Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - trafikde yeni dönem başlıyor (mutlaka okuyun)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

trafikde yeni dönem başlıyor (mutlaka okuyun)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: trafikde yeni dönem başlıyor (mutlaka okuyun)
    Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 Saat 13:21
1 Nisan 2008 tarihinden itibaren maddi hasarlı kazalarda trafik polisi beklenmesine son veriliyor. Taraflar sorunu artık sigorta şirketleri aracılığı ile çözebilecekler. Bunun için her araçta bulunması zorunlu hale getirilecek olan formlar doldurulacak ve sigorta şirketlerine gönderilerek süreç başlatılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ortaklığı ile oluşturulan bir komisyonca hazırlanan ve 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek olan Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı sayesinde kazadan sonra taraflar, kazanın oluş şekli hakkında mutabakata varıp trafik polisini beklemeden olay yerinden ayrılabilecekler. Hazırlanan tutanakta doldurulan forma göre taraflar hasarlarını sigorta şirketinden tazmin edebilecekler.

Hasarın tazmini için kazaya karışan araçların mutlaka trafik sigortası poliçelerinin olması gerekiyor. Taraflar doldurdukları tutanakları kendi kasko sigortasını yapan şirketlere
ya da karşı tarafın trafik sigorta poliçesini düzenleyen şirkete iletecekler.

Uygulama kapsamında sürücülerden kazanın oluş şeklini Trafik Kazası Tutanak Formu'nda yer alan ilgili bölüme basit bir şekilde çizmeleri ve hasarlı noktaların belirtilmesi isteniyor. Ayrıca kazanın fotoğrafının çekilmesi de sürücülerden istenenler arasında yer alıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı için tıklayın.


Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı örneği için tıklayın.


Maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarında tarafların kazanın oluş şekli hakkında anlaşamamaları durumunda halen yürürlükteki uygulamada olduğu gibi trafik polisi çağırılmaya devam edilecek. Ayrıca sürücü belgesi yok iken araç kullanma, yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanma, sürücünün alkollü olması, sürücünün akıl sağlığının yerinde olmaması, kazaya karışan araçların herhangi birinin kamu kurumlarına ait olması, kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelmesi, kazada sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelmesi, kazaya karışan araçlardan birinin veya bir kaçının trafik sigortasının bulunmaması, trafik kazasının ölüm veya bedeni zarar ile sonuçlanması hallerinde de trafik polisi çağırılarak konunun çözümü yoluna gidilecek.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca yalnız maddi hasara yol açan trafik kazalarında 01 Nisan 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan ve tarafların üzerinde anlaşmaları durumunda kazanın oluş şeklinin anlatıldığı Trafik Kaza Tespit Tutanağı detayları için tıklayınız.


Maddi hasarlı trafik kazalarında tarafların anlaşması hoşgörü ve anlayış ile mümkündür. Siz siz olun gerek trafikte gerekse karşılıklı konuşmalarda hoşgörüyü elden bırakmayın. Olası bir kaza durumunda mağdur kalmamak için mutlaka aracınızın kasko ve trafik sigortalarını yaptırın. Riskleri siz değil sigortacınız taşısın. Unutmayın, yüklüce bir maddi külfet altına girmektense riskinizi baştan güvence altına aldırmak en uygun çözümdür.

kaynak: www.sigortam.net

2 tane boş form çıktı alıp arabaya koymakta fayda var. Belli mi olur belki kazaya rağmen anlaşabileceğin bir vatandaşa denk gelirsin.
Yukarı Dön
Sponsor Bağlantı


Yukarı Dön
ENGİN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 433
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ENGİN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 Saat 13:40

Yararlı bir bilgi. Çıktısını aldım bir kaç kopyalamayla çoğalttım. şimdiden aracıma koyayım da 1 nisan gelince unutmayalım..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Dörtlüler kendi kendine yanıyor (206, 2000 Model,) son mesaja git 189 0 Celalcevik
konu icon 1kendi kendine dörtlüler yanması 1,4 benzinli 206 son mesaja git 6641 11 Celalcevik
konu icon selam arkadaslar son mesaja git 2 0 DezXz
konu icon 307 imobilizer 1320 beyin beslemesi son mesaja git 530 0 tolgatumer
konu icon UZUN FAR KISA FAR SORUNU UZUN FARA HİÇ GEÇMİYOR. son mesaja git 657 0 tecilla
konu icon Fan beyni nerede son mesaja git 6522 5 FERZETE34
konu icon Hızlanma Problemi son mesaja git 7550 1 Evo301
konu icon Peugeot 206 1.4 xr 2000 model arabam var son mesaja git 2435 0 Muhammet Safa07
konu icon BENZİN VE ATEŞLEME ROLESİ son mesaja git 2719 2 Emirhno6
konu icon 1.4 dizel rolanti de klima devrete girip cikma son mesaja git 293 0 heavyburak26
konu icon Bagaj açılmıyor son mesaja git 3380 0 206cc57
konu icon Rifter Gt 2025 tavan lambası son mesaja git 3018 0 Fero13
konu icon 208/207/301 arasinda kaldim son mesaja git 13692 1 aliysnm
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 3537 2 Oğuzhan207
konu icon ENG man system faulty - Hatası (Resimli) son mesaja git 22229 17 Oğuzhan207
konu icon 206 GTI ATEŞLEME PROBLEMİ son mesaja git 3975 0 Emirhno6
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 5568 3 Yunus58
konu icon Pegouet 306 1.8 XR 16 v 1998 son mesaja git 3848 0 Yunus58
konu icon 1.8 XR Usta son mesaja git 10608 1 Yunus58
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 17854 2 SerkanPinar
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 KASıM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Celalcevik 2
Evo301 1
FERZETE34 1
tecilla 1
Fero13 1
206cc57 1
tolgatumer 1
DezXz 1
heavyburak26 1
Sarı37 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English