![]() |
|
STOP EDİYOR (307) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
okanisilak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okanisilak
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 Saat 19:01 |
|
Merhaba arkadaşlar.
2002 model 1.6 peugeot 307 aracım var. atiker lpg takılı.
bugün aracımda rölantide stop etme ve biraz güç kaybı oldu.
hem benzinde hem lpg'de aynı sorun var ancak sürekli değil.
mesela vites küçültmek için debriyaja bastığımda stop ediyor.
bazende dakikalarca rölantide stabil çalışıyor. sonra teklemeye başlıyor
ve stop ediyor.
arıza lambası ise hiç yanmadı.
sorunum bu arkadaşlar. sizce sebebi ne olabilir? yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
||
![]() |
||
CihanHançerli ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mayıs - 1992 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CihanHançerli
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşım sürekli konu açıp durma . Bilen biri olursa görür cevap yazar zaten
|
||
![]() |
||
FTH ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() Diğer konu silindi. cihanın dediği gibi bilen varsa cevap alırsınız.. Keyifli forumlar
Düzenleyen FTH - 15 Mart 2011 Saat 19:32 |
||
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
||
![]() |
||
okanisilak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okanisilak
|
|
||
![]() |
||
sniperElite ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sniperElite
|
direk termostatı değiştir erken açılıyordur ikincisi ise krank devir sensörü var ona bir baktır o sensör bilgisayarda çıkmıyor onulpg ciler biliyor lpg ecu su ordan devir okuyor ama kesınlıkle termostatını değiştir.
|
||
1998 1.8 16v 306 brc sıralı aslan parçası
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
sayın abıcım soyledıklerıne pek katılamıyorum.
termostatla motorun stop etmesının bence hıcbır alakası yok. gecenlerde metın kardesımın 307 aracıyla teste cıktık motorun termostatı cok erken actıgı ıcın yolda gıderken hararet 60 ı gecmıyordu. ama stop etme falan yoktu. daha dogrusu motorun ısısı stop etmesıyle alakalı olmaz. yoksa motor sogukken nasıl calısacak...
krank devır sensoru konusuna bırsey dıyemeyecegım stop etmesı belkı ondan olabılır. fakat her lpg lı aracta devır takıbı ıcın krank sensorune baglantı yapılmayabılır. mesela benım aracımda bobınden baglantı var. devır sensorune baglantı yok. dolayısıyla devır sensorunden almak mecburı degıl yanı... bu da aklında olsun... Düzenleyen cecoli - 15 Mart 2011 Saat 22:07 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okanisilak
|
sanmıyorum ondan olacağını.
aklıma gelen en kuvvetli ihtimal ateşleme bobini.
sizce bobinden olma ihtimali nedir?
|
||
![]() |
||
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
|
egr valfi tıkanmış olabilir
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okanisilak
|
peki bu nedenlerden herhangi biri arıza lambasının yanmasına neden olmaz mı?
|
||
![]() |
||
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
|
hayır egr valfi dediğiniz gibi rolantide istop ettirir googleden araştırın
|
||
![]() |
||
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
|
düzgün bi lpg servisinde yeniden yada fabrika ayarlarını tekrar yükle atikerde varmı bu ayar tam bilmiyorum ama muhtemelen vardır bu ayardan sonra büyük ihitmal düzlecektir...ilk etapta bunu dene derim bobin egr vs. şimdilik masraf atme ayardan sonra bi dene sonra diğer parçaları kontrol edebilirsin ayrıca forma stop etmeyle ilgili sorunu olan arkadaşları görmüştüm biraz daha dikkatli incelersen görürsün....
bu söylediklerim şahsi fikrimdir yanlış anlaşılmasın ![]() |
||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
||
![]() |
||
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
|
özür dilerim benzinde aynı sorun olduğunu gözümden kaçmış çok utandım pardon
![]() |
||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
ne erken açması abi hiç kapanmıyorduki (: ona rağmen stop etmedi hiç. termostatla hiç bir alakası yok.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
serkan106XR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan106XR
|
bana bu da rölanti sensörü arızası gibi geldiç dikkat ettiniz mi peugeotlar da ne kadar çok rölanti arızası oluyo
|
||
![]() |
||
|
rolanti arızası her araçta olur benim opel corsada ve astrada oldu kıa rıo da oldu reno clioda oldu kıa saphiada oldu kullandığım her araba da oldu ama pejo da nedense olmadı demekki pejo daha sağlammış egr valfi her araçta sorun olabiliyor tinerle temizlenirse sorun kalkıyor çok başıma geldiği için yazıyorum bildiğim den değil ama başıma çok geldi
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okanisilak
|
arkadaşlar verdiğiniz fikirler için teşekkürler.
stop etme olayı motor soğukken yok işin garibi.
motor ısınmaya başlayınca oluyor.
ve sürekli değil, bi kaç dk. normal çalışıp, durup duruken stop ediyor.
ve hareket halinde de yakıt kokusu geliyo, çiğ yakıt atıyo heralde.
böyle bi durumda arıza lambası yanmaması normal mi sizce ?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okanisilak
|
arkadaşlar bugün peugeot yetkili servisine gittim.
problem boğaz kelebeğinin kirlenmesiymiş.
balata spreyi ile hızlı bir temizlik yaptılar,
sorunum büyük olçüde geçti ancak çok çok az olsa da bazen yine stop ediyor.
kelebeği ve rölanti sensörünü söküp detaylıca temizlemek mümkün mü?
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Mumkun tabi. Buraya baska bir forumdan buldugum temizlemeden once ve sonra resimlerini koyuyorum. Temizlemeyi tiner veya benzinle yapip hava ile kurulamislar. Temizlemeyi parca temizleyici spreylerle de yapabilirsiniz. Not: Bu bogaz kelebegi baska marka bir araca ait ancak uc asagi bes yukari aynidir diye dusunuyorum. Oncesi: ![]() Sonrasi: ![]() Kaynak:http://www.skodam.com Düzenleyen koliva - 18 Mart 2011 Saat 20:36 |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Soylede bir video buldum:
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı okanisilak
|
teşekkür ederim, sağolun.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |