![]() |
|
306 Egzozdan Beyaz Duman Atiyor Ve Yağ EksiLtiyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
FrtmL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 Saat 19:36 |
|
S.a. Sayın UstaLarim.
98 Model Griffe
Arac 122 Binde
Aracim Yağ EksiLtiyor
Egzozdan Beyaz Duman geLiyor
OrtaLama 600 700 Km de 1 Lt Yağ EksiLtiyor
Ustaya Gittim Bor Koy EksiLtmez Dedi
Onuda Koydum Bi Faydasini Gormedim Yinede EksiLtiyor.
Bunun Masrafi Ne oLur
Yada Size Gore Egzozdan Beyaz Duman Atarak Araba Neden Yağ EksiLtir :(
Beni BiLqiLendirirSiniz Cok Sevinirim.
Arabayi eLden Cıkariyim mi Cok fazLa MaLiyeti oLmadan Bu İsi HaLLedebiLirmiyiz ??
|
||
![]() |
||
CihanHançerli ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mayıs - 1992 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CihanHançerli
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
İlk önce kendini tanıt . Bu ne arkadaş millet soru sormaya mı giriyor sadece . K.bakmayın bu tek sizin için geçerli değil bazı arkadaşlar da böle yapıyor. İlk önce forum kurallarına uyun kendinizi tanıtın
![]() |
||
![]() |
||
FrtmL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aracimi Tanittim Zaten Hocam ForumLar Niye Vardir Soru Sormak Yada SoruLan SoruLardan BiLqi aLmak İcin Vardir.
Bos Muhabbet Yada Post Kasmak İçin Yoktur.
Sıkıntım Var Aracimin ModeLini Ve KmSini Soyledim
Seceremi Cıkartacak HaLim YOk
BiLqin VarSa PayLasirsan Sevinirim yOksada GerekSiz Yazarak Forum KirLiLiqi YapmaSsan İyi oLur ;)
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
cıhan kardesım haklı...
burası sızın bıldıgınız forumlardan degıl. oncelıkle kendınızı tanıtmalısınız. kusura bakma ama burası sadece soru sorup cevap alma yerı degıl... burada muhabbette doner arkadaslık dostlukta olur... burayı bılmedıgın bellı.
bugune kadar kıme soylesek herkes tıkır tıkır kendını anlatır ama sen nedense anlatmamak ıcın caba sarfedıyorsun. baska peugeot forumlarıda var onlardanda bılgı alabılırsın... tercıh senın...
saygılarımla Düzenleyen cecoli - 16 Mart 2011 Saat 20:56 |
||
![]() |
||
|
Cevap Veriyosaniz Verin VermiyorSaniz Vermeyin Bu Kadar Basit.
Suraya Bak Bi Soru Sorduk VeriLen Cevaplara Bakın Yahu.
|
||
![]() |
||
|
Arkadasım sana kotu bırsey soylenmemıs. abartmanın luzumu yok. yazacagın altı ustu
adın sanın
nereden oldugun
yasın
aracın vs
bu kadar yanı :))
ne olurkı bunları yazıvermıs olsan. bız burada hepımız bırbırımızı az cok tanıyoruz. baska forumların nasıl oldugu bızı ılgılendırmez. bızım kurallarımız bu. gereksız yere abartıyorsun...
burada arkadaslık dostluk samımıyet var dıyorum. senın bu tavrın samımıyet dısı kusura bakma yanı...
|
||
![]() |
||
CihanHançerli ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mayıs - 1992 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CihanHançerli
|
Sen kendini tanıtmazsan kimse sana cevap yazmaz valla keyfin bilir ister tanıt ister tanıtma . Senin kim olduğun benim çok da umrumda değil ama arkadaşlarımız cevap yazmaz onu demek istedim . Hadi cevap bekle sen belki biri yazar
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
BoyLe Sorun Canimi Yiyin Soru Düzgünse Cevapda Düzqün oLur ;) Ferhat AYDIN
KocaeLi 23 Yasindayim
306 98 Griffe Var
122000 Km
Egzozdan Beyaz DumanLa Ara Ara DamLa HaLinde Su Atiyor Ve Yağ EksiLtiyor
OrtaLama 600 700 Kmde 1 Lt Yağ EksiLtiyor.
Arastirma Yapiyorum İnternetten Egzozdan Beyaz Duman Ve Su Atiyorsa Conta Yakmıstır Sonucunu aLdim BiLqiniz Varsa Sizdende Cevap BekLiyorum.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CihanHançerli
|
Conta yakmıştır ama biyerden kaçak olmadığını nerden biliyorsun ?
|
||
![]() |
||
|
he soyle yola gel :))))
sen boyle guzel guzel kendını tanıtırsan bızde sana bıldıgımız kadar yardımcı oluruz...
sımdıııııııııkkk aracının km sı cok olmamasına ragmen bu denlı yag eksıltmesı bıraz garıp. belkı hararet gormus olabılır. neyse bız bunun sebebını aramıyoruz tabı.
soyledıgın kmye gore tukettıgı yag cok fazla... yalnız yag yakan arac beyaz degıl mavı duman verır. rolantıde bıle gaza basmadan mavı duman cıkıyor olsa gerek. hele bırde rolantıde ıken anı gaz verırsen pof pof masmavı duman cıkıyor olsa gerek dıye tahmın edıyorum.
bor olayını sana hangı usta soylemısse ona bır daha ne selam ver ne de onunden gec. cunku bu kadar desteksız sallanmaz yanı
![]() bu noktada paran bosa gıtmıs :)
conta yakmaktan bahsetmıssın. zaten hararet yaptıysa contada yanmıstır muhtemelen. yaga su da karısıyor olabılır.
bırde altına egılıp baktın mı hıc??? aracın altına yag akıtması durumu varmı???
cunku 2 secenek var. ya dısa akıtır yada yakarak atar...
yalnız yagı yakarak akıtıyorsa bu durumu onarmanın tek yolu saglam bır motorcunun yolunu tutmaktır. yanı yenı motor yapılmasıdır... bırde o motorlar gomleklı degıl sanıyorum. dolayısıyla rektıfıye ıslemlerı gerekecektır...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CihanHançerli
|
![]()
Maşallah ne güzel açıklamışsın yaw
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
CevapLar İçin TesekkurLer Evet Simdi biLe FenerLe İnip Baktim Aracin aLtina ve GözLe GoruLen Her Yere Yağ FaLan YOk
Egozdan KesinLikLe Mavi Yada Baska Bir Renkte Duman Cıkmıyor.
Yine Az Once KontroL Ettim Egzozdan Beyaz Duman Ve Ara Ara DamLa Su Atiyor
Ayrica Su Kabına Baktim Rengi Deqismis Camur gibi Bisi Kabın İçi Yağ BaqLamiS Kapaqida Ayni SekiLde YağLı ArastirmaLarima Gorede BunLar oLunca Arac Conta Yakmıstır Sonucuna Vardim.
Sizce Durum Ne oLabiLir.
Uzun Zamandir boyLe Kime Sorduysam Motor İnecek Dedi Ama Buqun İnternetten Arastirmaya Karar Verdim. Conta Sonucu Cıktı ortaya Ama Yinede SüpheLiyim Tabiki... Düzenleyen FrtmL - 16 Mart 2011 Saat 21:34 |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Sn FrtmL,
Motor sogukken aracini calistir ve hemen gaz vermeye basla. 15-20 saniye yeter. Sen bunu yaparken baska birisi de sogutma suyunu koydugun kabin kapagini acsin ve su seviyesini gozlemlesin. Eger sen icerden gaz verirken su seviyesi artiyor hatta disariya tasiyorsa aracin conta yakmistir gecmis olsun. Düzenleyen koliva - 16 Mart 2011 Saat 21:51 |
||
![]() |
||
|
evet bu da cok degısık bır fıkır... hosuma gıttı :))
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
motordan sogukken su cıkması normaldır. ama ısınınca kesılmesı gerekır. havalar soguk oldugundan egzozdan su buharı cıkar. acaba sen onu mu dıyorsun beyaz olarak. ama yag yakan arac mavı duman atar yanı :)) bınlerce ornegı pıyasada dolasıyor. mesela sogukken aracı baskası calıstırsın ılk calısmada da ılk olarak bır mavı duman gelebılır. bu da supap kayıtlarından ıcerı yag ındırdıgıne ısarettır. bazı arac segmanlardan almazda bu sekılde supaplarda ındırır asagıya. ama bu sekılde soyledıgın kadar yag eksılmez yanı :))
belkı bır takım sekman degısmekle yag yakma azalabılır veya cozulebılır. ıste bu noktada motor ustasının sozu gecerlı olacaktır. buradan konusmanın hıcbır anlamı olmaz...
|
||
![]() |
||
|
Dediqinizi anLadim Ama Hususi Beyaz Dumani Denedim.
Son YakLasik 1 Saat Once FaLan Denedim Yeni geLmiStim Eve İndim aSaqi Sonra Hararet 90 a Yakındı Denediqimde Beyaz Duman Ve Su Atiyordu
Zaten Su Atmasinida O Zaman Gordum Ara Ara Atiyor DamLaLar HaLinde
iLqiniz İcin TesekkurLer
|
||
![]() |
||
|
Birde Maliyet Hakkında BiLqi VerirSen Sevinirim
|
||
![]() |
||
|
tamam ıste senın motor hareret gormus cok barız... sen bence en kısa surede pug motorundan anlayan saglam bır ustaya ugra... o sana gerekenı soyleyecektır
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |