![]() |
|
306 ya LPG taktırayım mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Conqueror ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Zongldak/Ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Conqueror
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Mart 2011 Saat 00:00 |
Merhaba Arkadaşlar,
2000 Model 306 PLANTIUM 1,6 80.000 kmde olan aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum. Forumdan ve dışarıdan duyduklarıma göre uyumlu olmadığını söylüyorlar.Son kararımı sizinle görüştükten sonra vermek istiyorum. Lütfen 306 kullanıcıları bana fikir verin.
Özellikle merak ettiğim bir konu var uyumlu değil ise neden değil? teknik bir açıklaması var mı? Örneğin volkswagen FSI motorlara LPG uymuyor nedeni, enjekörlerin yanma odasının içinde olması ve sık sık benzin enjektörlerinin yanması(bildiğim kadarıyla bu yada farklı bir açıklaması olabilir).
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
|
Peugeot 306 GTI olmak isteyen garip PLANTIUM
|
|
![]() |
|
cinarxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bendede 1998 306 1.8 otomatik vites var atiker sıralı kullanıyorum çok memnunum 306 lar full grup diye tabir edilen araçlar oldugundan montajı diğer araclara gore daha farklı ve hata kabul etmiyor bu nedenle lpg ciler uyumsuz falan diyorlar lpg kitinin markasından ziyade daha once 306 montajı yapmış referansı olan bir lpg servisine taktırıp gonul rahatlıgıyla kullanın benim arac 1.8 ve otomatik olmasına ragmen uzun yolda 100 km de 8.5 lt lpg tuketşmi var sehir içi ise otomatik oldugundan 100 km de 11-12 lt civarı.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
dırekt enjeksıyon olmayan motorlara bazı ıstısnalar dısında lpg sıstemlerı uygulanır. burada montaj kalıtesının onemı yatıyor.
306 lara lpg uymuyor dıyen ustanın bır daha onunden bıle gecmeyın. cunku ısı bılmedıgı cok barız :))))))))
gayette guzel oluyor. ben zaten kullanıyorum herkes bılır. babamda da benım makınenın aynısından var. ona da landı renzo marka taktık gayet guzel calısıyor.
|
|
![]() |
|
bu full grup dedıgın enjektorlerın tumunun beraber acılıp kapandıgı prensıptır. bu olay arabayla alakalı degıl motorla alakalıdır. mesela bendekı 1.8 16v makıne yarı sıralı puskurtme ıle calısır. yanı 1. ve 4. enjektor beraber, 2. ve 3. enjektor beraber calısır. yanı butun 306 lar full grup dıye bırsey yok. sendekı 1.8 8V makıne soyledıgın gıbı full grup.
|
|
![]() |
|
AYNI ARABA BIZDE BRC TAKTIRMISTIK UYMADI UYUM SAGLAMADI COK YAKMAYA BASLADI ARABA
|
|
![]() |
|
brc nın yenı my-10 ve 11 lerını bılmıyorum ama oncekı kıtlerı yarı sıralı ve full grup motorlar ıle uyum saglamadıgını, hep problem cıkardıgını duydum. merkez servıs bıle bunu soylemıstı gerısını bılemıyorum artık.
ama bızım motorlarımız dıger kıtler ıle sorunsuz calısıyor... ıspatları mevcuttur... Emrah 1.6 8V motorada atıker taktık sorunsuz calıstı. o konuda bılgın olsun. oncelıkle takılan kıt full grup uyumlu olması lazım...
ama herseyın basında ustalık yatıyor. o acıdan bırak peugeot u bırcok markada her turlu kıtte bır suru problemler yasanıyor... Düzenleyen cecoli - 14 Mart 2011 Saat 11:36 |
|
![]() |
|
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu Başlığı Görünce Cecoli Abimizin Ne kadar Sinirlendiğini tahmin edemiyorum
![]() ![]() |
|
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
taktır gitsin brc olmazda zavoli-lovato-atiker olur .ama olur yani. |
|
![]() |
|
evet bak bahse konu olan motor senın aracındada var. sende bu motora en son lpg takanlardansın. ama yıne bu motora lpg takıpta basına bela alanda bılıyorum :)) ıste buda marka secımı ve usta faktoru...
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
ben bunu bilerek zavolinin ankara temsilciliğine gittim , evet motor full grupmuş takan ustada söyledi sorun yok bizim sistemimizde , çok montaj yaptık pejoya demişti. başını şişirdim sorularımla. hatta km sayacına kadar sormuştum. allahtan yol bilgisayarı olanlarda varmış o sorun :)
|
|
![]() |
|
soyledıgın gıbı o sorun daha yenılerde var. sende yırtmıs oldun tabı :))
bende de benzın gostergesı hıc dusmuyor ne rahat degıl mı? :))
|
|
![]() |
|
dejavuer ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
4 sene önce 306 gti aracıma taktırdım 4 senedir birkere bile ayara gitmedim
![]() |
|
![]() |
|
sniperElite ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sniperElite
arkadaşım öncelikle aracın full grup mu yoksa değilmi onu öğren beni lpg çok uğraştırdı.enjektörlere gelen artı kutuplara bakıyorlar ustalar artı kutup ya tüm enjektörlere farklı farklı geliyorki bu durum sıralı sitem için en iyi olan birde benim aracımdaki gibi 2+2 yanı iki enjektör aynı artı kutuptan besleniyor bunada sıralısitem oluyor üçüncü ve son olarak 4 enjektöre birden artı kutup tek yerden beslenıyor buna full grup denıyorvesıralısistem buna uymuyor lpg de enönemli olan aracınınhava almaması vede termostada dikkat et bozuk olmasın yoksa çok üzer senı bana sorarsan brc taktır ve 2a mühendislik bunların yetkili satıcısı ve bayileri var bayinin 2a mühendisliğin servisi olmasına dikkat et google 2a mühendislik yazarsan gelir onların formu var orada kafana takılan ne varsa sorabilirsin.
|
|
![]() |
|
aman hocam yapma yaa. 306 lardakı 1.6 makınenın aynısı 206 lardada cok var. 206 ların 2001 modelden sonrası ıse 16v olup 110 bg dır. bu 8v 90bg makınenın genelı full gruptur gecenlerde ılk defa ustam yarısıralı cıktıgını soyledı. veee sen bu motora lpg uymaz dıyorsun bu cooooooook yanlıs. bır suru taktık ve kuluptede takılı kullananlar var. ben kendım aynı makıneye sahıp 206 ya taktırdım sahıbı arkadasım cok memnun. en son ankaradan bır arkadas yıne aynı motora sahıp 206sına zavolı taktırdı o da memnun...
bence sen hıc ıs bılmeyen ustların elıne dusmusssun. bu konuda yanlısın var... yukarıda ne oldugunu gayet net anlattık zaten dıkkat etmedın sanıyorum...
bu arada sen 2+2 calısana sıralı demıssın bu da yanlıs. 2+2 yarı sıralı olur. benım makınemde aynı zaten. sıralı demek her enjektorun atesleme sırasına gore puskurtmesı demektır. yanı 1-3-4-2 sırasıyla calısması demektır. bu motora ornek olarak 306 ve 206 lardakı TU5JP4 kodlu 1.6 16v makıneyı verebılırız...
bu arada sen brc demıssın. 2A muhendıslıgın merkezı ıstanbul kagıthanededır. benım burnumun dıbıdır. 300 mt yukarıda ıse merkez servıs adını verdıklerı bır bayı var. oraya gıttım hıc ısten anlamıyormus gıbı sordugumda """peugeot ve cıtroenlere brc takmıyoruz. cunku cok sıkıntı cıkarıyor uyum saglamıyor. bunun yerıne smart takıyoruz. gayet guzel calısıyor""" dedı... ve pıyasada brc takılı full grup motorlar bılıyorum genelde sıkıntılı. ama brc nın yenı yazılımlarında durum farklı olabılır. ona bırsey dıyemeyecegım...
|
|
![]() |
|
cem abi bende ayrı konu açmıyım diye buraya yazdım :)) ben de benim araca LPG taktırayım diyorum. son zamlardan sonra benzin parasını karşılayamaz oldum. eğer sen onay vermezsen aracı satıcam müşterisi hazır. :((
|
|
![]() |
|
taktır ya hıc korkma. yeterkı ıyı usta bul... tanıdıgım yok dersen senı guzel bır yere yonlendırırım merak etme. senın makıne full grup olması lazım. olması lazım dıyorum cunku cok nadırde olsa farklılıklar cıkabılıyor. ama sendekı motorların genelı full grup.
lpg sonrasında rahat rahat bınersın aracına :)) Düzenleyen cecoli - 14 Mart 2011 Saat 23:15 |
|
![]() |
|
cevap vermem mi öbür tarafa yazdım .
şu tüp için tanıdığım yok. işi bilen biri varsa teklif felan alalım bitirelim şu işi. artık canıma tak ettiç bi sürü masraf etim satmak istemiyorum. satarsamda feline dizel alırım yine :)) |
|
![]() |
|
bulusmaya gelebılırsen karsılıklı gelemezsen eger telefondan goruselım. senı saglam bır ustaya gonderecegım... emınımkı memnun kalacaksın :))
|
|
![]() |
|
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
306 1.8 16 v aracım var (cecolinin ki ile aynı motor dur) geçen hafta salı montaj yapılacaktı
brc my-11 kiti ile ama gümrükte yaşanan gecikmeden ötürü kit hafta sonu geldi benimde hafta sonu yoğun iş temposu nedeni ile montajı yağrına erteledik (bir aksilik çıkmassa) şimdi uyuma gelelim bu motor yarı sıralı çalışıyor semi seguantal deniyor ismine yani enjektörler ikişer ikişer yakıt gönderiyor böyle olunca grup bağlantılarını bilen işin ehli bir ustanın takması gerekir ayrıca takılan kitin yazılımında semi seguantal diye ayrı bir ayar yeri olması gerekli (AEB nin birçok versiyonunda var ) bu ayar ile de aynı çalışan benzin enjektörleri ile lpg enjektörleri senkronize edilip her 1000+ devirde ince ayar verilirse donanımsal bir arıza olmadığı sürece araç stabil çalışır ben brc ye karar verdim çünki bahsettiğim ayarlar ve daha fazlası bu my-11 kitte mevcut ayrıca bu kite özel hi-tech sekmanlı enjektörlerde cabası 100000 km garantisi veriyorlar + bayii yada şehir farkı olmadan birebir değiştiriyorlar (bunun çok örneği var) |
|
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |