![]() |
|
Yakıt - Yağ Katkıları ve Faydası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Mart 2011 Saat 13:54 |
Merhaba arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi binbir türlü yakıt katkısı yağ katkısı piyasada satılmakta. Bazı belirli markalar var testlerde faydası olduğunu kanıtlamış.
Benzin katkısı olarak depoyu fulledikten sonra ilave ederek enjektörlerin temizlendiği vs. Bor katkısı yakıt tasarrufu motor yağı bittikten sonra bile motorun belir bir süre daha yağsız çalıştığı, araca hp kazandırdığı gibi,
Sizce bunlar para tuzağımıdır yoksa gerçekten azda olsa faydası varmıdır?
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
faydalı olanı var olmayanı var. hepsını bır keseye koyamayız... fakat cesıt ve tur o kadar cokkı hangısı ıyı hangısı kotu ayırt etmesı bıraz zor...
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
![]() ![]() ![]() ![]() |
ben carpex aldım mesela 2. defa alıyorm yani bi miktar faydasını gördüm, bor kullandım ama motor sesinde azalma göremedim, yakıtta tasarruf sağlar yazıyor yani ufak bir miktar sanırım. almak iyi mi kötü mü onuda bilmiyorum. boşuna mı alıyoruz diye düşündüm sadece
sizlerinde yorumunu ve düşüncelerini öğrenmek istedim. Düzenleyen tigerland - 22 Mart 2011 Saat 15:39 |
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
kardeş ilk seferde etkisi olmaz devamlı kulanımda borun etkisini görebilirsin
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
Benim aracım dizel olduğu için enjektör temizliğine gereken önemi veriyorum..
Yapı marketlerinin birinde 444 marka enjektör temizleyicisi kullanıyorum şahsen faydasını görüyorum arabanın özellikle çekişi olsun motor sesi olsun fark ediyor. memnunum açıkçası fiyatıda abartılı değil... her 3- 4 ayda bir düzenli olarak kullanıyorum ama motor katkısı olarakta bor power kullandım onunda faydasını görebilmek için sürekli kullanmak gerekiyormuş ama fiyat olarakta baya tuzlu Düzenleyen albaydemircan - 22 Mart 2011 Saat 16:07 |
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
öyle kardeşim belirli markalar gerçekten verdiğin paranın hakkını veriyor zaten onlar kendini belli ediyor kalitesiyle falan faydası için bir seferden bişe olmaz devamlı kullandıkça faydası oluyor bunu bende gördüm çevremdekilerde öyle diyor
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
Zaten Bor Power bencede öyle her 3-4 ayda kullanılacak bişey değil onu ayarını bilmekte fayda var
ama enjektör temizleyicisi 3 ayda 1 kullanılması bence mantıklı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
ben carpex kullanıyorum tavsiye edeceğiniz başka marka var mıdır enjektör temizleyicide
|
|
![]() |
|
Peki bir soru sorayım. Enjektör temizleyicilerin benzinden farklı olan yanma özelliklerinden dolayı enjektörlere zarar vermeleri mümkün müdür?
|
|
![]() |
|
her urunun bır suru marka ve cesıt olanı vardır. enjektor temızleyıcıye gelınce 20 den fazla marka vardır yanı :))
|
|
![]() |
|
hayır bır zararı olmaz. zaten bu enjektor temızleyıcı urunler genel olarak alkol ıcerıklı urunler oldugunu bılıyorum. o da deponun ıcerısınde ıyıcene kayboluyor zaten. o acıdan bır zararı olmasını beklemem. daha once bende bu arabaya 2 kere koydum...
|
|
![]() |
|
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
valla würth mazot katkısını hiç bir şeye değişmem 25 tl ama gerçekten çok etkili |
|
peugeot 307 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
evet wurht un urunlerı kalıtelıdır ve pahalıdır. parasının hakkını verır. kesınlıkle tavsıye ederım. ucuz urunlerle kıyaslamayın. fakat bazı noktalarda markasınında bedelını odersınız...
|
|
![]() |
|
Ne bileyim bi ara ustalar bağıra bağıra katkılı LPG kullanmayın, sisteminizi bozar demişlerdi. Bu da öye olur mu diye sordum. Zarar vermezse denemek lazım.
|
|
![]() |
|
desert197 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı desert197
arkadaşlar enjektör temizleyicisine bir şey diyemem fakat bor power kullanacağınıza yağınızı erken değiştirin daha iyi.Çünkü yağ firmaları ürettikleri yağın içine zaten türlü katkı maddeleri katıyorlar bunlara bor da dahildir.Sonradan bor ilave edilmesi yağın değerleriyle oynamanıza neden olur düşüncesindeyim.Yorumlara bakarsanız adam bor power koymuş motorun herşeyi değişti falan gibi yorum yapıyorlar.Bunlar para tuzağıdır inanmayın.Bu bor power bu kadar faydalı bir şey madem yağ firmalarının ar-ge bölümlerinde çalışan insanlar gerizekalı değildir mutlaka buna karşı bir şey geliştirmesinler. |
|
2004 206 HDI X-LINE
Şile/İSTANBUL |
|
![]() |
|
Fiyat bu konuda çeldirici olmasın! 250 ml bora 50 TL para veriyorsun. Adamlar 4 lt yağın içine bunu koyduklarını düşünün yağların fiyatı otomatikman 50 TL yükselecektir.
|
|
![]() |
|
bazı noktalarda yaglar yeterlı olmayabılıyor. bu gıbı durumlarda bazı katkılar kayda deger ıyılesme saglayabılıyorlar. fakat bu da her katkının aynı kalıtede oldugunu dusundurmesın tabıkı. kendı yasadıgım en son ornegı anlatayım. lada samara aracımın sanzumanı sogukken 2. ve 3. vıteste sogukken bıraz asınıklıktan dolayı cırtlama yapardı. ısınınca azalırdı. bu sesınde sebebı senkromenc asınıklıgı oldugunu bıldıgım ıcın debrıyaj bıtene kadar boyle ıdare etmelıydım. fakat henkel ın urunu stp nın sanzuman katkısını sanzumana ekledım. kısa surede o kadar farkettıkı neredeyse tamamen kestı dıyebılırım. rahat rahat 2-3 yapar oldum. bayagı bır zaman sonra debrıyajdan once bılya bıttı dagıldı. baskı yaylarının ustunde cayır cayır ses cıkara cıkara servıse gıttım... :)) |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |