![]() |
|
BENZİNLİ ALMAK MI DİZEL Mİ ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
marasov ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2010 Konum: öğretmen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2011 Saat 21:57 |
ŞİMDİLERDE DİZEL 3540 FALAN DAHADA ARTIYOR BENZİNLİ AL BİRDE TÜP TAK DEVAM NEDERSİNİZ
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dizel Yakıtın Benim için Daha Avantajlı olduğunu düşünüyorum
Düzenleyen albaydemircan - 26 Şubat 2011 Saat 23:07 |
|
![]() |
|
CihanHançerli ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mayıs - 1992 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CihanHançerli
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Albay arkadaşım dizelin ne avantajı var lpg den onu anlamadm. Şahsen bende pug 206 1.6 xs var ben lpg de 50 Tl ile 250 km gidiyorum sen kaç km gidiyorsun ve lpg nin dezavantajı neymiş ?
![]() |
|
![]() |
|
marasov ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2010 Konum: öğretmen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
1.9 dizel partner 50 tl 200 km gidiyor
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bende son yakıt olcumumde 100km ye 10.4 lt lpg yakmısım. 2.21 TL den hesap edersek km basına 23 KR dusuyor. yanı 50 TL ıle 217 km yapabılmısım... ben lpg den cok memnunum.
|
|
![]() |
|
Mazot 3.38 iken 40 tl ile 180 km yapmıştım şehir içinde . yanlış hesaplamıyorsam 18-19 kuruş km başına denk geliyor
|
|
![]() |
|
20 lira euro dizel Şehir içi 131 Km Daha ne olsun...
aracım 206 1.4 HDİ 15 Krş. Tabiki her araç Böyle yakmaz kullanımla alakalı bende LPG yi Kullandım memnun kaldım ama Dizel le Tanıştıktan Sonra LPG yi düşünmüyorum artık... Tercih Meselesi işte benim için avantajı böyle işte cihan arkadaşım Düzenleyen albaydemircan - 26 Şubat 2011 Saat 23:06 |
|
![]() |
|
10 numara yağmı kullanıyorsun kardeş
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() valla geçen hafta konu açmıştım emrah 20 liralık yakıtı burdan almıştım hatta depomda nerden baksan bi 10 km daha gitcek mazot vardı http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13022&title=mo%DDl-%DDstasyonu-al-10-indirim |
|
![]() |
|
emaftermath ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emaftermath
Dizel dizel dizel... :)
|
|
![]() |
|
m.peker ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Kasım 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 649 |
en azından dizel araba lpg li araçlara göre daha tehlikesiz ve daah güvenli birde işin bu boyutu var bence...
|
|
307 1.6 110 hp comfort dizel
|
|
![]() |
|
albayım senın bu km yı yaptıgın zaman mazot bu fıyatta degıldı dıkkatını cekerım. olayı paraya degılde lıtreye vurursak 206 ıle sakın kullanımla 5 lıtrenın altına dusmek cok zor kı buda 5x3.5 tan 17.5 kr eder...
genelde bırcok 206 sehır ıcınde ortalama 6 lıtreye kadar yakıyor. yanı 20-21 kr eder.
307 lerde 7 lıtre ye kadar yakıyor. bu da 24-25 kr eder.
tabı unutmadan soyleyeyım bu degerler degıskendır. kımse sabıt olarak algılamasın. bazısı az yakar bazısı cok yakar. her aracın bakımına, kullanılan ıklım kosuluna, kullanım seklıne, yakıt kalıtesıne vs vs gore degısır. bırı sehrın gobegınde oturur devamlı dur kalk yapar cok yakar. bırısı sakın yerde oturur trafıge gırmez sehır ıcı der ama sehır dısı gıbı gıder az yakar... Düzenleyen cecoli - 26 Şubat 2011 Saat 23:30 |
|
![]() |
|
CihanHançerli ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mayıs - 1992 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CihanHançerli
|
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
ekonomi açısından dizel daha avantajlı görünüyor ama dizel motor sesini bi sevemedim ben yaw :S
|
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CihanHançerli
Albay kardeşim snnki 1.4 dizel bnmki 1.6 lpg farkı görebiliomusun ? Bu forum da cok gördüm 1.4 xr aramanın 400 500 krş yaktğını söylenler oldu . Ben gaz dan cok memnunum valla herkese de tavsiye ederim . ve bide arabada 17.inc jant + hava filtresi + kış + seri kullanım ) gerisini sen hesapla kardeşm.
|
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
bende 50tllik euro dizele 240 km yapıyorum yani 208 kuruş yapıyo çok diceksininz ama normal
aracım 2004 xy hdı
195,45,16 jant kullanıyorum :)
|
|
![]() |
|
emaftermath ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emaftermath
O sesi duymak için sabaha kadar arabamın içinde bekleyebilirim...
![]() Şaka bir yana alışırsın abi,başta bende sevmiyordum şimdi duymak için ölüyorum...
![]() Lpg'li araç alıp uğraşma derim...Zaten böyle giderse lpg fiyatı dizel yakıt fiyarına yaklaşacak...
![]() Bir depo ile 965 km yapıorum... :) sanırım bu da yeterli bir açıklama... :) performansta çabası...
|
|
![]() |
|
erdal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
tabii ki alışık olmadığım için öyle geliyor olabilir.. bide dizel de turbo giriyor işin içine hiç denemedim turbolu araç bilmiyorum turbo için o sese alışmak mümkün olabilir :))
|
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emaftermath
Turbo başka bi dünya...
![]() Ben sürat meraklısı değilim ama arada lazım olmuyor değil...
![]() Özellikle yanına gelip cins cins bakanları atlatmak için parmak ucuyla gaza dokunmak yeterli... :)
Daha önce sürekli yazmışımdır ekonomiyi...Dizel hepsinden az yakar,gerisi hikaye... :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |