![]() |
|
Otomatik 307 yağ seçimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 Saat 21:14 |
Merhabalar,
Geçen ay yağ değişimi yaptırmıştım. Total 10-40 yarı sentetik koymuşlardı ancak arabada garip şekilde ses artışı meydana gelmişti. Motor yağı ısınmadan sanki subap vuruntusuna benzer bir ses. Başta lpg nin enjektörlerinden geliyor diye düşündüm ancak sonra fark ettim ki değil. Motor kısmından bir yerden geliyor. Ustaya sordum fincan(!) dedi. Subap iticisine fincan diyorlarmış :) o içine yağ alamıyordur ondan ses yapar dedi. Yağı sordu ne kullanıyorsun diye 10-40 yarı sentetik dedim. Klavuzuna bir bakmak lazım belki yağ kalın geliyordur dedi. Bu gün yağcıya uğradım. 0-30 CASTROL_EDGE 4lt yağ koyduk. Sanki ses biraz kesildi gibi ama zaman gösterecek. Psikolojik de olabilir.
Esasen şunu sormak istiyorum. 0-30 koyduk amma hata mı ettik
![]() |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hata degil. Ben Mobil 1 0W-40 kullaniyorum ve dediginiz gibi aracim oncekine gore daha sessiz ve vuruntusuz calisiyor. 0W-30 kesinlikle hata degil. 10W-40 a gore cok daha isabetli bir tercih derim.
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
aynı sorun bende de var subab iticileri rolantideyken özellikle soğukken tık tık tık enjektör sesine benzer ses yapıyor gazı kökleyip bırakırsanız düzeliyor ısındımı çok olmuyor zaten bişey olmaz 10 40da da gider bor power tavsiye ederim azaltıyor biraz yok olmaz değiştiriyim derseniz 16 tane itici var tanesi 50küsür lira :)
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() nasiiii
![]() tanesi 50 lira mı? bir yanlışlık olmasın? 800 lira sadece subap iticisi + işçilik koy 1.000 lira mı yani ![]() Düzenleyen kapagan - 19 Mart 2011 Saat 22:47 |
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
aynen öyle abi hiç kurcalama bor poweru dene azaltıyor biraz ben de aracı aldıkdan 3ay sonra çıktı çok canımı sıkmıştı ama alıştım bor da iyi geldi çok problem değil birde benim ustam kalın yağ koymuştu seninki niye ince koymuş anlamadım sonuçta ince yağ akar gider ses yapar düz mantıkdan 10 60 mobil 1koymuştuk
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
muhammedyksl ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Şubat - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: mm Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammedyksl
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba arkadaşlar buradaki yazılanları okuyunca bugune kadar yasadıklarımı bire bir gördüm 307 1.4 xr modeli arabamın alalı bir sene oldu alır almaz ilk işim yağını değiştirmek oldu sanayiye cıktım değiştirdim sonra arabanın motorundan değişik bir ses gelmeye basşadı sizinde bahsettiğiniz gibi enjektör sesi gibi sonra macera basladı gezmediğim usta kalmadı en son krank kasnagından mars motoru aklınıza ne gelirse en son bir ustaya gittim benden yag değişim kartını istedi ve yanlıs yag konuldugunu 10-40 koymuslar dedi 5-30 koyarsak sorunun cözülceğini söyledi neyse değiştirdik yagı kısmende olsa eskisine göre biraz daha iyi şimdi tekrar yağ deşimi geldi önerebilceğiniz bir yag var mı mobil 1 5-30 koy dediler ama bilemedim bu arada fincanlardan banada bahsettiler ama zararı olmuyormuş araca cevap verirseniz sevinirim arkaaşlar...
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bana total 5-30 yağını koydular hiç bir sıkıntım yok, memnunum.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
alisuat ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
5 40 mobil olabilir.
|
|
2007 opel corsa 1.4 Enjoy SP AT TWP,2009 Toyota corolla 1.6 Elegant AT
0554 941 25 90 A(+) |
|
![]() |
|
ramtas ![]() 1. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 157 |
yağı değiştirmeden eski yagın içine motor iç temizleyici özellikle wurt marka koyun sonrada 15 dakika çalıştırıp boşaltsınlar sonra yeni yağ.ayrıca benzinede bi benzin katkısı enjektörler için ses minimuma düşüyo ben denedim tecrübeyle sabit
|
|
1.6 xt 307 2005 benzinli otomatik istanbul
|
|
![]() |
|
muhammedyksl ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Şubat - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Ekim 2011 Konum: mm Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammedyksl
merhaba arkadaşlar arabamın yağ değişimi gelmişti yağ değişimini yaptım tecrübelerimi paylaşmak istedim daha önceki sıkıntılarımı yukarda belirtmiştim sizinde fikirlerinizle yağı değiştirmeden önce würth motor iç temizleyici döktüm yağ olarakta mobil 1 5-30 yağ kullandım son olarakta bor power salladım yeni yağın içine sonucunu sorcaksanız % 40 diyebilirim yani tam beklediğim sonucu alamadım dahada ne yapılabilir ki illa sincan mı fincan mı onu mu değiştirelim tamircim artık bana paranoyak gözüyle bakıyor :)
|
|
![]() |
|
kudret_yildirim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kudret_yildirim
bor power'in etkisini göstermesi için en az 25 km. yol yapman gerekiyor diye biliyorum. ilk 25 km.de film tabakası oluşuyor, ilk 400 km.den sonra oluşum tamamlanıp tam verimini göstermeye başlıyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |