![]() |
|
32 lik depoya 31.600lt gaz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 20:12 |
|
bugun aracımın gazı sonuna kadar bıtmıstı gıttım depo fullemeye bır baktım 71 tl oldu(gaz 2.270) dedim kac litre aldı 31.600 dedim zaten depo 32 litre ve daha once fulledıgım zamanlarda 56lt full oluyordu.gaz basan yer samandırada arıza vardır dedı sizce neden bole oldu
|
||
![]() |
||
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
dolan depoya hava basmışlar olanı bu bence
|
||
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
||
![]() |
||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
büyük bi ihtimalle çünkü depo kendisi bişeyden sonra daha almıyor gösterilen litrenin %de bilmem kaçını alabiliyormus hava basmıs olabilirler
|
||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
||
![]() |
||
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hava yada lpg ikiside gaz sınıfına girer gazların bilinen bir özelliği sıkıştırılabilir olasıdır içine ister lpg koy ister hava depo hacmin neyse okadar doldurabilirsin.
genelde istasyonların pompaları eşit basınçta çalışmıyor, standart olarak 12 - 15 bar arası çalışırlar kimi pompa 15 barda basar kimisi 8 barda, bu sorun değil bende de oluyor arada sırada. |
||
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
||
![]() |
||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
gazı bitene kadar kullan eger düşük kılometre yaparsa git hakkını ara birde aldgın fişi kaybetme
|
||
![]() |
||
|
dediklerinizi dikkate aldım cok tesekkur ederim fisimi saklıyorum .
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
gazlı arabaların gazı benzindeki gibi benzin pompası ile değil depodaki gazın basıncı ile motora gidiyor. gaz azalınca basınçda azaldığı için yemiyor benzine geçiyor ama depoda halen mevcut olarak kalıyor. mesela beni 45 litre ama 42-43 den fazla almıyor.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
|
lpg sıvı olarak basılır adı üstünde likit petrol gazı propan ve bütan gazlarının karıştırılması ile oluşur bu gazların yapısı itibariyle basınç altında sıvı hale geçerler pompadanda sıvı halde pompalanır lpg basınç altından kurtulup amfosfer basıncına çıktığında etrafındaki ısıyı emerek gaz haline dönüşür hava dediğimiz atmosfer gazları litresel olarak kimse depoya basamaz bunlar yani genel olarak gazlar metreküp olarak ölçülür şimdi bağzı petrol istasyonları pompaya şu şekilde bir ayarlama yapıyorlar mesela pompanın ecusuna girip 900 ml yakıt verip bunu pompada 1 lt olarak göstertebilir bu durumda 32 litrelik bir depo 26 litre yakıt alır yukardaki örneği baz alırsak 900 ml X 31 litre = 27 litre gerçek yakıt :( aslında depon alması gerekenin fazlasını bile almış sonuç malesef bu arkadaşlar benzer bir olayda benim başıma geldi 40 litre depom 32 litre yakıt alması gerekir banada 37 litre lpg bastı pompacı işin komik tarafı daha lpg montajını 1 hafta olmuştu takalı her parça orjinal ama işim çok acil olduğu için tartışmadım aldım gittim |
||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
||
![]() |
||
|
depoların dolması gereken resmı mıktar deponun hacmının %80 ı kadardır. yanı samandıra %80 e geldıgınde yakıt akısını kesmesı gerekır. ornek vermek gerekırse. oncekı aracımda sımıt 40 lt, bu aracımdada sılındırık 39 lt lık depo var. oncekıde 33 u gecmezdı buda bosken 33 anca alıyor. ortalama olarak bakarsak tam dolmamıs oluyor. yanı dogrusu bu... kasımda bayram donusu balıkesır taraflarında bır yerden gaz aldım. o esnada yolda sakın sakın gıderken depo bıtıp benzıne gecmıstı. yavas gıttıgım ıcınde depo bıtecegı kadar bıttı yanı. mogaz ıstasyonu rastlayınca gırdım doldurdum. bu arada bılgınız olsun aygaz ıle mogaz aynı gazdır. aygaz+ oldugu gıbı mogaz ında + sı var :) bu ıstasyonda depo 37 kusur lıtre alınca bende sasırdım... ama bu durum ne daha oncesınde olmustu ne de daha sonra oldu :))
|
||
![]() |
||
|
Bence mantıklı. Benzin istasyonlarında hertürlü üçkağıt dönerken otogaz istasyonlarında da üçkağıtçılar arttı. Adamlar nasıl daha fazla para kazanırız hesabında. LPG tankınızı doldururken kapasitesinin üzerinde dolum yapmamaya özen gösterin. Şamandra bozuluyor. Bu akşam arkadaşımın Broadway arabasıyla yolda kaldım. LPG bitmiş ama depo dolu gösteriyor. Şamandra bozulmuş. Benzini de boş olduğu için arabayı çalıştıramadım. Benzinlikten ped şişeye benzin doldurtup arabaya doldurduk, işimizi gördük. NOT:Benzin istasyonlarında ped şişeye benzin satışı yasaklanmış, yalvararak aldık benzini :( |
||
![]() |
||
|
Evet benim aracın deposu 32 LT lik ama hiç 30 LTya da üzeri alamadım. Dikkat etmek lazım.
Yıllardır pet içerisinde benzin satışı yasak.(Kahrolası molotoflardan dolayı) Ama ikna edebilirsen veriyorlar.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |