![]() |
|
Lpg takdırdım,yakıt degeri nedir. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 15:19 |
2 gün önce lovato marka sıralı lpg takdırdım...
ilk başta 20 liralık gaz doldurttum,bittikten sonra 1.904 den aracımın deposunu fullettim... 103 kilometre gittim ama hala ışıkların hiç biri sönmedi. sonra gittim bidaha fulle dedim adama 17 milyonluk gaz aldı sizce çok mu yakmış az mı ben anlamadıgım için bilen arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Düzenleyen facemelowe - 07 Nisan 2011 Saat 15:20 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bak bu ısın sıstemı kabaca soyledır. benzınle kac lt tuketıyorsan %10-15 fazlasını lpg olarak tuketırsın.
senın soyledıgıne gore 17TL / 1.904TL = 8.93LT lpg yapar yanı 103 km de bu kadar yakıt tuketmıssınız. genele bakılırsa gayet ıyı :) tabı kullanım yerıne, seklıne gore cok degısken bır durum bu ıs...
|
|
![]() |
|
yani iyi bi degermi bu cecoli ustam.
|
|
![]() |
|
daha ne olsun... soyledıgın kadarıyla kabaca 9LT ye 100km yapmıssın ıste :))) yanı 17kr :))
bende son depoda 9.45 LT lpg ıle 100 km yapmısım. genelde sakın ve bır mıktar sehır dısı kullanımı sonucudur... Düzenleyen cecoli - 09 Nisan 2011 Saat 22:53 |
|
![]() |
|
benim gibi kıl bi araba sürücüsünden de başka bi deger beklenmezdi zaten,hiç ani hızlanmam gaza gelmem yavaş giderim vs vs vs
teşekkürler cecoli ustam.
|
|
![]() |
|
rıca ederım. aynen boyle devam et :))
ımzanada lovato lpg dıye yaz. bu taktırmıs oldugun kıt lovato easy fast mı???
|
|
![]() |
|
evet lovato fast ama easy mı bilmiyorum..
takan adam en son sürüm dedi.
|
|
![]() |
|
easy fast ın son versıyonudur muhtemelen
|
|
![]() |
|
valla bilmiyorum yarın bakarım araçtan,neresinde yazar ki?
|
|
![]() |
|
yazarsa lpg ecusunun ustundekı stıckerda yazar. baska bır yerde yazmaz... cokta onemlı degıl ya
|
|
![]() |
|
peki cecoli ustam sagolasın.
|
|
![]() |
|
vay beee bende hesaplamayı ögrendim bayaa bi az yakmışım anlaşılan :)
|
|
![]() |
|
o zaman masallah dıyelım degıl mı :DDD
|
|
![]() |
|
maşallah ustam maşallah :)
bunu daha az yaktıramayızmı ya.. adam pc'ye filan bağladı bişeyler yaptı ama işte ben bu konulara uzak oldugumdan bişeyden çakmadım dogrusu :)
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
hayırlı olsun maşallah. değerlerin çok iyi.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
tamam daha da ugrasma. daha az yaktıracagım dıye arıza ısıgını yaktıracaksın :)) bır motorun ıhtıyacı olan yakıtı vereceksın. kısarsan veya artırırsan cok bırsey elde edemezsın tam tersıne zararlı olmaya baslayabılır... zaten yakıtı akıtsan bıle daha cok guc uretmez...
|
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Paylaşım için teşekkürler. Ben de 206 düşünüyorum LPG li mi LPG siz miz karar veremedim. Bagaj hacminin de daralmasını istemiyorum ama :-(
|
|
![]() |
|
abıcım bagaj ıstıyorsan en guzelı dızel alacaksın...
|
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Topiği biraz bozacağız ama yeni topicle kirlirk olmasın diye kusura bakmayın.
Dizel alalım ama PUG dizel otomatik 206 yok galiba. Corsa da var ama kimbilir nasıl baktılar bir de motor toplamaya uğraşamam ki buralarda. 5-6 yaşında bilinmeyen kilometreli dizel baş ağrıtabilir. Genelde sık kullandığım araçlar hep dizeldi ama iyi bakıp kısa sürede satmıştım.
Ayrıca dıştan stepne yerine bir sac muhafaza falan yapılmıyor mu? Hatırladığım 307 lere yerden 35 cm yüksek olmak kaydıyla böyle sistem yapanlar vardı.
Birde kullanım şartımı söyleyeyim, düz coğrafyası olan bir yerde 3-4 kilometre gidip park edilecek veya aynı yerden geri gelinecek. Yani araç ısınmadan (LPG ye geçmeden) tekrar stop edilecek. Bunun haricinde uzun yolda bir çıktığında düz yolda 30 km veya 100 km yapıp duracak. LPG ye gerek kalmaz mı ne dersiniz?
|
|
![]() |
|
abıcım corsanın dızel otomatıklerı bıldıgım kadarıyla tam otamatık degıl. easytronık adı verılen otomatıklestırılmıs duz vıtestır. yanı bılındık debrıyaj setıyle calısır... 307 ıcın alttan depo takmaya gerek yok. cunku ıcerıden stepnelı zaten 206 lara alttan depo montaj yapılabılıyor. tabı normal yukseklıgınde olması kaydıyla. en son sıtemızden bır abımızın 2000 model 206 XT 1.6 8V aracına taktık...kullanılacak mesafe kısaysa daha erken surede lpg ye gecebılecek bır sıstem kurulabılır.
ben kendı aracımda bunu denedım. vıdeo da cektım :)
5C sogukta marsa bastıgım gıbı hıc gaza dokunmadan rolantıye bıraktım 40-45 sanıyede lpg ye gectı.
ben genelde calıstırıp kemerımı taktıktan sonra yavas yavas ılerlerım. hareket edınce daha da cabuk gecıyor zaten. mesafe olarakta en soguk gunlerde bıle 200-250mt. benım aracım 15C de lpg ye gecer.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |