Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - trafikde yeni dönem başlıyor (mutlaka okuyun)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

trafikde yeni dönem başlıyor (mutlaka okuyun)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: trafikde yeni dönem başlıyor (mutlaka okuyun)
    Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 Saat 13:21
1 Nisan 2008 tarihinden itibaren maddi hasarlı kazalarda trafik polisi beklenmesine son veriliyor. Taraflar sorunu artık sigorta şirketleri aracılığı ile çözebilecekler. Bunun için her araçta bulunması zorunlu hale getirilecek olan formlar doldurulacak ve sigorta şirketlerine gönderilerek süreç başlatılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ortaklığı ile oluşturulan bir komisyonca hazırlanan ve 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek olan Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı sayesinde kazadan sonra taraflar, kazanın oluş şekli hakkında mutabakata varıp trafik polisini beklemeden olay yerinden ayrılabilecekler. Hazırlanan tutanakta doldurulan forma göre taraflar hasarlarını sigorta şirketinden tazmin edebilecekler.

Hasarın tazmini için kazaya karışan araçların mutlaka trafik sigortası poliçelerinin olması gerekiyor. Taraflar doldurdukları tutanakları kendi kasko sigortasını yapan şirketlere
ya da karşı tarafın trafik sigorta poliçesini düzenleyen şirkete iletecekler.

Uygulama kapsamında sürücülerden kazanın oluş şeklini Trafik Kazası Tutanak Formu'nda yer alan ilgili bölüme basit bir şekilde çizmeleri ve hasarlı noktaların belirtilmesi isteniyor. Ayrıca kazanın fotoğrafının çekilmesi de sürücülerden istenenler arasında yer alıyor.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı için tıklayın.


Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı örneği için tıklayın.


Maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarında tarafların kazanın oluş şekli hakkında anlaşamamaları durumunda halen yürürlükteki uygulamada olduğu gibi trafik polisi çağırılmaya devam edilecek. Ayrıca sürücü belgesi yok iken araç kullanma, yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanma, sürücünün alkollü olması, sürücünün akıl sağlığının yerinde olmaması, kazaya karışan araçların herhangi birinin kamu kurumlarına ait olması, kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelmesi, kazada sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelmesi, kazaya karışan araçlardan birinin veya bir kaçının trafik sigortasının bulunmaması, trafik kazasının ölüm veya bedeni zarar ile sonuçlanması hallerinde de trafik polisi çağırılarak konunun çözümü yoluna gidilecek.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca yalnız maddi hasara yol açan trafik kazalarında 01 Nisan 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan ve tarafların üzerinde anlaşmaları durumunda kazanın oluş şeklinin anlatıldığı Trafik Kaza Tespit Tutanağı detayları için tıklayınız.


Maddi hasarlı trafik kazalarında tarafların anlaşması hoşgörü ve anlayış ile mümkündür. Siz siz olun gerek trafikte gerekse karşılıklı konuşmalarda hoşgörüyü elden bırakmayın. Olası bir kaza durumunda mağdur kalmamak için mutlaka aracınızın kasko ve trafik sigortalarını yaptırın. Riskleri siz değil sigortacınız taşısın. Unutmayın, yüklüce bir maddi külfet altına girmektense riskinizi baştan güvence altına aldırmak en uygun çözümdür.

kaynak: www.sigortam.net

2 tane boş form çıktı alıp arabaya koymakta fayda var. Belli mi olur belki kazaya rağmen anlaşabileceğin bir vatandaşa denk gelirsin.
Yukarı Dön
ENGİN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 433
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ENGİN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2008 Saat 13:40

Yararlı bir bilgi. Çıktısını aldım bir kaç kopyalamayla çoğalttım. şimdiden aracıma koyayım da 1 nisan gelince unutmayalım..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 355 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 445 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4800 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4046 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1304 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 340 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1891 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 36350 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 105728 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2763 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 32361 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 54552 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1236 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18730 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2759 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 502 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 453 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 17011 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 2850 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 2367 0 Westbornova
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
AtomAdnan 1
Bayer 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English