![]() |
|
Kapılardan gelen sinir bozucu sesler |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 Saat 00:26 |
Selamlar,
bassı yüksek şarkılarda özellikle kapılardan gelen sinir bozucu sanki hoparlör patlak gibi yada sürtünme gibi çıkan seslere karşı ne gibi önlemler alabiliriz resmen mahvediyor.
|
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba bendede sağlam bi sessitemi var ama kapılardan ses yapmıyor sadece bagajdan ses geliyo abartısız hemde ben bagaj klidini geriye çektirdim biraz ama nafile yine ayarı kaçtı :) orjinal hoporlörlerimi kullanıyorsun
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peugeotların Geleneksel Hastalığıdır Diyebilirim Ben Şahsen Bir Malzeme Keşfettim.
Ses İzolasyonu Denilen Kendiliğinden Yapışkanlı Plastik Levha Yakın Zaman içinde Kendi Aracımın Kapılarına ve Aynı Zamanda Bagajıma Döşemeyi Düşünüyorum. Fiyatınıda Araştırdım 50x50 cm Tek Plaka Fiyatı 9 TL Gibi Bişey Ama En Az 10 Tane Plaka Almak Gerekir Hemen Hemen Aracın Her Tarafını İzole Etmek Lazım ... Başka Türlü Bu Seslerden Kurtulmak Mümkün Olacağını Sanmıyorum. ![]() Düzenleyen AlbayDemircan - 11 Mayıs 2011 Saat 23:53 |
|
![]() |
|
tek çözümü bitüself uygulaması. yakın zamanda yapıcam sizlerle paylaşıcam.
saygılar
|
|
![]() |
|
albay bey sizin dediğiniz plastik levha zift mi? pürmüzle ısıtıp yapıştırılan?
|
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
valla bıktım gerçekten içeri kadar geliyo bagaj sesi onu bırak sub vidaları sökülmüş yerinden bastan plakayı bile silikonladım :)
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Peugeot Service Box'ta bu malzemelerden bahsediliyor. Hatta ses kesici kopukler, silikonlar, levhalar da var. Isterseniz bir goz atin. Sasi numaranizi girdikten sonra, solda alta dogru menuden "Profesyoneller icin urunler"kismina tikladiktan sonra gelen sayfadan "Grup/Alt Grup" a tiklayin. Sonra "Kaporta", sonrada "SIZDIRMAZLIK / SES YALITIMI". Alt tarafa butun kullanilabilecek malzemeleri listeliyor. Tek tek fotografli bir sekilde inceleyebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Bir Nevi Zift Levha Pürmüzlede Yapışıyor Fakat Bu Bahsettiğim Malzeme Kendinden Yapışkanlı... İstenirse Pürmüzlede Etkili Bir Çözüm Oluyor. Düzenleyen albaydemircan - 16 Nisan 2011 Saat 09:31 |
|
![]() |
|
voodoo ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
tek cozumu basi azaltmak olsa gerek :) zor is biraz kardes cunku bi sesi yok ederin ikincisi gelir,aractaki yuksek vibrasyon,herzaman tikirdatacak biyeri bulur bence..kolay gelsin
|
|
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
|
![]() |
|
![]() Fakat BASS sız Olmuyor Çalan Müzikten Nefret Eder Oluyorsun Resmen |
|
![]() |
|
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
benim 307 de bas vurunca arka bagajdan bir ses geliyordu jızzzz diye .plastşk olan bagaj döşemerlinin tümünü söktüm ve bagaja geçen klipsler saç parçalardan oluşuyor onlardan bir kaçtanesi zamanla ezildiği için sanırım gevşemişti ve bagajda bas vurunca o kötü sese neden oluyordu.onları biraz açarak sağlamcana oturttum ses kesildi.
ama ön camlardan gelen sesler var kapıları söküp oraları bir güzel izole edeceğim bir ara o zmana daha güzel olacak.
|
|
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
[QUOTE=albaydemircan]Peugeotların Geleneksel Hastalığıdır Diyebilirim Ben Şahsen Bir Malzeme Keşfettim.
Ses İzolasyonu Denilen Kendiliğinden Yapışkanlı Plastik Levha Yakın Zaman içinde Kendi Aracımın Kapılarına ve Aynı Zamanda Bagajıma Döşemeyi Düşünüyorum. Fiyatınıda Araştırdım 50x50 cm Tek Plaka Fiyatı 9 TL Gibi Bişey Ama En Az 10 Tane Plaka Almak Gerekir Hemen Hemen Aracın Her Tarafını İzole Etmek Lazım ... Başka Türlü Bu Seslerden Kurtulmak Mümkün Olacağını Sanmıyorum. [/QUOTE albayım bunun fotosu varmı cekıp koyabılırmısın bırde nerde bulabılrız acaba bende yapmak ıstıyorum |
|
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79
|
|
![]() |
|
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
bende bagajda yok ama ön kapılarda jbl var kaliteli hoparlör ama ses düzeyi 62 üzerinden 20 de iken bile cızırtı geliyor, sesi arttırıncada ses kalitesini yetiriyor yani net ses yok oluyor.
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
bass vururken kapıdaki plastik aksamdan ses gelir. kapılarda bulunan plastik çıtalardan, arka plakalık arka bagajdaki siyah plastik aksamdan bunlar zın zın titrer :) plaka ve çıtaları sliknla tuttrmak gerek sanırım ses azalır
|
|
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
|
![]() |
|
Arkadaşlar bende de aynı sorun mevcuttu ve kapı içlerine marketlerde bolca ve çok ucuza bulunan Büyük süngerlerden aldım ve sıkıştırarak doldurdum. İnanın ses namına birşey kalmadı kapılarda.
![]() |
|
![]() |
|
nasıl yani kapının diç kısmını söküp her tarafamı sıkıştırdınız yoksa hoparölorn oldugu bölüme falanmı
|
|
![]() |
|
motoberk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
Evet bende merak ettim şimdi nasıl sünger.
Ben cam yünü koymayı düşündüm sonrada camın mekanizmasının hareketini zorlaştırır diye 5mm kalınlığında süngerle kapladım kapı iç ve dış saclarını.
|
|
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi |
|
![]() |
|
evet bu konuyu bir yukarılara çıkaralım 307 lerde hoparlörün oldugu kapı cızırdarken ust taraftartan ayagımla hoparlörün oldugu yuvayı ittirip sıkıştırınca cızırtı azalıyor yani birşeyler gevşek ama çözemedim birde işin diğer bir yanı çok basslı bir şarkıda ses gelmiyorken hafif basslı bir şarkıda gelebiliyor tam sinir bozucu bir olay
|
|
![]() |
|
boranaydogmus ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Kırşehir/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
gerçekten ben de merak ettim tam olarak nasıl bir uygulama bu? Biraz açıklar mısın? Herkes bu konudan şikayetçi ben de buna bir çözüm arıyorum uzun zamandır.
|
|
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |