![]() |
|
Egozdan Benzin |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 Saat 14:41 |
Selam arkadaşlar,
arkadaşımda 1.4 74bhp quicksilver var 140binde bakımları yapıldı 7500km önce buji yağ filtresi motor yağı, yani bakımı yapıldı bugün beni aradı egzozdan benzin geldiğini söyledi yani egozda benzin varmış ilk defa duyuyorum daha önce başına böyle birşey gelen varmı?
ayrıca 1.vites kalkışta biraz tekleme yapıyormuş. sorun ne olabilir acaba Düzenleyen tigerland - 05 Nisan 2011 Saat 14:41 |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yakmadan atiyordur benzini. Atesleme sisteminde bir problem oldugunu tahmin ediyorum. Teklemesinin sebebinin de bu oldugunu dusunuyorum.
Düzenleyen koliva - 05 Nisan 2011 Saat 14:45 |
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
![]() ![]() ![]() ![]() |
fazla yakmaya başlamış aracıda sanırım dediğiniz gibi ateşleme sisteminde fazla masraf çıkartmaz inş. benzini egzoza kadar nasıl yakmadan atar hayret doğrusu |
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Benzin değil muhtemelen sudur diye tahmin ediyorum, benzin eksozdan gelecek kadar çok olma durumu karbüratörlülerde olabilir, enjeksiyonlu araçda yakılmayan benzin buharlaşır diye düşünüyorum. Ama koliva nın dediği gibi ateşleme den olma olasılığı yüksek bir de boğaz kelebeğinden, aklıma gelenler bunlar.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
benzının sılındırlere ateslenmesınden sonra yanmadan taa egzozun arkasına kadar gelecegını tahmın etmem. oyle bır durum olacak olsa motor stop eder dıye dusunuyorum... soyledıgınız durumda yeterlı atesleme yapamadıgından yakıtı tam yapamayıp cıg olarak dısarı atıyor olabılır... bu da koku olarak belırır. fakat egzozdan gelen sıvıda sudur muhtemelen. zaten her motor sogukken su atar ozellıkle :) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
abart egzoz sa bensin kokusu olur ancak benzin gelmez.benim aracımda da koku vardı egzozu değiştirdim bitti onun bi omrü var sanırım geçince koku salıyor içinden de su geliyordu birebir aynı gibi çok yakması da ateşleme sistemi yada karbon temizliği felan yapılmadığı için olabilir benım aracımla aynı 1.4 74 bhp 200 model benimki k/m 300 lira yakıyor zorlarsam 220 kardar da düşürdüğüm oldu oda yedek depoyuda kullanarak yani doldur boşalt dene taktiği dostum..umarım egzozdandır.
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
Emre Ekrem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emre Ekrem
Büyük bir ihtimalle sudur, motor uzun süre çalışmadığında ısınma esnasında egzoz başından su atar, blok içerisinde nemden kaynaklanır. Ya da egzoz kaynaklı olabilir, bana göre benzin imkansız çünkü benzin zaten uçucu bir sıvıdır. Arkadaşlarında demiş olduğu gibi yoğun bir benzin kokusu ile birlikte geliyor ise, gelen suyu da benzin olarak yorumlayabilirler.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
tamam ıste benzın kokusu gelır. cunku yeterlı atesleme vs bır sebepten dolayı benzın tam yanamadan atılınca boyle olur :)) egzozda suyuda gorunce arkadas sasırmıs olabılır :))
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
bilgisayara bağladı usta arıza çıkmadı sorun yok devam dedi egzozdakide buharmış :) |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |