|
LPG Tüketimi Konusunda Danışma |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
Akif Burak
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mart 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Akif Burak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 Saat 16:06 |
|
1998 Model 406 SV sahibiyim. Yaklaşık bir sene önce aracıma Atiker marka tüp bağlattım. Tüketim konusunda herhangi bir problem yokken, ilerleyen zamanlarda km'de 51 kuruş yakmaya başladı.Yetkili servise gidip durumu anlattıktan sonra (onlarda inanamadı) enjektörleri değiştirerek Zavolli enjektör ile değiştirdim. Şu anda yakıt tüketimim (LPG'de) 32 kuruşa kadar düştü. Bu emsalde aracı olan arkadaşlarım varsa, yakıt tüketimi konusunda bana bilgi verirlerse (karşılaştırmak amacı ile) sevinirim...
|
||
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aracınız otomatık mı????
aracınızda bulunan xu10j4 kodlu 2.0 16V motorların yakıtları pek ekonomık degıldır. gecenlerde bır arkadasımız daha aynı aracın otomatıgıne sahıp o da yakıtı dusuremedıgını soyluyordu. uzerınde atıker takılı. benzınde zaten bınemıyor. aracın ayarları duzgun arıza ısıgıda yanmıyor. cekısıde gayet guzel. yapacak cok bırsey yok...
fakat yazılım guncellemesını bır kontrol edın dıyebılırım. aracın ecu yazılımı guncellenmemıs olabılır. yazılım guncellemesınden anlayan bır servıs bulup baktırmanızı tavsıye ederım. bır mıktarda olsa fayda saglayabılır. tabı bu guncellemeden sonra belkı ufak bır gaz ayarı gerekebılır...
bırde sanzuman kontrolu yaptırmak gerekebılır. cunku sanzumanda bıraz guc kaybı varsa bu durum sıze extra yakıt olarak yansıyacaktır...
|
||
Akif Burak
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mart 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Akif Burak
|
|
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Aracım manuel, otomatik değil. Çekişinde bir problem yok, arıza ışığımda yanmıyor. Yaklaşık bir hafta önce 1500 liralık masrafta yaptım. İzmir'de 1. sanayide yazılım güncellemeside yapıldı, bir sorun görünmedi, hatta motorun çok temiz olduğu söylendi, bunun dışında debriyaj yapılalı 15 gün oldu, takım değişti. Sanırım motorun büyük olmasından ve D segmenti araç olmasından kaynaklanıyor.Bunun emsallerinden 27 kuruş yakanlarda var ama sanırım birazda devirli kullanmak ile ilgili olsa gerek diye düşünüyorum...
|
||
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
genel olarak aracın bakımı ıyıyse, yazılımıda guncelse, bırazda soyledıgın sekılde devırlı kullanıyorsan az cok bu araba ıcın normal... tabı yakıtı etkıleyen en onemlı faktorde aracın kullanım kosulları. kısa mesafe gıdıp gelmek, trafık yogunlugu, anı kalkıslar, serı hızlanmalar vs olayı cok degıstırır... bırde yakıt kalıtesıde bu noktada etkendır. degısık yerden yakıt almayı denedın mı?
|
||
Akif Burak
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Akif Burak
|
|
Bir çok yerden çeşitli zamanlarda depoyu doldurarakta yakıt ölçümü yaptım ama sonuç aynı. Aslında sorunun temel kaynağı benzin fiyatları :).. İlginiz için tekrar teşekkür ederim...
|
||
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
|
||
Bedo4life
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2010 Konum: 1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Bedo4life
|
|
kardeşim bende lpg taktırmayı düşünüyorum ama araştırma aşamasındayım haftaya taktırcam inşallah ama kesin bir marka yok kafamda benimde yani şimdi sen atikerden memnun değilmisin?
|
||
Akif Burak
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Akif Burak
|
|
Ben memnun olmadım Atiker marka tüpten, enjektörlerim şu anda Zavolli, ancak sistem halen Atiker, Fırsat bulduğumda Atiker tesisatıda söktürüp Zavolli yapacağım.
|
||
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sıstemı komple zavolı yapınca bızımlede paylas bakalım cozulecek mı? bende merak ettım yanı. daha once en az 5-6 tane d80 406 bakımı yapmıstım hepsıde duzgun calısıyordu. bır tanesınde cok yakıt tuketım sıkayetı vardı. lambdası arızalı cıktı vs. bırde lpg ecusunun yazılımda onemlı. ayrıca aracın ustundekı atıker modelıde bu konuda onem arzedıyor. belkı sıstemde bır parca map yada regulatorde hatalı olabılır...
|
||
hunterakon
2. Vites Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hunterakon
|
|
benim tek bildiğim benim aracım lpg de 16krş yaktığıdır:D benzindede 25-30krş arası yakmaktadır lpg taktırdığım için okadar rahatladımki araçta ne çekiş düşüklüğü nede fazla yakma var bence herşey sistemden ve işçilikten kaynaklanıyor.
|
||
2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel |
||
Akif Burak
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Akif Burak
|
|
Sn. Hunterakon,
Aracınız benim aracım gibi 406 ise eğer ve 16 krş. yakıyorsa buna doğaüstü özellik derim ben. Bir çok 406 kullanıcısı ile muhabbetlerimiz oldu 30 kuruştan aşağıya yakanına rastlamadım daha :) Sn. Cecoli, Tüpü taktırdığım bayi dışında farklı servislerede gösterdim aracı ancak yazılımda ya da tüp ile ilgili durumlarda bir sorun olmadığını belirttiler, İstanbul'a sıklıkla geliyorum, inşallah bir çayınızı içmeye gelirim yanınıza bir de sizin görüşlerinizi almak isterim.
|
||
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
o arkadasın arabası sıfır km 206+ onlar senın aracının yakıtı kıyas olmaz :))
hem kucuk makıne, hem yenı, hem hafıf, daglar var arada yanı :))
onun harıcınde yolun bu taraflara dustugunde bana ulasabılırsın. gorusuruz ınsallah.. |
||
Akif Burak
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Akif Burak
|
|
İnşallah rahatsız edeceğim, İzmir'e de beklerim yolunuz düşerse... |
||
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
benım yolum yaza ızmıre dusecek ınsallah. :))
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |