![]() |
|
Pasta Cila Yapacağım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
cakici9843 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cakici9843
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 Saat 21:53 |
|
arkadaşlar sonaxta 250 tl ye yapılan boya koruma ve pasta cilayı arkadaşım toyota corollasına kendim de 307 me yapmak istiyoruz. öncelikle bu konuda deneyimi olan arkadaşların uygulamalarını ve sonuçlarını merak ediyoruz. kişisel olarak altından kalkılabilecek bir uygulama mı yoksa elimize yüzümüze bulaştırırp arabaya zarar verme ihtimalimiz var mı. gerekli ekipmanlar ve uygulama aşamalrı hakkında beyin fırtınası yapalım ne dersiniz?
piyasada satılan hangi pasta cilayı önerir siniz? sonax karpex gibi marklar ve bunlarında kendi içinde çeşitleri var. en doğru seçim ne olur sizce.
|
||
peugeot 307 xr 1.4 hdı
|
||
![]() |
||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ben sonax kullandım zaten sonax iyi bir marka öneririm fakat uygulamak için makina olması lazım her yere aynı şekilde uygulanması lazım pasta cila boyadan kullanır yani elle ayarlamak mümkün değil
|
||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
||
![]() |
||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
valla kardesım sunu soyleyeyım pastayı cok fazla uygulama pasta boyayı kaldırır zımpara gıbıdır az da olsa boyayı kaldırır cıla parlatır ama zarar vermezsın yaparken sorun cıkartmaz korkma uygulamadan sunuda soyleyeyım sık sık pasta cıla yapma baktın rengı gıdıyor al elıne cılayı cılala arabayı ben çbsnın belco dıye bı markasını kullandım kırmızı toyota corolla ve kırmızı europada araclar cok fazlasıyla degıstı parım parım parladılar :D benım aracta oyle halada etkısı var yazın uygulamıstım tavsıye ederım pasta cılayı polısaj makınesıyle yaparsanız daha cok etkısını gorursunuz
|
||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||
![]() |
||
insomnia ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
pata cila 100 tlden başlar 400-500 ede yapılan detaylı uygulamalar var esasen pastayı çok tavsiye etmezler ama bir defaya mahsus atmakta fayda var sonrasında cila işlemini ara ara uygulayıp o güzel görüntüyü uzun süre tutmak mümkün benim şuan pasta işim yok ama cilayı 3-5 yıkamadan sonra kendim atıyorum kullandığım ürün CBS Belco herkeze tavsiye ederim komple cila attıktan sonra arabanın yanından salya sümük akıtıp geçenlere çok şahid olmuşumdur çok kaliteli bir ürün ne yağmur ne su tutuyor artı beyonce gibi tüm parmaklarımı araç üzerinden kaydırmak keyf verici :))))
|
||
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
||
![]() |
||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||
![]() |
||
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
|
Dostum 250 çok para ben 100 e yaptırdım aracın resimleri altta.
Linkrele tıklayıp bakabilirsiniz. http://img141.imageshack.us/i/resim021g.jpg/ http://img834.imageshack.us/i/resim022.jpg/ http://img130.imageshack.us/i/resim029o.jpg/ http://img828.imageshack.us/i/resim031f.jpg/ |
||
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
|
||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
||
![]() |
||
cakici9843 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cakici9843
|
pastayı her zaman uygulamak zararlı. o konuda malumatımız var.en azından boya inceliyor. ama cila kısa aralıklarla da yapılabilir miş doğruysa. uygulama aşamaları neler pasat ve cilanın arkadaşlar?
|
||
peugeot 307 xr 1.4 hdı
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
once arabayı guzelce yıkayacaksın sonra kurulayacaksın temız bı bezle sonra pastayı surup polısaj makınasıyla pastayı yedıreceksın sonra bı bezle sıl bırdaha daha sonrada cılayı aynı sekılde uygula
|
||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
||
![]() |
||
insomnia ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
|
aracın pasta cilaya ihtiyacını olduğunu düşünüyorsan 1 defaya mahsus boyacının herhangi birinde pasta cila işlemi yaptır ortalama piyasası 100 tl civarındadır sonrasında bu görüntüyü bozmamak içi 3-5 yıkamada cilayı kendin at çok basit ustayı seyret yeterli muhtemelen makina ile atacaktır cilayı atarken gölgede mutlaka önce sür her yere yaydır 5 dakika kadar bekle cilayı emsin matlaşsın sonrasında hep kas gücü her bez ile temizlemende altından inanılmaz bir parlaklık çıkacak karate filmlerindeki gibi kaportaya bakıp arkanda çiftleşen mart kedilerini çok net yakalayabilirsin |
||
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cakici9843
|
![]() |
||
peugeot 307 xr 1.4 hdı
|
||
![]() |
||
axi206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Mart 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 172 |
|
pasta cıla atmak oyle kolay ıs degıl.ozellıkle guneslı havada aracın kaportası sıcakken vs. pasta atarsan pasta yanıyor boya cok kotu bır hal alıyor.
|
||
![]() |
||
Alparslan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Ağustos - 1979 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2010 Konum: Pendik İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 390 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Alparslan
|
Aracının pastaya ihtiyacı varmı bilmiyorum varsa şayet arkadaşların dediği gibi bir boyacıda bir defaya mahsus yaptırabilirsin onun dışında muhammet'in dediği gibi piyasada ki en güzel cila çbs belco çok güzel ve kullanışlı bir cila aracının üzerindeki lekeleri zift kalıntıları varsa hepsini çok güzel temizliyor ve parlatıyor
|
||
Ford Focus 1,6 titanium 2010 BeyaZ...
Albayın onayı ile TAXI VI :) |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
cbs belco yu bende kullandım tavsıye edebılırım. guzel bır urundur. ama cok uzun sure dayanmaz onu soyleyeyım. sılıkon esaslıdır... fakat kalıtelı bır sonax veya meguıars ın yerını tutmaz. tabı aralarında fıyat farkları var onuda goz onunde bulundurmak gerek. ama belco cok kısının ısını gorur.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |