağlam gerek yok dediler.
Bu ses arabadan soğuttu beni.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gunaydin,
Bu ses sizi arabanizdan sogutmaya yetmemeli. Sorun belli ama cozebilen usta bulamamissiniz belliki. Akstaki bilyadan kastiniz tekerlek bilyasi mi acaba? Cunku sorununuz bana tekerlek bilyasindan gibi geldi. Tarifleriniz aynen ona isaret ediyor ama degistirdiginiz/denediginiz parca o mu emin olamadim. Eger degistirirken ustanin yanindaydiysaniz resmi suna benzer: Bu bilya butun aracin agirligini tekerlekte tasimaya yarar ve zamanla haliyle yipranir. Eskisini yerinden cikarmak ve yenisini yerine yerlestirmek icin ozel bir press makinesi kullanilir. Kolay gelsin. |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
günaydın;
değişen bilya sağ aks bilyası
bildiğim kadarıyla aks üzerinde 2 adet bilya var
1 tanesi tekerin olduğu göbekte aks başına bağlı diğeri içeride şanzumana yakın ortada biryerde bende değişen içerideki yani şanzumana yakın olan bilya.dediğiniz gibi bu bilyayı değiştirmek için aksi soktuler götürüp başka biryerde yenisini takıp geldiler.bilyayı akse takarken ben yoktum.ben monteli halini gördüm.
Aks bilyası sorunlu olsa sürekli ses yapar diyorlar bende belli bir aralıkta ses oluyor.
Anlamadım gitti.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sanirim ilk soylediginiz benim bahsettigim. Yani su videoda herifin soktugu. Gerci bu videoda gobegi komple degistiriyorlar ama sadece bilya da degistirilebilir. Ben tekerlek bilyasinin ortaya cikardigi sebepleri soyleyeyim, siz uyuyorsa tekrar baktirin. 1. Metal surtme sesi, cizirti, ciyaklama sesi gelir. 2. Kesinlikle arabanin hizina paralel olarak bu sesler artar ya da azalir. 3. Donuslerde, virajlarda, manevralarda ses kaybolabilir ya da tam tersine daha da artar. 4. Direksiyonda gezinmeler olabilir, ozellikle frenlemede arabanin bir tarafa cekmesine neden olur. 5. Arabanizin lifte kaldirildiginda, bozuk bilyaya sahip tekerlegi koselerinden tutup salladiginizda sallanabilir. Ben hala sorununuzun tekerlek bilyasindan oldugunu dusundugumden bunlari yazdim. Baska bisey aklima gelmiyor simdilik. |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
üstat ilgin için çok teşekkürler;
Bu videoda teker bilyasını ve göbeği değiştiriyorlar benim değişen bilyam içerideki sanzuman ile teker ortasında ki bilya.Bu videodaki bilyayı kontrol etti usta bir sorun yok dedi.
Ne olduğu bilinmeden aracımın orasının buasının kurcalanması da beni rahatsız ediyor.benim aracım denek olmamalı.Anadolu yakasında gerçekten peugeot dan anlayan bi usta yok mu?Tavsiye edebileceğiniz bir usta?
Hafta içi bırakacağım bakalım ne olacak.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
arkadaşlar tekrar merhaba;
Bu akşam servisten aldım aracı içdeki aks bilyasını tekrar değiştirdiler ama nafile sorun devam ediyor.
Usta topu bu sefer şanzumana attı.ama bu ses sanzumandan geldğini hiç düşünmüyorum.
Anadolu yakasında peugeot konusunda uzman bir usta bilen varmı?
Bu konuda bi fikri olan yok mu?
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
anadolu yakası peugeot ustasıııı???
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
307P
1. Vites 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bostancı da Harun usta varmış sanırım bilen bir arkadaş tam yazsın bir zahmet |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
formlarda ümraniye sanayide önder oto falan diye görmüştüm sanki.? Sorun değil bostancıyada giderim. yeterki su sıkıntıyı çözelim. |
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
307P
1. Vites 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Onu bilmiyorum da..Yurtspor mu yurtsport muydu neydi harun usta olduğundan eminim ama forumda bir arama yap çıkar karşına muhakkak.. |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
evet formdan buldum bu gün bi uğrayayım olmazsa.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
bu gün harun ustaya gittim
o da kullandı ve şanzuman dedi.Ama ben hala şanzumandan olduğunu düşünmüyorum.
Son olarak baskı balatayı kontrol ettirecem.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hayirlisi insallah. Bende merak ettim.
|
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
hala mantığı kabul etmiyor.ses tekerin dönme devrine paralel olarak artıyor ve azalıyor.aracın devrine göre değil.
ilk çalıştığında ses yok 3-4 km sonra başlıyor.1-2-3-4 hepsinde ses var aracın zorlanmasına göre ses seviyesi değişiyor.
boşta tık ses yok!
benim anlattığım gibi bir sorunla daha önce kimse karşılaşmadımı acaba?
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Karsilastim evet ve onerimde bulundum. Peki ustaya sordun mu devire gore degil hiza gore artiyor ses diye? |
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
Eyvallah kardeşim;
Bu güne kadar gösterdiğim ve tamir ettirdiğim ustaların hepsi aracı kullandılar sesi duydular.
evet konuştum ama hepsinin dediği bilya olsa boştada yapar diyorlar.Benimkinde atıyorum 10 km ile gidiyorum debriyaja bastığın anda ses kesiliyor.boşta ses yok.tekrar vitese alıyorsun düz yolda pek ses anlaşılmıyor.biraz gaza yüklenince veya yokuş çıkışlarında ses bariz duyuluyor.
kaldıki sağ aks ve bilyaları söküp kontrol ettiler bir kısmınıda değiştirdiler fakat sorun çözülmedi.
anlamadım gitti.
ben daha çok motor manifolt ve debriyaj bağlantılarından şupheleniyorum.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
SAVAŞ
2. Vites 15 - Mart - 1980 Kayıt Tarihi: 06 Mart 2011 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Üsküdar İlçe Emniyetin 150 metre yukarısında Şahinler Özel Peugeot-Citroen Serivis var. Sahibi Mehmet Ali bey. Makul fiyata sorununu halledebilirsin.
|
|
teknikerrr
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
üstat para illaki önemli ama inan ben paradan geçtim artık arabanın koltuğuna her oturduğumda sınırlerim bozuluyor.paradan ziyade işi bilen usta lazım bana.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
kitay
2. Vites Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
benim araçta da böyle bir ses var bugün bir ustaya götürdüm test sürüşüne çıktı viraj demir lastiklerinden geldiğini söyledi henüz yaptırmadım arızayı bu olabilir belki
|
|
34 KİTAY 18
2004 206 HDI XT |
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bosta giderken ses kesiliyorsa bilyadan degildir bu kesin.
Peki bu sesle birlikte arabada titreme de var mi? Ayni titreme debriyaj pedalinda var mi? Bir de vites gecislerin nasil? |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |