![]() |
|
Cam kumanda paneli arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sace ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 Saat 22:15 |
Selam arkadaşlar. Aracım 2002 307XR. Geçenlerde cam kumanda panelinde ufak bir arıza oldu, şoför tarafındaki cam otomatiğine basılı tutunca sonuna kadar açma veya kapamayı yapmıyordu. Diğer camlar aynı panelden sorunsuzca çalışıyor, sadece sol ön cam tuşa basınca hareket ediyor, bırakınca da olduğu gibi kalıyordu. Fazla da zorlamadım ama şimdi de aynı tuş bayağı bir gevşek ve sadece camı aşağıya indirebiliyorum, kaldırmak ancak kumandadan oluyor, o da anahtar kontakta değilken gerçekleşiyor. Benim sorum o paneli komple değiştirmeden sadece o gevşeyip iş görmeye tuş değiştirilebilir mi ve de biyerlerden temin edilebilir mi?
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Muhtemelen tusun kenarlarindaki destek noktalari kirilmistir. Benimkide kirildi zamaninda, japon ile ustun koru tutturdum ve o tusu arka camlarin birinin tusu ile degistirdim. Arkalar nasil olsa onler kadar cok sik kullanilmiyor. Ancak bu tusu tek olarakta bulabileceginizi dusunuyorum.
Düzenleyen koliva - 05 Nisan 2011 Saat 22:23 |
|
![]() |
|
insomnia ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
ben bu durumlarda şöyle bir tabir kullanırım arasına para sıkışmış doğru elektrikçiye
|
|
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
|
![]() |
|
sace ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
:) çözüm nerde bir oraya. Teşekkürler...
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
iibrahimm ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iibrahimm
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ehli bir elektirikciye baktır bendede sorunvardı ustam söktü temizledi tıkır tıkır calışıyor yada olmadı cıkma bulabılırsın ben bursada biraz araştirdim zamanında birkac yerde bulmuştum
|
|
307 1,4 hdı
|
|
![]() |
|
bestfear ![]() 2. Vites ![]() 01 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
Benim iki taraftada problem vardı. Tırnaklar kırıldığı için tuş görevini tam anlamıyla yapmıyordu... 15-20 dakikalık bir işlemle ikisinide eskisinden kat kat sağlam hale getirdim... Nasıl mı? Paneli söktüm kırılan tırnakların yerine ince çivi (cam çivisi)'yi aynı boyutta kestim. ısıtarak tırnakların oradan delip geçirdim, tuşu arasına soktum... eskisinden çok daha sağlam oldu... Keşke peugeot ta yaparken çivi kullansaydı :))
|
|
![]() |
|
Valla biraz da macera arıyorum. Denemesi bedavadır umarım, iyice bozmayayım da :) En azından söküp bir göz atacağım. :)
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
iibrahimm ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iibrahimm
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ustam demedi deme bu meretın parcaları aşırı pahalı elin yatkınsa sök yoksa ver 3 5 kuruş bilen yapsın
|
|
307 1,4 hdı
|
|
![]() |
|
bestfear ![]() 2. Vites ![]() 01 - Nisan - 1977 Kayıt Tarihi: 27 Eylül 2010 Konum: Aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
[/QUOTE]
Valla biraz da macera arıyorum. Denemesi bedavadır umarım, iyice bozmayayım da :) En azından söküp bir göz atacağım. :) [/QUOTE]
benim biraderin marangoz atölyesi benim aracın tamirhanesi oldu...
Elin biraz yatkınsa, ihtiyaç olacak takım vb'de varsa... neden olmasın... Yalnız sökerken neyi nerden nasıl söktüğüne çok dikkat et...
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Guzel fikir aslinda. Yanliz cam civisini isitip gecirirken oynatmamak gerek yoksa bir kaydimi gitti. Elinizin titrememesi gerek. Bir daha kirilirsa aklimda olsun bu yontem
![]() |
|
![]() |
|
Parçalar gerçekten çok pahalı özellikle çok para tutmayacak diye düşünülen parçaların fiyatları can yakıyor...
|
|
![]() |
|
Kırık olan orka camlarınkiyle aynıysa değiştirilebilir. nede olsa daha az kullanılıyor ama uyarmı bilmem
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
Bir yandan tutup bir yandan geçirmek tek başına zor sabitlemek gerekiyor.... birader tuttu ben geçirdim...
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |